Wandy ogródek pod dębami, część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Re: Wandy ogródek pod dębami, część 2

Post »

Urocze są te wiosenne zdjęcia ;:138
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tajko, ta moja serduszka to jakoś mało serduszkowa :) A niezapominajki są u mnie do końca niebieskie, no może trochę blakną pod koniec. A twoje mówisz różowe? Kiedyś miałam jedną kępkę różowych i jedną białych. Nie mam pojęcia skąd się wzięły. No ale potem niestety zanikły. Niebeiskie są śliczne, ale jednak bardzo popularne. A takie na przykład białe to by było coś.

Dkny, wiosenne zdjęcia są cudne u nas wszystkich. A te majowe szczególnie. A potem to już bardzo lubię jesienne fotki.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Wandziu ta serduszka Twoja to jest serduszka wspaniała, ona ma trochę inne kwiaty , niż okazała, ale Ty o tym przecież wiesz.
Ja tak na marginesie.
Jest jednak cudna, moje okazałe ładnie rosną, a wspaniała jest marniutka i niska.
Białą niezapominajkę posadziłam kiedyś, ale na drugi rok mi nie wyrosła i się nie wysiała. :)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Wandziu a letnich nie lubisz?
Przecież lato to burza kwiatów i zieleni.
Ja tam wolę lato. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja teraz kupiłam serduszkę u Szmita,ale już nie wiem czy wspaniała czy okazała,czy po prostu nie bedzie kwitła.
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Jeju chwilę mnie nie było a tu już tyle stron do czytania.Prymulki masz przecudowne, tak wiem powtarzam się. Teraz tak myśle- nie tak dawno temu bardzo nie lubiłam iglaków. A tuje mnie wkurzały najmocniej. Teraz puściłam po nie powojniki i cieszą oczy jeszcze bardziej. Zaczynam doceniac te kujki ;:108 Ah tulipany. U mnie już niestety po
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu, Twój ogródek aż kipie zielenią. Miło jest po nim pochodzić i ogladac te cudeńka. Prymulki extra i serduszka
pieknie obfocona. Znalazłaś jeszcze miejsce na modrzewia płaczącego ;:138 jest bardzo dekoracyjny. Dlaczego ja
mam tuję zamiast modrzewia? Chyba bedzie czas to zmienić ;:108
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
kamykkamyk2
500p
500p
Od: 26 gru 2010, o 08:57

Post »

Ale masz kolorowo od tych prymulek, śliczne są ;:138 Co do tulipanów, to faktycznie chyba pogoda im nie odpowiada, u mojej sąsiadki też tylko połowa zakwitła... ;:108
Pozdrawiam kamyk

Ogród kamyka
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Wandziu , Twoja serduszka jak najbardziej serduszkowa :D ładnie wybarwiona i gęsto ukwiecona.
Pierwiosnki bardzo piękne ;:138 ;:138 Ja też powiększyłem znacznie ilość prymulek. Dostałem właśnie takie jak Twoje , 10 sztuk i każdy w innym kolorze.. I nareszcie zakwitnie p. Viala :tan :tan . Ma już pączek. :D
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Wandziu pięknie , pięknie ;:138 ;:138 serduszka , tulipanki a szczególnie te kolorowe pierwiosnki - cudo Pozdrawiam ;:196
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

Wandziu :lol: Jak się chwilę zastanowię, to...też chyba wolę fotki wiosenne i jesienne :;230
Początek i koniec. Środek, lato, z racji swojej bujności i obfitości kwitnienia jest takie...oczywiste. Przewidywalne.
O ileż trudniej jest 'ułożyć' rabatę wiosenną tak, aby zachwycała w całości? Albo jesienną?
To, co napisałaś o białych pierwiosnkach, które tak wspaniale mogą rozświetlić kompozycję o zmierzchu, bardzo podziałało mi na wyobraźnię. Gromadzę różnie kwitnące rośliny z ciekawości i zachłanności, ale warto chyba się zastanowić, po co?
Chyba po to, aby dojść do takiego wniosku, okrężną drogą. Dzięki :lol:
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

