Mały ogródek basowej cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Re: Mały ogródek basowej cz.3

Post »

Stasiu , ja też zacznę kisić , bo lubimy kiszone , a nie wiadomo , jak długo będą... :D

Aniu , w tamtym roku też siałam późno 2 - gi raz , bo z pierwszych sianych bardzo niewiele wyszło , ale też się nie udały....a wiele ludzi , tak jak Twoja mama , ma efekty z takiego późnego siewu.Zawsze warto spróbować. :D A ze ślimakami też walczyłam , jak ogórki były maleńkie - inaczej zeżarłyby wszystkie. :twisted:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grzesik pisze:Lilie wiadomo, że śliczne, jeszcze na tan temat dostaniesz kilka postów ;) :D
A o ogórkach mało kto pisze ;) ;:112

To prawda... nie piszą...
Ale ja się pochwalę... :wink: zjadłam już dwa słoiki małosolnych a 12 się kisi.

Małgosiu, lilie cudne... ;:138
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Ja też będę (może już dziś) zbierać ogórki, no ale tyyyyylu to nie uzbieram na raz :wink: mam tylko kilka krzaczków.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

nie podpuszczajcie tymi ogórkami bo u mnie jeszcze nie kwitną..................
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabriela pisze:
Grzesik pisze:Lilie wiadomo, że śliczne, jeszcze na tan temat dostaniesz kilka postów ;) :D
A o ogórkach mało kto pisze ;) ;:112

To prawda... nie piszą...
Ale ja się pochwalę... :wink: zjadłam już dwa słoiki małosolnych a 12 się kisi.

Małgosiu, lilie cudne... ;:138
Gabi , już zjadłaś 2 słoiki małosolnych? To chyba nie miałaś problemów ze wschodem ogórków?
Ja właśnie przed chwilą spróbowałam swojego pierwszego małosolnego....pycha! I dopiero 2 słoiki czekają na zalanie wodą.Ale wolę tak po 2 , 3 słoiki kisić - człowiek się nie narobi , a spiżarka się zapełnia :D Oby tylko za szybko nie zaczęły krzaki żółknąć...
Ciekawa jestem , jakie okażą się w rzeczywistości moje ogórki krzaczaste ...nowość w tym roku ...Muszę się im przyjrzeć dzisiaj dokładniej...Na razie się nie pokładają. :D

Dominiczko , jak jest urodzaj , to i parę krzaczków wystarczy ,żeby na zimę słoików narobić i pojeść na śieżo.Oby tylko pogoda dopisała :D Pyszne są te pierwsze , swoje ogórki ( dopóki się nie przejedzą) . :D

Aniu , :;230 ,ale sama wiesz ,że jak już zaczną kwitnąć - to tylko zakasać rękawy .... :D nie opędzisz się od roboty! :D
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Małgosiu, bo ja się wzięłam na sposób...
Odkąd ślimaki regularnie zjadały wschodzące ogórki, postanowiłam je przechytrzyć.
I teraz sieję do doniczek, a podrośnięte dopiero do gruntu... takich "starszych" już nie lubią.
No i można je wysiać szybciej niż wprost do gruntu... a trzymam je w tunelu.
Mają ciepło i spokój...

Ja też wole robić po kilka słoików... hurtowych ilości nie znoszę.
Krzaczastych jeszcze nie widziałam... :shock:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu, lilię, o którą pytasz kupiłam w ogrodniczym. Miała być inna, okazała się pomarańczową trąbką :lol:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabrysiu, baaardzo dobry pomysł z tymi ogórkami....Chyba przetestuję w przyszłym roku. :D

Moniś , dzięki za odpowiedź! ;:196

Garden Party i Nympf
Obrazek Obrazek
Sorbonne i Maru ( na jednym zdjęciu) oraz Gizmo
Obrazek Obrazek

Wreszcie pada!!!! ;:138
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ogórki krzaczaste kupiłam jednego roku ale wolę jednak normalne, nie widziałam różnicy, ale może kupiłam taka odmianę. Moja wnusia uwielbia ogórki - lubi posmarować jeszcze ich miodem - tak jadał mój ojciec rwał z krzaka, nie obierał tylko na pół i miód, ja wolę jednak bez dodatków. :;230

O liliach nie będę pisać bo są przecudne ale jesienią już będę sadziła w koszyczkach, wczoraj mój sąsiad złapał na łapkę dwa krety, u mnie nory, kopczyki - ach szkoda gadać........
pozdrawiam
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu , moja Mama też swego czasu jadła ogórki z miodem - podobno smaczne , ale dla mnie połączenie nie do przeskoczenia... :;230 ( choć nigdy nie próbowałam).
Ciekawa jestem tych ogórków krzaczastych - na razie są krzaczki , nie płożą się.Może nie będą tak chorowały , jak te tradycyjne?Nigdy nie podlewam po liściach ogórków , a co rok żółkną im dość szybko liście.No i trochę mniej miejsca powinny zająć. :D
Mój kret się rozpaskudził - łazi coraz swobodniej po ogrodzie - chyba kupię mu "wibrator" :;230
Była dzisiaj u mnie Agnieszka ( Aguskac) - wspominałyśmy Cię ... mówiła ,że była u Ciebie w odwiedzinach. :D
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

tak była, ale jak przeciąg szybko, szybko - na pół godziny, mam nadzieję że następne spotkanie będzie bardziej normalne bo u mnie jak wiesz plac budowy, teraz jeszcze wymyśliłam oczko wodne, zgoda rodziny jest a to najważniejsze, tylko jak wiesz pomocników i wykonawców to M plus ja :;230 synowie tak deklarują się ale.........
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dołączam się do pochwał. Powalające lilie na filmie i fotkach.Podsyciły moja zaczynającą się miłość. ;:63 ;:63 ;:63
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie chwilę posiedziała , bo pociąg do domu miała o 23 z groszami. Więc 5 godzin była. :D Temat wiodący to oczywiście rośliny i ogród. :;230
Oczko wodne chcesz robić? No to trochę roboty jest , ale za to jak przyjemnie potem posiedzieć ...Z tymi pomocnikami tak jest, deklarują się , a jak przychodzi co do czego..... :;230 Ale dasz radę , wierzę w Ciebie!

Adrianno , dzięki za miłe słowa... :oops:
Sezon zakupowy już się zaczął na all :heja , choć mój ukochany sprzedawca jeszcze nie sprzedaje...poczekam cierpliwie i.... znowu zacznę kupować :oops: Lista chciejstw już powstaje....
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu przepiękne są Twoje lilie, niektóre odmiany widzę po raz pierwszy :shock: za rok chyba muszę się liliami lepiej zainteresować :lol: mam ich kilka u siebie ale to takie pospliciaki :;230
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie przesadzaj , Dorotko , nie takie znów pospoliciaki... :;230 Ja jestem bezkrytyczna , jeśli o lilie chodzi , więc podobają mi się wszystkie... :oops: no , prawie wszystkie.Twoja bordowa ( Monte Negro?) jest po prostu bajeczna, pięknie wybarwiona...uwielbiam lilie i tym kolorze.
Teraz mogą nie istnieć dla mnie inne kwiaty. :oops: jestem cały czas zaprzątnięta tylko liliami.Myślę , co kupić , gdzie posadzić to co mam w przechowalni.To się nazywa korba.... :oops: :;230
Pozdrawiam,Małgorzata
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”