Działka z widokiem i co dalej?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Działka z widokiem i co dalej?

Post »

Podobno od piątku ma być już ładniej...
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42

Post »

[quote="pamelka"]Reniu, już myślę, jak przechować canny przez zimę ;:224
Króliczek, to z pewnością on, poprzednio ok. 11 lat mieliśmy takiego cudaczka
Obrazek

i Szynszylę :heja
Obrazek
Zdjęcia stare i komóreczką robione, więc jakość byle jaka.

Joluś ja kiedyś przechowywałam kany w tekturowym pudełku przesypane takimi grubszymi trocinami. Stały w chłodnym pomieszczeniu (najniżej tam spada temp. do +7 stopni) - a w lutym/marcu dawałam je do cieplejszego miejsca, a kiedy rozpoczynały wegetację wsadzałam do doniczek i na balkon - potem w maju do ogrodu.
U ciebie ze zwierzakami zupełnie podobnie jak u nas - też wcześniej był królik, był szynszyl, a po drodze jeszcze chomik i świnka morska .... dość, dość tego.
Szynszyle są fajne - takie super miękkie futerko, tylko straszliwie hałasują w nocy.
A ten króliczek śliczniutki - ale najgorsze te rozstania.
Teraz jest pies i dwa króliki i rybki w oczku i koniec.
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

pamelka pisze: No i nacieszyłam się pięknymi kwiatami datury ;:223 Dobrze ze chociaż fotrki cyknełam w deszczu, bo przez cały dzień deszcz silny wiatr wytarmosił rośliny i straciły chyba z 8 kwiatów. Wróciłam z pracy, a cudne trąby rozsypane po podjeździe :cry:
Współczuję bardzo, takie piękne trąby były...moje pomidory za to po kolana w wodzie! Dobrodziejstwo nowej drogi, cała woda do mnie spływa! I wszystko przeczesane wichurą, normalnie...depresja!
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Jolu ! Ależ Ty pod pięknym niebem żyjesz...! Nie rozumiem, dlaczego u mnie rzadko takie widoki...
Masz już kolekcję kilkudziesięciu odmian host ?! Jestem pod wrażeniem...Czyżby to wpływ Marty..?
Cała rabata bylinowa taka okazała ! Z iglaczków spodobał mi się "mopik", jak go ktoś nazwał. Co to takiego?
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Jola, a gdzie Ty, moja depresja przeszła na Ciebie?
Dziwaczki się podniosą...No słoneczniki to nie wiem...Na szczęście masz tyle innych roślin, na które możesz liczyć, że tą stratą nie musisz się tak martwić...No i deszcz nam lasy podlewa...
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Jola idziesz jak burza, ta skarpa wygląda świetnie, to ta sama co nie tak dawno była pusta? datur szkoda oj szkoda
Adam S.
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jolu :wit Powoli , ale i do Ciebie dotarłem ... mam duże zaległości w Twoim wątku ,
A ty gonisz :!: nie pytasz ..... :D Skarpa rewelacyjnie obsadzona , ooo i jak dużo nagromadziłaś
host i żurawek - już świetnie wygląda , a co będzie dopiero na drugi rok ... :shock: ;:138
Twój Rufusek już doświadczony ogrodnik , roślinki na rabatach omija :roll: A z moją Lunką jeszcze dużo
pracy czeka , upodobała sobie tarmosić kota w kępie liliowców , liście wyłamane i położone , zrobiły sobie tam plac zabaw ... dobrze ,że już
przekwitły , to mi tak ich nie szkoda ;:224
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Ewelinko, mam nadzieję, tym bardziej, że na piątek właśnie imprezkę firmową szykuję ;:224 A jak tu grilować przy jesiennej szarudze i huraganowym wietrze ;:14
Reniu u mnie przed szynszylką była poprzednia ;:108 żółwie wodne, dwa chomiki i kocur. Niestety, jak kocisko zaczęło ostrzyć pazurki na skórzanych kanapach zostało eksmitowane do kuzynów na wiejskie podwórko.
Ostatnio, jak go widziałam bardzo sobie chwalił taką zamianę :;230
Vituś, niech już przestanie wreszcie padać i wiać ;:3 Po kilku ostatnich dniach mam nowe sadzonki do ukorzenienie, bo datury połamane, choć stały w najbardziej na działce zacisznym miejscu ;:108 Z burzy pąków zostały 4 ;:223
Izka, zapraszam na podziwianie podniebnych widoków :wit Żal, że nie udało nam się spotkać podczas Twojego pobytu w Lublinie, może następnym razem ;:108
Z hostakami zgadłaś od razu czyja to sprawka, a skąd wiedziałaś :;230 Mam trochę host, ale czy jest to kilkadziesiąt ;:224 może ...
No tak mopek, to już sprężynka Pawła ( ;:196 Dzięki za natchnienie), zajrzyj do Hanutkowa http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=126 , tam jest dużo większy okaz piennej Thuji plicata Whipcord
Martuś, jak mówiłam depresji nie stwierdzono póki co. Na grzybki tez czekam z niecierpliwością. Pospacerujemy sobie po cudnych lasach lubelszczyzny, to i humor się poprawi znacznie, szczególnie gdy kosze bedą pełne :tan
Zdjęcia z serii dziwiaczki będą na koniec postu :cry:
lubelski pisze:
artam pisze: i deszcz nam lasy podlewa...
...i będą w końcu grzybki... ;:138
Andrzejku i niech tak się stanie ;:108
Urszulko to ta pusta wiosna jeszcze skarpa, poznałaś?
Adaś
myslę, że jakbym miała kota, to i dobre wychowanie nie bardzo wpłynęłoby na postępki mojego psa . Zatem nie będę próbowała, bo roślin szkoda.
Dziękuję za miłe słowa.

