ewamaj66 Ewo zachęcam zachęcam... do uprawy chryzantem i nawet służę sadzonkami.
dziękuję za zrozumienie i współczucie ale taki los i trzeba się z nim pogodzić.
Comcia dziękuję ale faktycznie trudno wybrać coś odpowiedniego ...
hania5 witaj.
Odpisałam u Ciebie w wątku i na Pw reszta.
JacekP z zaproszeniem na wspólny rajd wcale nie żartowałam - więcej osób to większa frajda.
A co to za odległość dla chcącego ... przy okazji treningu poznasz walory zachodnich Mazur. Cieszę się,że tez masz Chryzantemę 'Clara Curtis' ale ona musi byc w większej kępie - wtedy widać cały jej urok.
korzo_m Dorotko skoro chryzantemki znajome i pięknie rosną to wiadomo skąd sie u mnie wzięły ...
Rozumiem,że tej różowej 'Clara Curtis' nie masz ? skoro nie to musisz mieć koniecznie i wiosną dostaniesz.
Jestem zdziwiona - piszesz,że kłącza dalii takie małe jak nigdy dotąd ... ????
Moje z kolei za duże i ciężko dzielić ... same kłopoty z nimi ale urok kwiatów rekompensuje.
tija Elzbietko widzę ,że Ty też jesteś blisko mety.
Masz Tymianek właściwy czy Tymianek ala macierzanka ?
Oregano ścinałam przy pojawieniu sie pierwszych kwiatów - miałam aż 3 zbiory.
Na chłodny sezon dobrze pic herbatę z niego bo rozgrzewa a raczej reguluje temperaturę - namawiam do spróbowania.
szyszunia Iwonko tez jestem zdziwiona tak zróżnicowanymi terminami kwitnienia chryzantem. Ja wolę takie, które rozkwitają juz we wrześniu.
Dalie wykopywać można teraz lub po przymrozku - decyzja należy do nas.
Wiem,że o tej porze cudnie kwitną ale cóż...
maniusika wiem Janeczko ,ze o tej porze każdy kwiat cieszy oczy ale nadal jest ich sporo choćby astry jesienne, chryzantemy i wiele innych.