Ogródek Pszczółki cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Pszczółki cz.4

Post »

Piękna jesień u Ciebie, a kicia też taka jesienna :;230
kajpej
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lis 2009, o 14:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Prawda Wiesiu, kwiatek prześliczny. Rzadko widuje się taki niebieski środek otoczony delikatnymi białymi płatkami.
bardzo mi się podoba
Elżbieta
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

potwierdzam śliczny kwiatek ale kicia to dopiero przytulanka ;:65
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Agnieszko, dziękuję ;:196 a kicia nareszcie dostosowała się kolorami do otoczenia :;230
Eluś, u mnie ta biel z niebieskim środkiem bardzo bedzie pasować do rabat z niebieskim kolorkiem. Takie niespotykane zestawienie. :heja
A póki co inne kolorystyczne zestawienia jeszcze są zapewnione pomimo jesieni. Na rabacie zdecydowanie różowo fioletowej udało im sie
razem zakwitnąć, choć to niewiele kolorków ale zawsze, tylko te żółkniejące liście rudbecki psują trochę kolorystyczną harmonię.

Obrazek

Taruś, to dla Ciebie jeszcze raz jesienna kicia ;:196

Obrazek
:wit
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
x-d-a

Post »

Wiesiu, niesamowite są w tym roku kolory jesieni! Te ogniste i złote barwy drzew i krzewów! Cudo! Ja też nie mogę się na nie napatrzeć :P
A Twoja kicia swoim umaszczeniem wspaniale komponuje się z kolorytem jesieni :D
Ostatnie dni sprzyjały wyprawom na cmentarze; dzięki Tobie zwiedziłam te, których dotąd nie znałam...W Paryżu byłam kiedyś na Pere Lachaise, ale to chyba obowiązek każdego Polaka...
Ja natomiast 1 listopada byłam w Warszawie i po raz pierwszy w życiu udało mi się być na Powązkach - piękne, klimatyczne miejsce...
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A jak ta przytulanka ma na imię ?
Podrap ją ode mnie po brzuszku. :wit
Grażyna.
kogro-linki
kajpej
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lis 2009, o 14:56

Post »

