tez hoduje papryki, mam dwie. Trzymam je w pojemnikach po jogurtach. Jakiej wielkosci powinny miec doniczki docelowe? Czy moga zostac w tych pojemnikach?
Myslalem tez zeby posadzic 3 papryki w takich dlugich pojemnikach jakie uzywa sie na balkon na kwiatki (okolo 50 cm). Czy mozna miec pare papryk w jednej doniczce, czy nie lubia tego?
Tak przy okazji, szybkie pytanie: papryki z pestek z owocow z marketu sa jednoroczne?
Sebastian..
chyba jak każde inne papryki..
tyle ze mogą ci sie trafić owoce "freak of nature"
Jedna podobna do mamusi, 2 do tatusia, 3 mieszanka, a 4 po listonoszu ;)
Coś dziwnie piszę? Tak Ci się zdaje?
To mój T9 i pod jego władzą pozostaję ;-)
pare lat temu mialem taka papryke. Dala 3 male papryki, calkiem normalne. Po tym wyjechalem, a rosline oddalem znajomemu i padla mu. Nie wiadomo czy tak sie nia zajal czy padla ze starosci. Tak czy inaczej zapodam po weekendzie zdjecia swoich podopiecznych!
SebastianW pisze:Tak przy okazji, szybkie pytanie: papryki z pestek z owocow z marketu sa jednoroczne?
Chyba nie bardzo rozumiem Twoje pytanie ( chyba ,że Twa wiedza np roślin jest tak nikła ) bo nie słyszałam o wieloletnich paprykach ,tak jak i o wieloletnich pomidorach ,ogórkach ,dyniach itd.
Mam przykre doświadczenie z wysianiem nasion papryki,wydłubanych z owocu papryki kupionej w sklepie.Rosła pięknie,owoce były mięsiste,duże,pięknie wybarwione.Ale nie nadawała się do jedzenia,była bardzo gorzka-dużo bardziej niz ostre papryczki. Pozdrawiam babcia360
Ja mam dokładnie to samo doświadczenie z papryka co babcia. W zeszłym roku posiałam taka sklepową. Pięknie rosła zaowocowała, a potem te owoce wywaliłam bo w smaku straszne, gorzkie.
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Ładniutkie sadzonki. Proponuję przepikować już te pomidorki, które rosną w jednej doniczce do oddzielnych pojemniczków. Może być im ciasno.
Pozdrawiam.
Ale piękności te wasze sadzoneczki nie mogę się napatrzeć. W moim pomidorowym raju wszystko jeszcze z brzegu doniczek wygląda. U mnie w tym roku skrzyżowanie starego z nowym.Oto moja Sława Nadrenii
I Czarne Serce Brada.