Moje ogródki - Gucia.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Budki superowe, i Ty sama wlazałaś na te wysokości ???? matulu... No ale taka szprotka to rzeczywiście moze wejść wszędzie, nawet na taką cienka brzózkę :)
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Budki fajne dostałaś i mam nadzieję ,że w przyszłym roku nie będa puste :D ciekawa jestem jak Ty weszłaś na tą brzozę :shock: Fakt ,że jesteś szprotka :D jak to Ave fajnie ujęła ,ale ta brzoza jeszcze cieńsza od Ciebie :wink: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Rzeczywiście ślicznie wygląda barbula ,pięknie obsypana w niebieskie kwiatuszki .Bożenko cudownie się prezentują konary i korzenie -to wszystko dodaje niesamowitego uroku Twojemu PO :P
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42

Post »

Ave pisze:Reniu, nie kradną, bo Bożenka-Gucia to taki Dusza-Człowiek, serdeczna, wesoła, ujmująca, bezinteresowna Osoba - zresztą widać po roślinkach - u Dobrego Człeka rosną jak zaczarowane :)
Jej ogrody są cudne - ostatnio nawet zafundowałam znajomym wycieczkę w ten rejon - gały im wyszły jak zobaczyli Guciowy ogród na garażu i PO
Wiesz, dla mnie to jest niesamowite. Wygląda jakbyśmy żyli w innym świecie - a to przecież ten sam kraj. Ale jak widać są takie miejsca, gdzie ludzie mają jeszcze sporo kultury. Tylko pozazdrościć, ale oczywiście tak szczerze.
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Leśny ogród - ładnie, chociaż to raczej ogród przydrożny :lol: To taki fragmencik raju, oaza na asfaltowej pustyni. Ogród na dachu tez jest arcydziełem, więc powinnaś robic zdjęcia całymi seriami Bozenko! A tu zdjęć tak mało :(
Ptaszki na pewno skorzystają z Twoich budek i bedą Ci świergotać od wiosny :D
Awatar użytkownika
kryska
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 kwie 2007, o 00:13

Post »

Guciu, wszystkie ogrody masz piękne. I ten przy domu i ten na dachu tak niezwykły. Ja jednak najbardziej podziwiam Cię za ten parko-ogród /ogród leśny, ogród przydrożny czy jak kto woli zaczarowany ogród/.
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27

Post »

Dziękuję Dziewczyny, że jesteście ze mną ;:168

Nie bardzo wiem od czego zacząć, bo po tym co za chwilę zobaczycie, humoru i nastroju do dalszej pracy w ogrodach, niestety nie mam :cry:
Wiedziałam, że przemeblowanie ogrodu na garażu mnie nie ominie, ale nie przypuszczałam,że będzie tak ciężko.....
Na pierwszym zdjęciu, z lewej strony widać trzy świerki i modrzew...i to one będą wysadzane.
Jak pisałam już wcześniej, wszystkie rośliny rosną w tym " ogrodzie " w takich właśnie pojemnikach. Iglaki w tych dużych, a rojniki i rozchodniki....na dole....w tych płaskich, mniejszych.
Dopiero teraz, kiedy trzeba je powyciągać, poczuliśmy jaki to ciężar...... :roll: Do wystawienia i przetransportowania na dół mamy cztery takie skrzynie....wczoraj zjechała na dól tylko jedna...i już mieliśmy dość! :!:

Ale tak to jest, jak nie słucha się żony......... u mnie , to normalka......M zawsze obiecuje, że wszystko będzie rosło pomalutku i będzie niewielkie.......w sam raz do naszego "mini ogródka".......obiecanki, cacanki........

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

A tutaj mamy Brewerkę wyciągniętą z pojemnika......od piątku jest już w ziemi.....ciekawe jak poradzi sobie w nowych warunkach.....niestety bez tego grubego korzenia

Obrazek
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Jak się sadzi to się wydaje jakie maleństwa kiedy to one porosną a nim się spojrzy a tu takie okazy i niestety problem z przesadzaniem :lol: To będzie nowa aranżacjo na garażu :wink:
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Guciu, u Ciebie to można się tak napatrzeć że aż gały wyłażą...
Zawsze podziwiałam Twój PO i zielony dach, i wiem że ta "odnowa"niczego nie zmieni.
Będzie z pewnością pięknie.
I choć to ciężkie zadanie dla Ciebie i M, to wierzę że sobie poradzicie, i niedługo zobaczymy ukończone dzieło.
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Guciu, jak zwykle zapracowana jesteś.A teraz to już bawisz się w Wyrwidęba.Oszczędzaj swój kręgosłup, przyda się jeszcze.
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Oglądam to twoje przemeblowanie z zapartym tchem......i trzymam kciuki za twoje plany Obrazek
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Guciu,jesteś Wielka ;:63 ;:63 ;:63 ;:63 Od dawna obserwuje Twoje poczynania i podziwiam Cię!Jesteś wyjątkowa tak jak i Twój pomocnik.Pozdrawiam i mam nadzieję że kiedyś trafię do Twojego ogrodu. :D
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Guciu, może skarlacze byłyby dobrym pomysłem na przyszłość?
Jeśli chcesz coś więcej na ten temat,
wpisz proszę, w google " REGULATOR WZROSTU+szkółkarstwo" albo skarlacze.
Trzeba trochę pokkopać, bo to popularne terminy :shock: , jak się okazuje.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Guciaczku trzymam mocno za Was kciuki, żeby plany się udały i wszystko było jeszcze piękniejsze. ;:215
A może zamiast tych trzech glaków jakś brzózka szczepiona na pniu ? Rośnie bardzo wolno i nie do góry?
... może jakieś strzyżone na bonzai iglaczki lub liściaste ? Pięknie wyglądają, tylko trzeba przycinać dwa razy do roku.
............. jakiś pięknie kwitnący krzew w postaci ognika, berberysu lub tp. z kolorowymi liściami i owocami ?
To tylko sugestie z mojej strony a zrobicie według swoich planów oczywiście.
Szkoda, że mieszkam tak daleko, bo przyszłabym Wam pomóc.
Życzę dużo siły i stalowych kręgosłupów. ;:168 ;:167
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Boże ,Bożenko jak wy sobie dajecie radę ,przecież to są ciężary ,chyba że masz całą brygadę do pomocy .Wiesz masz wspaniałego M,-Bo.....,bo mój jestem przekonana ,żeby mi nie pomógł ,-no chyba ,że się mylę ale nie przekonam .jestem z Wami ,tylko troszeczkę pomyślcie o Waszym zdrowiu Bożenko bo nie sztuka być połamańcem i zaglądać na las ,tylko sztuką jest pielęgnować i cieszyć się przyrodą i zdrowiem :P
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”