Na koniec kilka zdjęć, jak to piszą w TV bez komentarza po dzisiejszej nocy
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

O raaany! Nieźle Ci sponiewierało! A ja oglądałam te kwiatki z zachwytem. Współczuję!
Pamiętam jak płakałam jak deszcz i wiatr powywracał mi dalie! Chodziłam po ogrodzie ze sznurkiem do podwiazywania i klęłam na czym świat stoi :roll: Nawet sąsiad jak usłyszał moje "żaby" uciekł z ogrodu do domu :;230
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Moje wyglądają tam samo :cry:
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Jolu smutny widok, my tak mieliśmy we wtorek i cały dzień prądu nie było, jak w 19 wieku :( nic zrobić a ja sobie dziś pierwszy klonik kupiłam :D
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

I Tobie się jeszcze November rain marzy? :shock:

Mozgę też muszę ograniczyć... dobrze, że mi przypomniałyście ;:180
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

No to narobiło deszczydło... szkoda gadać.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłko droga, podwiązywanie będzie jutro dopiero ;:108 Dzisiaj zbyt wietrznie i zimno.
Co sie stało, trudno. Kilkanaście krzaków z innej strony trzyma się dzielnie, ale i tak szkoda. Najbardziej datur, które starciły trochę gałązek i 95% kwiatów, a także słoneczników ozdobnych, które poległy w 98% :cry:
Nasionka częściowo wyzbierane :uszy
Aguś ;:196 współczuję bardzo.
Celinko, klonik w miejscu zacisznym pamiętaj, masz warunki. U mnie gorzej, wszędzie gwiżdże.
A dzisiaj ogladając tvn24 pomyślałam sobie: i tak mamy dobrze, dom stoi, zdrowie jest, więc na co tu narzekać ;:108
GorztkoMał, przyjmijmy ten November Rain jako muzę i jakieś tam mniej lub bardziej zrozumałe teksty, czyż nie jest to piękna muza ;:108
Żaden deszcz mi się nie marzy, na pewno nie teraz ;:14 Dzisiaj myślę o pięknej, polskiej, złotej jesieni, bo lato chyba juz ma się ku końcowi, niestety ;:108
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izka narobiło, że hej. Nawet nie chce mi się wychodzić i brodzić po wodzie, aby oszacować straty ;:224 Myślę jednak, że szkody bardziej wietrzne są, niż deszczowe ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”