Działka na Kaszubach 2010

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Działka na Kaszubach 2010

Post »

Te zdjęcia są przerażające, tak mało brakło i ogień dotarłby do domu.
Co za idioci...
Bezmyślność ludzka nie zna granic :evil:

Ktoś zapewne czuwa nad Tobą Marysiu ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Normalnie bezmózgowe istoty i o mały figiel mogło dość do katastrofy . Głupota ludzka nie zna granic Marysiu . Dobrze ,że nic sie nie stało ,ale opatrzność czuwała nad Twoimi zabudowaniami
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochani - ja naprawdę głęboko wierzę w to że u góry ktoś nad nami czuwa ;:170

Agato - faktycznie się uspokoiłam. Dobrze, że pojechałam bo wyobraźnia podsuwała mi okropne wizje...a tak wiem jak tam naprawdę wygląda.
Małgosiu - nad nimi też czuwa opatrzność. Na tamtej działce są dwa drewniane domki - ale ogień je ominął. A na roślinki od nich nie mam co liczyć. Oni traktują działkę typowo rekreacyjnie i oprócz drzew, krzewów i trawy nic tam nie rośnie.
Aniu - Tak, nieraz mówiłam, że ludzka głupota jest najlepszym przykładem na nieskończoność...
Pisałam wcześniej że nic się nie stało. Ale to nie prawda. Na takim dużym wypalonym obszarze - ileż musiało zginąć stworzonek żyjących w trawie i w glebie. Może nawet mój piękny futrzany Bombylius??? Aż nie mogę o tym myśleć. :cry:
Jadziu - zobacz jaki przypadek. Ja dzisiaj rano weszłam na Twój wątek i oglądałam różę sztamową :lol:
Ja jestem przerażona czy taka historia się nie powtórzy....

Ale już dosyć o pożarze. Mamy kwiecień. Teraz zasługuje on już naprawdę na swoją nazwę....Tyle kwiatów...a wszystkie aż się śmieją do słoneczka...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu ;:196
Normalnie Opatrzność i może jeszcze Ktoś czuwa nad Tobą. :shock:

Te dwie pierwsze sosenki to Twoje czy sąsiada? A jak róże, ocalały ?

:wit
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu - te dwie okrutnie poszkodowane sosenki rosną na naszej wspólnej działce, na której mamy hydrofor i transformator, w sumie - to kilkadziesiąt centymetrów od mojego ogrodzenia,. Hydrofor chyba został zalany wodą przez strażaków. Strasznie coś iskrzyło i trzeszczało i moi sąsiedzi wyłączyli go wczoraj - więc nie mieliśmy wody na dodatek. Kolega, który jest zawodowym elektrykiem powiedział - że pojedzie w sobotę i porządnie to wszystko przejrzy i ponaprawia. Myślę, że się z nim wybiorę na działkę.
Aha - róże chyba w większości przetrwały . Tylko dwie budzą moje uzasadnione obawy :cry: Zaszkodziła im zima - a ogień dopełnił dzieła :cry:

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Też pomyślałam o tych wszystkich stworzeniach, które nie zdążyły uciec przed ogniem :(

Marysiu, piękne zdjęcia nam serwujesz ;:180
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Aniu za uznanie. Nawet nie masz pojęcia jak ja się cieszę, że w ogóle mam co fotografować.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Marysiu :wit Trafiłam do twojego wątku wcześniej z kaszubskich, zostawiam ślad. Jestem zbulwersowana ludzką głupotą, bo inaczej tego nie można nazwać. Nie trudno sobie wyobrazić jak to mogło się zakończyć.Sprawca powinien odczuć wagę tego postępku. Masz rację, ktoś u góry opiekuje się tobą ;:118 Pozdrawiam i zyczę spokoju i radości z ukwieconej wiosny. :wit
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justyno - widywałam Cie już wcześniej na forum :lol: Witaj! Bardzo się cieszę, że mnie odwiedziłaś.
Czy masz już swój wątek, gdzie można by obejrzeć Twój ogród?
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Marysiu, straszne obrazki pokazałaś. Masz wspaniałego opikuna tam u góry.Pierwszego dnia świąt wracałam z Warmii i widziałam straż pożarna gdzieś spieszącą. A pod Gdańskiem snuł się dym z wypalanych trzcin nad kanałami. Coroczne apele o nie wypalnanie suchych traw nie skutkują.
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Marysiu mam obiecaną książkę dla Ciebie ,przywiozę w sobotę.Będę około 18
Awatar użytkownika
wrigley
500p
500p
Od: 5 mar 2009, o 14:23

Post »

Marysiu Kochana. Bylam kolo Twojej dzialki kiedy przyjechala 1 straz. Poszlam zobaczyc czy u Ciebie na dzialce ok.Palila sie trawa blizej mnie. Straz stala na srodku drogi wiec nie dali przejsc. Wygladalo to tak jakby palil sie tylko przod. W zyciu nie pomyslalabym ze ogien byl az tak blisko Twojej dzialki.mam potworne wyrzuty sumienia. Az do dzis kiedy czytalam Twoj watek nie wiedzialam ze to az taki ogrom.. Jutro pojde tam z malym.
***Ola***
Moja odskocznia
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Witaj Marysiu :wit Przemykam po ogródkach i czasami się odzywam. Głównie podziwiam. Wątku jeszcze nie mam, ale się przymierzam. Brakuje mi czasu i nie wiem czy technicznie ogarnę...Spróbuję w majowej przerwie. Mój ogródek przydomowy mały i daleko mu do tego jaki chciałabym, żeby był. Wiem, w ogrodzie trzeba być cierpliwym.
Pozdrawiam i czekam na kolejne cudne fotki.
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Hej Marysiu.. Jeju jak współczuje. Tak ogólnie to samo wypalanie trawy jest nielegalne bo zabije wszelkie stworzenia żyjące w trawie. Szczęście w nieszczęściu że nie doszło do domu i że w pobliżu byli dobrzy ludzie
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lusiu - ja nie jestem zawziętym człowiekiem, ale w tym przypadku uważam że sprawca powinien zapłacić karę i pokryć koszta interwencji straży pożarnej. Wtedy może zapamięta tę lekcję do końca życia.
Grażynko - dzięki! Napiszę Ci na PW kiedy dokładnie przyjadę.
Olu - a czemu Ty piszesz, że masz wyrzuty sumienia :shock: ??????????
Dzięki Wam w ogóle wiem co tam się działo. Na naszych działkach nikogo wtedy nie było. Ci, którzy nie wiedzieli o pożarze ode mnie - z przerażeniem oglądali pogorzelisko dopiero po przyjeździe.
Justyno - załóż wątek! To nie jest wcale trudne - skoro ja ogarnęłam w kilkanaście dni po zakupie pierwszego w życiu komputera( własnego - oczywiście." Dzieciowe" się nie liczą)
A Ty masz ogródek przy domu - szczęściara! Ja tak bardzo chciałabym oglądać moje zielsko codziennie
Paula - ;:196 -dzięki

A ja teraz modlę się o deszcz. U nas na Kaszubach strasznie sucho. A widać jakie to niebezpieczne...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A to "Lidlowa" różyczka na balkonie -

Obrazek Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”