Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu - cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
kajpej
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lis 2009, o 14:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu - cz.2

Post »

Witaj Dalu
jak to dobrze że nie muszę złotlinu okrywać, jednej sukienki mniej uff :;230
Też miałam różę New Dawn, niestety nie była taka piękna jak Twoja i na dodatek złapała paskudną chorobę . Musiałam ją wyciąć , ale mam już drugą w innym miejscu. Teraz niecierpliwie będę czekała aż urośnie i dorówna Twojej w urodzie.
pozdrawiam i życzę miłego dnia Elżbieta
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dalu,zaległości mam ogromne w czytaniu .Obiecuje poprawę.
Byłam na wystawie psów w Poznaniu -oglądałam maltańczyki i wypatrywałam Ciebie :shock: piękne psy ale masz rację za dużo przy nich pracy.
x-d-a

Post »

Aszko, ja na wystawy z moim Ptysiem nie jeżdżę :( Piesek wystawowy musi mieć długi włos, a to w przypadku maltańczyka już wyższa szkoła jazdy :!: Ja swojego raz na kwartał wiozę do ulubinej psiej fryzjerki i z krótką fryzurką też mu do ....mordki, a przez kilka tygodni mam spokój z kołtunami, choć wcale nie z czesaniem...
Cieszę się, że wróciłaś na forum :P

Elu (Kajpej), New Dawn nie jest specjalnie wymagający, ani podatny na choroby, więc z czystym sumieniem mogę go polecić, chociaż specjalistki od róż znają inne, podobno ciekwsze odmiany o tych samych cechach...A złotlin -być może- jest ekspansywny tylko w sprzyjających dla siebie warunkach...

Elu (elsi), faktycznie złotlin nie ma jednego pnia - to bardzo ciekawa cecha, że poszczególne gałązki wyrastają jakby osobno z ziemi...Mnie jeszcze podoba się to, że ma tak intensywnie zielone zimą pędy :D Z przemarzaniem natomiast nigdy nie miałam problemu, ale -masz rację- wynika to z różnic klimatycznych.

Witam patriotycznie i niepodległościowo :!: W radiu lecą różne fajne patriotyczno-wojskowe piosenki i pieśni, ale mój pies-artysta nie pozwala nam ich słuchać, bo ...wyje razem z wykonawcami i mamy niezłą kakofonię dźwięków. Ptyś -jako jeden z niewielu znanych mi psów- wszystko widzi w TV i żywo reaguje zwłaszcza na wszelakiej maści zwierzaki, a także uwielbia chóralne śpiewy i ochoczo "śpiewa" razem z artystami. Efekt jest przekomiczny :;230
Chyba jednak trzeba odwrócić jego uwagę i zbrać go na spacer, tym bardziej, że pogoda jest całkiem niezła i nawet nieśmiało wychyla sie słoneczko ;:3
Dzisiaj zostawiam kwiatki biało-czerwone(choć czystą czerwień trudno mi było znaleźć, zwłaszcza w połaczeniu z bielą)

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dala - czytałam i Dabecja już jest na mojej liści chciejstw :D
Piękne patriotyczne, ogrodowe barwy pokazałaś ;:138
Awatar użytkownika
ZbigniewG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 cze 2010, o 18:42

Post »

Witaj Dalu z przyjemnością (i sentymentem) pospacerowałem po Twoim ogrodzie ;:138 ;:138 a najbardziej wpadł mi w oko cedr (bo to chyba cedr) w moim obecnym klimacie jest niestety poza zasięgiem
Wspomniałem o sentymencie - miałem okazje parę razy być na Ślęży (rajdy w sławetną noc) ale to już prehistoria pozdrawiam Zbyszek
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Dalu bajkowy domek w ogrodzie z duszą to jest to o czym wielu z nas marzy, przepięknie wkomponowany
miło pospacerować, nacieszyć się widokami i odpocząć, pięknie dziękuje za spacerek
Obrazek[/quote]
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zachęcona Twoimi zdjęciami muszę w moim wątku ,z racji dzisiejszego święta, wstawić coś patriotycznego.
x-d-a

Post »

Olu, i co, udało się znaleźć biało-czerwone kwiaty?

Taruś, dzięki za miło słowa - zapraszam do mojego nowego, zimowego wątku :D

Zbigniewie, witam w moim ogrodzie! Tak, mam w ogrodzie cedr atlaski, już kilkunastoletni :P
Ja też bywałam w Sobótce w zamierzchłych czasach i nie przypuszczałam, że kiedyś tu zamieszkam...

Bożenko, dabecja jest fajna zwłaszcza na kwaśne rabaty, ponieważ baaardzo długo kwitnie :lol:

Kochani, watek zrobił sie już długaśny, więc czas go zamknąć i otworzyć nowy. Tym bardziej, ze skończył się sezon ogrodowy i teraz przez kilka miesięcy będziemy żyć wspomnieniami i czekaniem na wiosnę ;:65
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”