U mnie też ślicznie kwitną prymulki , nie mam tylko białego Serduszki takiej jeszcze nie mam ,mam tylko wrzosową , czy ta też się tak mocno rozrasta jak moja ,, mam ja wszędzie ,nawet mały korzonek przeniesiony z prymulką ładnie rośnie oraz serduszki duże ,, tylko biała coś mi marnie rośnie bo różowe szybko się rozrastają i ślicznie kwitną ....
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Kogro, latem to ja lubię tylko właściwie liliowce. Natomiast inne rośliny wyglądają jak wymęczone. Wiosną podoba mi się ta świeżość roślin, a jesienią widoczne na nich wytchnienie po upałach. Bardzo lubię wczesną jesień :)

Małgocha, coś ty taka pesymistka. Zakwitnie ci ta serduszka prędzej czy później, nie martw się, proszę.

Paula, ciekawa jestem, jak sprawdzą się powojniki na tujach. U Dali padły, jak pisała. I jeszcze ktoś inny też mówił, że miały obok iglaków za kwaśno i się zmarnowały. Zobaczymy, jak będzie u ciebie :)

Wiesiu, a dlaczego mówisz "tuję zamiast modrzewia"? Moż na przecież mieć i to, i to. Ja mam sporo tujek jako tło dla kolorowych bylin, a ten modrzew to do nich dodatek :)

Kamyku, tulipany trzeba traktowąc jak jednoroczne, pierwszego roku po zakupie to przeważnie kwitną. Moje były starsze. Twojej sąsiadki pewnie też.

Tadku, dobry zrobiłeś zakup prymulkowy, gdybyś chciał jakieś kolory, których nie masz, a które ci się u mnie podobały, mogę się podzielić :D

Teresko, dziękuję i również pozdrawiam :wit

Wika, ja właśnie jestem na etapie zastanawiania się, co z czym połączyć i dlaczego. Etap zachłanności na wszystko, co rośnie i co można by posadzić, już minął. Teraz zwracam większą uwagę na dobrane kompozycje i harmonię, aby w końcu uczynić z ogrodu żywy obraz, na którym elementy dobrze ze sobą współgrają :) Dużo mi jeszcze w tym względzie brakuje, lecz mam nadzieję, że z roku na rok będzie coraz lepiej :) Są pewne rosliny, które mnie trochę rażą u boku innych roślin, ale nie chcę niczego ot po prostu wyrzucać, na razie więc przemieszczam, co się da, i patrzę, czy pasuje, a jak nie, to w przyszłym sezonie znowu zmieniam. :wink:

Janeczko, miło że wpadłaś, bardzo dawno cię nie było. Cieszę się, że jednak o mnie pamiętasz :D Moja serduszka rozrasta się pięknie, mam jej cały rządek, ale zależy to od miejsca, w któym rośnie. Na jednym miejscu jest lepiej, a na drugim gorzej.
x-d-a

Post »

Wando, ja podobnie jak Ty przestałam kupować wszystkie roślinki, które mi się podobają. Po pierwsze mam coraz mniej miejsca w ogrodzie, więc zakupy muszę robić bardzo rozważnie, po drugie - jetem na etapie harmonijnego łączenia roślin i sensownego komponowania rabat. Zależy mi też na tym, zeby roślinki spokojnie się rozrastały i tworzyły duże, barwne lub zielone kępy, ładnie się wzajemnie przenikajace...
A ja kocham wiosnę, uwielbiam jesień, ale też lubię lato ;:224 Nawet wtedy kiedy są upały i ogród aż kipi barwami i zapachami...A te klimaty po letniej burzy? Piszesz o liliowcach, a mamy jeszcze róże, floksy, przetaczniki, ostróżki, rudbekie, onętki, liatry i wiele, wiele innych...
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Kochana- moje dostały dobrą ziemię i zamierzam je odkwaszać.. Mam nadzieję że dadzą radę :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”