Aszko, ja na wystawy z moim Ptysiem nie jeżdżę

Piesek wystawowy musi mieć długi włos, a to w przypadku maltańczyka już wyższa szkoła jazdy

Ja swojego raz na kwartał wiozę do ulubinej psiej fryzjerki i z krótką fryzurką też mu do ....mordki, a przez kilka tygodni mam spokój z kołtunami, choć wcale nie z czesaniem...
Cieszę się, że wróciłaś na forum :P
Elu (Kajpej), New Dawn nie jest specjalnie wymagający, ani podatny na choroby, więc z czystym sumieniem mogę go polecić, chociaż specjalistki od róż znają inne, podobno ciekwsze odmiany o tych samych cechach...A złotlin -być może- jest ekspansywny tylko w sprzyjających dla siebie warunkach...
Elu (elsi), faktycznie złotlin nie ma jednego pnia - to bardzo ciekawa cecha, że poszczególne gałązki wyrastają jakby osobno z ziemi...Mnie jeszcze podoba się to, że ma tak intensywnie zielone zimą pędy

Z przemarzaniem natomiast nigdy nie miałam problemu, ale -masz rację- wynika to z różnic klimatycznych.
Witam patriotycznie i niepodległościowo

W radiu lecą różne fajne patriotyczno-wojskowe piosenki i pieśni, ale mój pies-artysta nie pozwala nam ich słuchać, bo ...wyje razem z wykonawcami i mamy niezłą kakofonię dźwięków. Ptyś -jako jeden z niewielu znanych mi psów- wszystko widzi w TV i żywo reaguje zwłaszcza na wszelakiej maści zwierzaki, a także uwielbia chóralne śpiewy i ochoczo "śpiewa" razem z artystami. Efekt jest przekomiczny
Chyba jednak trzeba odwrócić jego uwagę i zbrać go na spacer, tym bardziej, że pogoda jest całkiem niezła i nawet nieśmiało wychyla sie słoneczko
Dzisiaj zostawiam kwiatki biało-czerwone(choć czystą czerwień trudno mi było znaleźć, zwłaszcza w połaczeniu z bielą)