Majkowy zielony dom i .....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Majkowy zielony dom i .....

Post »

Majka Koszuty tylko raz kwitnie...Twoja też tak ma...?Jest naprawdę cudna...
Papa M.z ta ciemną barwą bardzo mnie korci...Coral Satin też ślicznota...Jak sie sprawują kapiasowe nabytki? :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p
Od: 21 kwie 2011, o 16:23

Post »

Dziękuję za odpowiedź ;:167 Jutro jadę kupic drugą naparstnicę, przyznaję, skradła mi serce :oops:

Bardzo podoba mi się, Twój przetacznik Maju, to raczej niewysoka roślinka, prawda? Gdzieś na forum widzialam chyba też w różowym kolorze..? :roll:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Długo mnie nie było, wracam a tu goście mnie odwiedzili i to jacy mili. ;:196
Aniu do Beatki będę zaglądać bo przecież muszę. :;230
Ja taką starą różę przesadzałam pierwszy raz ale widać zrobiłam to z miłością skoro tak zaczęła kwitnąć. ;:167
Majka myślę że Beatka się nie pogniewa jak jeszcze jednego fana jej ogrodu przyprowadzę. Tu masz link
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=41&t=35981 pooglądaj sobie od początku bo warto. :shock:
Nela Moja chyba Koszuty kwitnie tylko raz, miała zawiązanych dużo pączków ale coś je podgryzło i wczoraj opadło chyba z 10, aż mnie coś ścisnęło w dołku. Jeszcze dwa kwiatki i muszę czekać cały rok. ;:145 Papa M. malutka ale warta dla tych kwiatów i zapachu i kwitnienia do jesieni. Coral Satin trudno dostać. Kapiasowe nabytki jeszcze w doniczkach. Najpierw czekałam aż przekwitną irysy, potem na deszcz bo okropnie sucho. Troszkę popadało i się ochłodziło to jutro zbieram się za przekopki. I znowu nie będzie nic wolnego, robota od rana do wieczora. ;:108
Joasia Kupuj bo naprawdę warto. Przetacznik Kłosowy występuje w kilku kolorach ale ja mam tylko taki. To jest delikatna roślinka dorastająca może do 70cm i co ważne łatwo się rozsiewa więc będzie u Ciebie dość długo. Chyba widziałam gdzieś małe sadzonki to już masz taki niebieski. ;:108
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale cudna kolekcja ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p

Post »

Dzisiaj jadę do centrum ogrodniczego po swój prezent urodzinowy :;230 to przy okazji porozglądam się za przetacznikiem :)

A do Ciebie Maju, to ja chyba ciężarówką przyjadę, bo już lipka u Ciebie dla mnie rośnie i łubin mi obiecałaś, tak się cieszę ;:138 ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Ciekawe czy ta moja posadzona w donicy to też będą Koszuty . Przez to ciągłe przesadzanie już nie wiem gdzie jaka róża siedzi dobrze z tymi co mają metki czyli od Ćwika . Ostróżki wybujałe a moze ten podkop tak na niego podziałał :;230 ,że tak sie wspiął do góry
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58

Post »

Majeczko jak się najadłam czereśni to dopiero teraz przyszłam ale obejrzałam wszystko
jak mogłam zapomnieć o różach ;:14 ale Ty masz gatunków gowa boli :shock: i to wszystkie nazwane
ja wiem tylko że mam Westerlanda i Monicę i jeszcze hit a reszta to nn ;:223
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Majeczko dziękuję za link do ogrodu Beatki. ;:196 Znam ten ogród, od dawna podziwiałam jej krzaki róż, szczególnie odcienie fioletów. Piszę krzaki bo są takie dorodne. Muszę zostawić u niej wpis, to mi nie umknie.
Ładna i zdrowiutka jest Coral Satin, napisz coś oniej. Widzę ją pierwszy raz.
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Te czosneczki niskie ładniutkie są... ja mam różowe a nie wiedziałam że ich tyle kolorów jest...
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Majeczko, odwiedziłam przed chwilą ogród Beaty. Rzeczywiście o tej porze jest zachwycający, bo wszędzie kwitną róże. Ale jak wygląda ten ogródek, ZANIM one kwitną i gdy JUŻ nie kwitną? Ja chyba zamiast jednostronności wolę różnorodność. I róże, i hosty, i liliowce, i irysy, i żurawki... Uważam, że ty masz wystarczająco dużo pięknych róż, a także innych roślin, nie mówiąc o zielono obrośniętej chałupce. Nie musisz dążyć do czegoś innego :D
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam i bardzo się cieszę że tylu gości dzisiaj odwiedziło mój ogród. :heja
kozino ;:180
Joasiu ciężarówką nie potrzeba, do bagażnika śmiało się zmieści. :;230 Przetacznik już w doniczce czeka na Ciebie a łubiny jeszcze na grządce.
Jadziu tak to jest z tym przesadzaniem. Ja też jakieś maleńkie różyczki powsadzałam a teraz nie wiem co zacz a kwitnąć nie będą jeszcze. A wszystko możliwe że to ją pogoniło do góry, dobrze że wiatr ich nie połamał bo wiało mocno aż pęd róży mi złamał.
Stasiu chyba wpadłaś na kolejne czereśnie :;230
Obrazek

Gatunków róż nie mam aż tak dużo i wcale nie znam ich wszystkie, zaraz pokażę te nn.
Majka Coral Satin to róża kupiona w latach 90 w jakimś markecie i jak do tej pory nie sprawiła mi żadnego problemu, nigdy nie chorowała i nie zmarzła i zawsze kwitła do późnej jesieni. Teraz ją przesadzałam i bardzo dobrze to zniosła - twarda dziewczyna. :;230
Jaguś czosnki kupowałam ze względu na nornice i karczowniki i też nie wiedziałam że aż tyle kolorów. Jesienią znowu jakieś kupię, może będą inne.
Wanda nie wiemy co u niej kwitnie jak nie kwitną róże bo nie pokazała, do zimy to pewnie kwitną ale wiosną to smutno bez kolorowych cebulowych. W normalnym ogrodzie powinno rosnąć wszystko co zechce tam rosnąć i nie zamieniłabym tego widoku na inny

Obrazek

no chyba że jeszcze tam gdzie jest trawa kwitną róże w towarzystwie innych roślin.
Ogród Beatki to jest dla mnie ściągawka jakie róże dobrze rosną w naszym rejonie bo trochę tego trawnika chcę obsadzić różami. ;:108
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj pokażę róże w towarzystwie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek duecik różany i taki patriotyczny wyszedł

Obrazek

Obrazek

Obrazek to obok róży to coś od Neli-Alionuszki i nie wiem co to jest :?:

Obrazek a to z New Dawn zrobiła mi się biała a może ona zawsze taka była :?: Obrazek
;:3
Awatar użytkownika
Janneke
500p
500p

Post »

Maju, Twoje zdjęcia , jak zwykle powalają ;:196
Mnie najbardziej zachwyciło pierwsze, róży w towarzystwie lawendy :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Piękne róże i ich otoczenie . Flagowa para ślicznie sie dobrała a żółć z czerwienią i różowa chyba Etiuda z tymi białymi kuleczkami czy to jakaś gipsówka . Slicznie wyglądają . Masz fajnie to wszystko zgrane Maju
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Majeczko, nie znam słów, żeby wyrazić to co widzę. Po prostu p i ę k n e . Możesz być dumna ze swojej pracy.
;:108 ;:108 ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”