Działka Romy wśród jezior cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka Romy wśród jezior cz. 2

Post »

WITAJ ROMO
A lato u Ciebie wyjątkowo piękne. Masz tyle kwitnących lilii. Każda nich to wspaniały okaz ;:138
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam moje dziewczyny :wit

Basiu ,czy on nie zmarznie na balkonie :?: Moja biała kulka -to jest hortensja Annabel , ;:108 Pierwsze kwitnienie - piękna . TAKA BYŁA LATEM.............

Alinko kupiłam chyba piętnaście ,musiałabym zajrzeć do zeszytu ;:132 Też pierwszy raz kwitły i właśnie zastanawiam się - czym je podsadzić :?: Sadź kochana bo warto ,są śliczne i pięknie pachną ;:138 Jak chcesz adresik, skąd ja kupiłam to daj znać ;:108

Aniu ,te roślinki mam w innym miejscu :;230 Widzisz mówiłam, jeszcze trochę i będę przesadzać :;230 Myślałam o azaliach :wink: Ale i lilie i azalie kwitną prawie jednocześnie ,muszę poszperać w gazetkach :roll:

Monisiu ,wiem że po Rh. też kochasz lilie ;:108 Twoje też oglądam z wielką przyjemnością ;:196

Krysiu, one są młodziutkie ,pierwszy raz kwitły ;:108 Mam nadzieję że w tego lata też będą takie śliczne :tan

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Romciu, pewnie już zmarzł .... ale byłam tak wściekła ,że wyrosł mi śniedek zamiast wyczekanego Eukomisa,
że w ogóle się nim nie zajmowałam :roll: ....deszcze go podlewały na tym balkonie i tak sobie wegetował....
Jak go widzę na forumowych zdjęciach to nawet mi się podoba ale w rzeczywistości nie zrobił na mnie wielkiego wrażenia :oops:

Anabelka cudna ;:138 ....jak na pierwsze kwitnienie , to się postarała na medal !!!
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Z tego co wiem to azalie są kwasolubne i lubią rosnąć w półcieniu a lilie to kwiaty ;:3 tylko nogi lubią mieć półcieniu. Chyba szykuje się przesadzanie bylin :wink:
Hortensja ślicznie kwitła i bardzo dużo kwiatów miała, piękna.
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p
Od: 30 sie 2008, o 09:51

Post »

Romko chętnie wezmę od ciebie namiary na kupno lilii ;:196 w okolicznych sklepach nie ma za wielkiego wyboru :( a w wysyłkowych to trzeba mieć jakieś sprawdzone,żeby zamiast lilii nie dostać np.śniedka :;230
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WITAJ ROMO
|Hortensja piękna, obficie kwitnąca. Ja też w tym roku kupiłam pod wpływem Forum.
Pęcherzyca bardzo ładnie Ci zakwitła. Czy jest to wysoki krzew?
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

Obrazek
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basieńko ale z Ciebie raptus :;230 :;230 Szkoda bo byś teraz miała w rzeczywistości :heja Myślę żeby dosadzić w tym roku ;:138 Może Limeliht :?:

Aniu ,one w tym miejscu mają półcień :lol: Za azaliami nie obstaję ,chociaż mi się bardzo podobają ale kwitną jak mnie jeszcze nie ma na działce :cry: Mam niezłą zagryzkę i to nie jedną ;:108 Posiałam wiosną trawę kostrzewę, zobaczymy jak przezimuje :shock: Mówisz że polecają do lili trawy ;:132 Jeszcze jest trochę czasu ;:224

Alinko nie zapomnij mi powiedzieć jak już coś zdecydujesz w sprawie lili .Jestem bardzo ciekawa :lol:

Krysiu ja też wiosną na pewno coś dokupię ;:138 Dobrze że kupiłaś nie pożałujesz ;:108 Moja pęcherzyca ma około 120 cm. i ma dwa lata ale jest co roku cięta i badylki wsadzam do ziemi ,przyjmują się jest bezproblemowa ;:138 Mam jeszcze czerwoną diabolo trzy szt. jak znajdę fotki to pokażę :lol:

To jest czerwona.......
Obrazek
Obrazek Może tu lepiej widać ..........
Obrazek To jej kwiat kiepskie zdjęcie .........Nie mogę znależć fotki tej zielonej , pokażę jak znajdę ...... Może dzisiaj moje wszechobecne aksamitki ....

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Jeszcze jest kilka fotek, bo one są wszędzie.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alinko dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Romciu, ja jestem oddaną fanką "Limelight" :uszy
Nawet zafundowałam sobie z nich mini żywopłocik....rewelacyjnie się do tego nadają bo są gęste, nie pokładają się
i rosną do naprawdę konkretnych rozmiarów...hihihhi...
Tą odmianę polecam całym sercem!!!!
Na PW wysyłam Ci zdjęcie takiego cudnego żywopłotu....nie mogę tego wrzucić na forum bo nie mam linku do fotki....
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

Romciu! Pooglądałam trochę fotek na ich stronie( sporo tego jest) i zamówiłam katalog ;:65 już się nie mogę doczekać.....Może mi podpowiesz z których zamawiać, bo są :L.A. Orienpety, mieszańce azjatycke, a ja ciemna masa :roll: czym się różnią :?:
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu obejrzałam cudne ;:63 Mam taką ścianę od sąsiadów ;:224 Co ile by trzeba było sadzić :?: Świetny pomysł ;:138 ;:138

Alinko wszystko wiem z forum ;:108 W ubiegłym roku wszystko sobie spisywałam od Kasi -Babisi myślę że nie będzie miała mi za złe jak Ci wszystkie wiadomości od niej przekażę ;:108 Alinko po Nowym Roku dobrze :?:
Awatar użytkownika
MalinaG
1000p
1000p

Post »

Romciu! Oczywiście -mamy sporo czasu...Dziękuję!
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Romualda Witczak pisze: Co ile by trzeba było sadzić :?:
Romciu, tu już muszą się wypowiedzieć nasze mądre forumowe głowy....
Ja sadziłam tak na ''oko"...mając wzgląd na późniejsze rozmiary ale też chciałam ,żeby w przyszłości połączyły się
i stworzyły jednolity żywopłot.
Dawałam wielkiego kroka od donicy do donicy a potem sadziłam.....hihihhi....nie mierzyłam miarką więc nie mam pojęcia jakie u mnie są odległości i czy potem wyjdzie tak jak chciałam :lol:
Zobacz Romciu, tak to mniej więcej wygląda....

Obrazek

Krzaczki są różnej wielkości...3 kupione w tym roku , jeden dwulatek przesadzony tej jesieni i jeden patyczek, który się ukorzenił i nie miałam już komu go wydać...mam nadzieję ,że jakoś potem wyrównają się wzrostem :lol:
Romciu, jak chcesz to daj znać i potem usunę to zdjęcie.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widziałam tę fotkę u Ciebie Basiu ,śliczna jest różowa ;:138 ;:138 Jaka duża, po co chcesz usuwać :?: Będę musiała kilka krzaczków przenieść w inne miejsce :;230 :;230 O rany, już się zaczyna przesadzanie :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”