Ogród Gosi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Gosi

Post »

Ania , ale mnie pokazał się stary wątek bez żadnych zapowiedzi zmian.

Trawnik jest najładniejszy przed domem. Oj, żebyś to widziała. :roll:

Izuś ja swojego m. muszę hołubić, bo on tylko 2,3 dni w tygodniu jest w domu. Dlatego w tygodniu bardziej jemu i synkowi poświęcam czas niż ogrodowi. Natomiast w weekendy mam dużo gości lub idziemy w gości i dlatego u mnie zawsze mało czasu na ogród. Ja też podlewam często po zmierzchu. Ale m. wie, że inaczej nigdy ni byłby podlany.

Marylko, czase4m chciałabym mieć elektryczną kosiarkę, bo nie lubię prosić m. o koszenie. Najchętniej wszystkie prace wykonywałabym sama, byleby nie marudził.

Moniko, ja miałam imprezę na tarasie. Nie padało. U Ciebie tak? Ja ostatnio poruszam się w gronie osób dużo młodszych od siebie. Nawet moja siostra jest o 6 lat młodsza ode mnie. I powiem, że bardzo dobrze się wśród nich czuję. :D

Adrianno, myślę, że Józef miał specyficzne myszki pixy i dix. Nasze, nie chomikują.

Maju ;:196

Stasiu,. a może powinnaś poudawać, że naokoło jest mnóstwo innych wspaniałych spiżarni i wtedy myszki wyprowadzą się od Ciebie. Gdzie mają się stołować jeśli w okolicy p0usto?
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu, powiem Ci szczerze, że od pewnego czasu nie zwracam uwagi na wiek... najważniejsze to nadawać na tych samych falach, a różnica in plus czy in minus nie ma żadnego znaczenia :) Podejrzewam, że jesteśmy mnie więcej w tym samym wieku :lol:
Cieszę się, że chociaż Ty mogłaś spędzić czas na tarasie :D
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Małgoś, ja mogę udawać, ale te myszowate nie są takie głupie i nie dają się nabrać, jak w około pusto i tylko chwaściory rosną. Poradzono mi, abym przy dziurkach wykładała chleb, jabłko; abym się z nimi zaprzyjaźniła... Jabłka nie zjadły, zaprzyjaźnić się...brrrrr. Nie, nie polubię je.
Ale bardzo dziękuję za próbę pomocy. Pa ;:196
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie nornic brak, wygoniły je dzikie koty, które dokarmiam. Pewnie poszły do sąsiadów, zwłaszcza tych, którzy nie lubią kotów ;:108
:wit
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Wszystkie dzikie koty zapraszam do siebie do ogródka.... ;:108 ;:108 ;:108
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko masz rację, że wiek nie gra roli. Prawdopodobnie mimo wszystko jestem trochę starsza :D

Stasiu ja też nie próbowałabym się z nimi zaprzyjaźnić brr.

Basiu u mnie też grasują okoliczne koty i mimo, że ich nie dokarmiam to chyba też wypłoszyły intruzów.

Coraz więcej kwitnie w moim ogródeczku

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
kajpej
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lis 2009, o 14:56

Post »

Małgosiu zazdroszczę Tobie tulipanków, niestety u mnie grasują nornicę a ja strasznie boję się gryzoni, więc im nic smacznego nie wsadzam do ziemi. Dlatego moja działka pozbawiona jest pięknych cebulowych.
pozdrawiam Elżbieta.
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

Margo2 pisze:Moniko masz rację, że wiek nie gra roli. Prawdopodobnie mimo wszystko jestem trochę starsza :D
:;230 ...pozdrawiam młodzież...
Awatar użytkownika
magos13
500p
500p
Od: 2 lut 2010, o 18:37

Post »

Ja też pozdrawiam. :wit :wit :wit
Pozdrawiam. Gosia
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Pozdrawiam ogrodniczą młodzież w każdym wieku :wit

Goś - ależ Ci wyrosła żurawkowa rabata ! Ani człek się nie obejrzy a tu inwazja żurawek. Oglądałam dziś na stoisku zielone, żółte, pistacjowe, miedziane, zardzewiałe :;230 Że też nie wzięłam aparatu - powiedziałabyś, czy ładne. Bo ja się na żurawkach nie znam nic a nic... nie ruszają mnie, ani oko nie mrugnie, ani serce nie drgnie. Mam wolną kaskę na coś innego :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu współczuję braku tulipanów, one są tak piękne. O tej porze roku to chyba najdorodniejsze rośliny kwitnące. Cały czas zastanawiam się gdzie by tu jeszcze dosadzić jesienią. Marzy mi się taka ilość, żeby mi nie żal było zerwać do wazonu. Teraz szkoda mi każdego kwiatka, bo wydaje mi się, że zrobi się pusto jak je zetnę.
A nie próbowałaś w koszyczkach sadzić. To, że nie masz cebulowych wcale nie oznacza, że nie masz nornic. Dlatego ja bym mimo wszystko spróbowała.

Józefie, Gosiu ;:196

Izuś jak to żurawki na Ciebie nie działają :roll:
Jak to możliwe? Przecież to są cudowne rośliny uzupełniające. Te kolory, te delikatne kwiatuszki. Przecież one są prześliczne.
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12

Post »

Witaj Gosiulek! - skradam się po nocy, bo w dzień każdą wolną chwilę spędzam w ogrodzie :D
Oglądam i ogladam Twoje ostatnie wiosenne zdjęcia i widzę, że już nie możesz zamarudzić, że u Ciebie pusto, i że tylko trawnik, i że braki kolorystyczne...
Gosiulek, pięknie u Ciebie przecież! I jak malowniczo sią zrobiło! - no coś pięknego! Na ostatnim zdjęciu to chyba kiścień, prawda? Bardzo przystojny :D Mój niestety, po zimie udał się na emigrację...
Tulipany przepięknościowe - szczególnie te strzepiaste. Oj, chyba zapomniałam nabyć takowe jesienią...
Pozdrówki - Ula
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ula tak to kiścień. Mój po poprzedniej zimie nie wyglądał najlepiej. W tym roku ocieniłam go razem z rh. I to chyba prawda, że im bardziej szkodzi zimą słońce niż mróz. W tym roku wyglądał rewelacyjnie.

Uleczko nie przesadzaj. Nic rewelacyjnego u mnie nie ma. W dodatku tak fatalne zdjęcia. :roll: Gdzie mi do Twojego gąszczu.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Małgosiu, chyba nie będziemy się licytować w sprawie wieku :;230
Taras mam zadaszony, więc deszcz w imprezowaniu nie przeszkadza. Skutecznie jednak wygoniły nas komary, jest ich zatrzęsienie!!
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

Monia68 pisze:Małgosiu, chyba nie będziemy się licytować w sprawie wieku :;230
Taras mam zadaszony, więc deszcz w imprezowaniu nie przeszkadza. Skutecznie jednak wygoniły nas komary, jest ich zatrzęsienie!!
a u mnie o dziwo nie ma komarów pomimo że niedaleko zalew i oczka wodne prawie na każdej działce..
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”