Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Aguś ;:196 :wit , ja eukomisy po przekwitnięciu wnoszę do piwnicy , zaprzestaję podlewania , wtedy pozwalam liściom zaschnąć . Cebule siedzą w tej samej ziemi , aż do wiosny , kiedy to wyjmuję je i rozsadzam do świeżej ziemi . Dodam tylko , że ja mam je w donicach .

:wit Gosiaczku , żaden problem , bo nie mam pełnej różowej , ani też variegatki . Ukorzenię dla Ciebie białą , pełną . Mam jeszcze blado koralową , ale pustą , o pojedyńczych kwiatach .
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jagódko,czego ty nie masz,same piekności.U mnie coraz mniej kwitnie i jak nie będzie słońca to będzie smutny ogród.Też mam taką lobelię od ubiegłego roku,ale jeszcze nie kwitniue.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu , przecież masz dalie , kanny , a one będą kwitły aż do pierwszych przymrozków . U mnie , jak przekwitną róże , lilie i liliowce , to dopiero będzie pustka ;:108 . Jedynie zieleń liści zostanie i gdzie niegdzie jakieś kwiatki pojedyńcze będą kwitły . Jesienią dopiero zimowity , krokusy jesienne , wrzosy .
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Uwielbiam Twoje kwiecie!!!!Zaczęłam pisać co jeszcze chcę ....począwszy od zawilca japońskiego a skończywszy na eukomisach wszystko mi się podoba :tan Masz same okazy, cudowne i zachwycające!!!Ile musisz dawć im ;:167 że tak cudownie rosna i kwitna ..Podziwiam Cię
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudownie ;:224 , wspaniałe lilie, liuliowce , datury i wszystkie Twoje kwitnące.
Ann-ka72
1000p
1000p
Od: 1 paź 2009, o 18:56

Post »

Jagódko, cudnie u Ciebie ;:224 Zawsze pokażesz coś, od czego nie można wzroku oderwać :)
Piękne zawilce, lilie, agapanty i cała reszta, jak leciała.... nawet nie widać,że u Ciebie też deszczowo było. U mnie jakoś mało kwitnie-a róże śpią, ten deszcz moczy wszystkie kwiaty i brzydko wyglądają.... hortensje chyba tylko lubią taką pogodę, bo nawet kwiaty im nie gniją ani nie mają plam od deszczu....
Jutro jak sie uda, to od grzyba popryskam róże i całą resztę towarzystwa.

;:196 ;:196
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Zawilec japoński śliczny.
Właśnie zamówiłem sobie różowy pełny (odmiana 'Prinz Heinrich') :)

I nie mogło zabraknąć jeżówki, które mnie prześladują od kilku dni :)
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danuś , Mis20 , Aniu , Dawidzie , jest mi niezmiernie miło , że podobają się Wam moje roślinki . Też je lubię , bo ładnie , zdrowo rosną i są raczej z tych mało kapryśnych .
Dziękuję w ich imieniu ;:196 .

Wczoraj było słonecznie , a błękit nieba usłany był puchatymi , białymi chmurkami . Wyglądało to bajkowo . A dzisiaj leje od samego rana , jak z cebra ;:14 .
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Ooo Iguś to my gdzieś blisko siebie mieszkamy bo u mnie tak a sama pogoda ;:224 .
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

U mnie wczoraj i dzisiaj niebo zaciągnięte.
Może się przejaśni i będzie można , coś zrobić?

Piękne rośliny Jagódko.
Zawilce to wspaniałe i bezobsługowe kwiatki. Lubię ich pąki-kuleczki. Wiosną zamówiłam biały pełny, ale maleństwo takie było i nie przetrwało. Trzeba chyba gdzieś indziej poszukać.
Na hyzopie sporo owadów przysiada, twój ładnie zwiesza się nad wodą.
Kępy liliowców są super, a biały to już mistrzostwo, kiedy mój taki będzie?
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No , zapewne , tyle , że po przekątnej :;230 . Aguś , już mnie wkurza ten paskudny czas , a na dziś miałam w planie ; wyrwać chwasty na hostowisku ;:224 , jechać po paczkę ( to muszę ) , upiec bułeczki puszyste ( obiecałam Oliwii ) .

Justynko :wit , córa dzwoniła , że u nich pogodnie , a u mnie leje od rana , by szlag trafił takie lato . ;:3 ;:3 ;:3 trzeba nam i naszym ukochanym roślinom ;:108 .
Też podoba mi się zawilec pełny , biały , a ja mam jeszcze biały kanadyjski , który się rozrasta niemiłosiernie .
Liliowiec ' Gentle Shepherd ' już na drugi rok będzie u Ciebie ładnie rozrośnięty , podsyp mu trochę kompostu ;:108 .
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Oj, musi to być daleko ode mnie... U nas szaro. Nie pada ale posępnie. M wyczytała, ze weekend nie lepszy ;:223
Biały kanadyjski jest mi nieznany, muszę ;:132 .
O białe liliowce dbam i dopieszczam, ale to tegoroczne maluchy, chociaż na razie spisują się dzielnie ;:108 .
To ja chyba wpadnę na puchate ciasteczka i kawusię :wink: . Puszysta to u mnie kota :;230
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Jagódko trafiłam wczoraj na Twój ogród przypadkiem, sprawdzałam wiadomości u kogoś w wątku i zobaczyłam podpis Jagódka. Pomyślałam tego ogrodu jeszcze nie widziałam, a przecież to ogród krajanki.
Cały wieczór spędziłam w miłym otoczeniu z każdą przeglądaną stroną oczy robiły mi się coraz większe :shock: Cudownie dopieszczony ogródek, tylko pozazdrościć tak pięknego widoku wokół domu. Różnorodność roślin, oczko wodne o którym mogę tylko pomarzyć i wiele, wiele cudowności.
Przynajmniej wiem gdzie jest pięknie i pozwolisz, że będę zagladała i posiedzę dumając w cieniu rabatek :lol:
Józiu ostatnio wspominał o Twoim wątku, mówił że to jest piękny ogród.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justysiu Kochana , zapraszam w każdej chwili . Odpal swego odrzutowca i przybywaj ;:196 . Po drodze zaczep o Danę , bo zapewne leży biedaczka na wyrku , z kielichem w dłoni .

W tę paskudną pogodę najwięcej ucierpią róże , bo i brunatna plamistość liści i grzyb i inne paskudztwa się ich imają ;:14 .

A w oczku , mam osiem lilii , były w czterech kolorach , dawno kwitły białe , żółte i różowe oraz czerwona . Teraz same czerwone , ki diabeł , przecież się nie zmutowały ;:14 .

:wit , serdecznie Cię witam w moich / naszych stronach pięknej Małopolski .

Bardzo mi miło , że podoba Ci się u mnie , chociaż zdaję sobie sprawę , że wiele jest piękniejszych ogrodów . Muszę wpaść do Ciebie ;:196 .
Zapraszam , kiedy tylko będzie Ci smutno i żle , bo najlepsze lekarstwo , to buszowanie po ogrodach ;:108 .
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

I tu Cię kochana zaskoczę u mnie od rana cudowne słonko ;:3 ;:3 Przesyłam troszkę ;:3 i nie leżę tylko biegam prędziutko zeby nadrobic zaległości piorę ,plewię i sprzątam po pracach domowych mojego M ,bo biedaczysko po robocie kończy drugą łazienkę z prysznicem :tan :tan
Bardzo serdecznie zapraszam !!!!!Drzwi otwarte ;:108
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”