Wiesiu będzie ślicznie pasować. A róż z fioletem to mój ulubiony zestaw kolorów.
pozdrawiam Elżbieta
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Wiesiu jesienne przebarwienia liści mają swój urok ,szkoda tylko ,że tak krótko tkwią na drzewach ...,osteospermum z niebieskim oczkiem słodki,Będziesz trzymała ja na zewnątrz zimą...?Może u Ciebie nie przemarznie u nas jako jednoroczna jest traktowana... :D
Zauważyłam ,że domy w okolicy maja jednolitą kolorystykę tynków...to może nie ogrodnicza dygresja ,ale rzuciło mi się w oczy ...oprócz barw jesieni ,zauważalna jest harmonia kolorystyczna ,na czym zyskuje ogólny wygląd okolicy...,u nas można nieraz oczopląsu dostać od nowoczesnych barw ,które pojawiły się na rynku ,każdy maluje jak chce,i buduje jak chce ... :wink:
Kotek milutki...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Daluś, muszę koniecznie wybrać sięznowu na Pere Lachaise, już tak dawno mnie tam nie było ;:108 zazdraszczam wizyty na Powązkach
wiele ciepłych słów słyszałam o tym cmentarzu, ponoć jest przepiękny a ja jakoś nigdy tam nie trafiłam. Choć warszawskie Łazienki też są
miłedo odwiedzania i takie sentymentalne...
Grażynko, kicia ma francuskie imię i nazywa się Moustique czyli komar. I całe szczęście bo to miał być kot a okazała się kotką. Nawet weto się
pomylił. Już podrapana po brzuszku :heja
Eluś, uwielbiam stonowane i doskonale dobrane kolory na Twoich rabatach. Za to mam nadzieję że monarda jest dalej czerwona na rabacie
przed oknami?
Neluś, oby tylko liście nie spieszyły się ze spadaniem, to bedziemy mieli widok jeszcze na trochę zapewniony. :heja u mnie osteospermum
spokojnie przetrwa zimę na zewnątrz. jak dotąd żadne nie padło a ostatnia zima była jednak mroźniejsza niż poprzednie. U nas też się je traktuje
jako jednoroczne, ale to raczej aby miały zwarty kształt, bo te dwuletnie są ogromnymi krzaczorami jednometrowymi i nijak nie da się ich podciąć.
One tego bardzo nie lubią.
Dobrze zauważyłaś że u nas wszystkie domy raczej podobne kolorystycznie, choć i wyjątki sie zdarzają. Ale to dlatego że merostwo nakłada silny
plan i każdy musi się dostosować, dachy u nas maja być czerwone, tynki kremowe, żaluzje i ogrodzenia zielone a nie niebieskie albo szare.
Jak się nie dostosuje do wymogów to przychodzą do domu i albo kładą grzywnę albo trzeba przemalować na taki kolor jak chcą. ;:224
Ale i tak można jeszcze zawiesić w oknach zasłonki w kolorze jakim się podoba, bo u koleżanki w Wersalu w okolicy zamku wszyscy musieli
mieć żółte zasłony :;230 Może to i jednolicie wygląda ale jak dla mnie to już przesada ...
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Witam Cię, Wiesiu. Ponad tydzień nie miałam nastroju , by zaglądać do Forum, ale już jestem i zdążyłam obejrzeć Twoje, jak zwykle,
piękne i interesujące fotki. Też mnie zachwyca osteospermum, jakie pokazałaś teraz.Nigdy nie widziałam w takich barwach.
Miałam kiedyś amarantowe , a obecnie żółte. Jedną zimę już przeżyło. Czytałam, że groźna jest wilgoć w zimie. Trzeba będzie
zabezpieczyć. Ale ostatnia zima b.śnieżna i nie zaszkodziła. Widzę, że obie mamy puchate kicie. Mimo futra moje wraca na noc do
domu. Ale razem spać nie lubi. A Twoja? Moja poprzednia musiała się koniecznie wtulić.Jak się przewracałam na drugi bok,
to przechodziła .Nie mogę jej odżałować. Była whiskasowa. ;:196
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WITAJ WIESIU
Masz pięknego kotka. Ogród w dalszym ciągu bardzo kolorowy.
Oby jak najdłużej było ciepło, to i ogrody jeszcze będą nas cieszyć.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Na komara to ta puszysta kulka nie wygląda. :;230
Ale wygląda bardzo słodko. ;:108
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56

Post »

abeille pisze:Agnieszko, dziękuję ;:196 a kicia nareszcie dostosowała się kolorami do otoczenia :;230
Eluś, u mnie ta biel z niebieskim środkiem bardzo bedzie pasować do rabat z niebieskim kolorkiem. Takie niespotykane zestawienie. :heja
A póki co inne kolorystyczne zestawienia jeszcze są zapewnione pomimo jesieni. Na rabacie zdecydowanie różowo fioletowej udało im sie
razem zakwitnąć, choć to niewiele kolorków ale zawsze, tylko te żółkniejące liście rudbecki psują trochę kolorystyczną harmonię.

Obrazek

Taruś, to dla Ciebie jeszcze raz jesienna kicia ;:196

Obrazek
Jaki masz śliczny ogródeczek, a cicia coś tam wypatruje, :uszy piękne zdjęcie ;:63
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Oj jesień jest w tym roku cudowna! oby taka była za rok, bo ważne decyzje wtedy zapadną ;) Zauroczyły mnie też przebarwiające się liście czereśni... :shock: jak to możliwe... u nas nie ma szans za zobaczenie takiego widoku ze względu na drobną plamistość i wczesne opadanie liści :(
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

abeille pisze:...Moja kicia chowa się w liściach i jest święcie przekonana że jej nikt nie widzi
Obrazek
Witaj Wiesiu ;:196
Jaka ona śliczna ;:138, pogłaszcz ją ode mnie, proszę i wyściskaj. ;:167 Coraz bardziej podobają mi się takie puchate rudzielce . ;:108 Mogę to zdjęcie dać na tapetę monitora ?
Mieszkasz w pięknej okolicy i pokazujesz takie ogniste kolory sąsiednich ogrodów.
U nas też jest dość ciepło ok 10 st.C, ale liści na drzewach już niewiele i... pochmurno.
Miłego dnia Ci życzę i ;:3 ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”