Geniu ten twój irys biało żółty po prostu śliczny ja też niby podobnego kupowałam, ale mi jeszcze nie kwitł. Zresztą sprzedawcy oszukują strasznie kupiłam jednego wysyłkowo w zeszłym roku. Miał być bordowo różowy, a okazał się zwykły fioletowy i to taki jakiego mam kępę.
Moje prymulki coś mi poginęły Dokładniej nie mają kwiatów, prawdopodobnie jakaś zwierzyna się przedostała do ogrodu bo i kora czasami jest porozrzucana w trawie. Żurawka jak się rozrosła
Geniu - mnie tez lewizje słabo zimują, ale nie są drogie więc co roku kilka kupię. W tym roku kupiłem 4 piękne kwitnące, były (jak dla mnie) po 3,60 za sztukę
Zbyszku jeszcze raz dzięki . Lady-r masz racje z uczciwością sprzedających jest różnie , trzeba szukać pewnych źródeł inaczej można cały czas kupować burki , jak przez jakiś czas tak kupowałam a potem wykopywałam do kompostownika , jak mi się rozrośnie to Ci mogę kawałek wykopać , na razie nie da się dzielić . Aga u Ciebie tez pięknie i kolorowo , jak przezimowały cyklameny ? Adaś powiem szczerzę gdyby nie sąsiadka od której ciągle biorę prymulki to też nie wiele bym miała, u mnie tez giną, u niej się sieja a ze nie często pieli więc ma sadzonki , a ja cały czas grzebie w ziemi więc na sadzonki nie mam co liczyć . Piotr tanio udało Ci się kupić lewizje ,ja płaciłam za swoje coś około 6 zł , ale i tak co roku zamierzam kupować .
Agnieszko szkoda tych cyklamenów , ja miałam też ale przechowywałam w domu i też nic z nich nie wyszło , ale jak będą jesienią to i tak kupię ze 3 . Romku myślisz o tej z żółtą kuleczką ? to złotnica , cieszę się że ją mam .
Złotnica wygląda jak by piorun jej w główkę strzelił.Bardzo fajna roślinka wyróżniająca sie na tle pozostałych.I co ?,znowu
dopisac do " poszukiwany,poszukiwana".
Aguś u nas nie są zbyt tanie , ale też nie drogie więc jak tylko będą kupię .
Janku a mnie się taka złotnica podoba , ale jak kwiat się rozwinie to pewnie całkiem będzie wygląda , dla mnie mogła by tak cały czas wyglądać . Dopisać i chyba już mała sadzonka jest dla Ciebie