No tak co prawda na odległość ale zawsze coś

Co do słonecznej działki to jest wiele możliwości. Możesz posadzić kilka drzew które staną się naturalnym cieniem dla Twoich cieniolubnych roślinmadzisia777 pisze:Gienia masz tak przedudny ogród że mnie naprawde omamiło :P . Wiem pisałaś że masz dobrą rekę do kwiatów, że wszystko na oko- więc masz i dobre okoe-genia pisze:Madziu dawniej wykopywałam a teraz lenistwo mnie ogarnęło i 2 lata już nie wykopywałam już w zeszłym roku miałam mniej a teraz aż się boję czy choć troszkę zostanie.Pewnie jesienią czeka mnie kupowanie cebulek tulipanów i hiacyntów.
Co do sasanek to kupowałam gotowe w doniczkach.Ale myślę że tym Twoim nic nie będzie
Genia. Ale dla mnie to coś więcej, Tobie to tylko przyprawić skrzydełka i w łapkę dać czarodziejską różdżkę i jesteś jak dobra wróżka która fruwa nad ogródkiem i robi " czary mary i jest bajecznie kolorowo".
Też bym tak chciała :P .
póki co to musze się nieźle napracować, dużo naczytać żeby mieć jakąś wiedze która pozwoli mi na stworzenie najlepszych warunków dla moich przyszłych roślinek. Mój ogród bedzie bardzo bardzo słoneczny, w sumie nie ma tam ani grama cienia, słońce od rana do wieczora. To troche mnie martwi bo nie moge miec wszystkiego co mi się bardzo podoba. A działka ma 10 arów więc też wszystkiego nie pomieszcze.
krzysiek86 pisze:Co do słonecznej działki to jest wiele możliwości. Możesz posadzić kilka drzew które staną się naturalnym cieniem dla Twoich cieniolubnych roślinmadzisia777 pisze:Gienia masz tak przedudny ogród że mnie naprawde omamiło :P . Wiem pisałaś że masz dobrą rekę do kwiatów, że wszystko na oko- więc masz i dobre okoe-genia pisze:Madziu dawniej wykopywałam a teraz lenistwo mnie ogarnęło i 2 lata już nie wykopywałam już w zeszłym roku miałam mniej a teraz aż się boję czy choć troszkę zostanie.Pewnie jesienią czeka mnie kupowanie cebulek tulipanów i hiacyntów.
Co do sasanek to kupowałam gotowe w doniczkach.Ale myślę że tym Twoim nic nie będzie
Genia. Ale dla mnie to coś więcej, Tobie to tylko przyprawić skrzydełka i w łapkę dać czarodziejską różdżkę i jesteś jak dobra wróżka która fruwa nad ogródkiem i robi " czary mary i jest bajecznie kolorowo".
Też bym tak chciała :P .
póki co to musze się nieźle napracować, dużo naczytać żeby mieć jakąś wiedze która pozwoli mi na stworzenie najlepszych warunków dla moich przyszłych roślinek. Mój ogród bedzie bardzo bardzo słoneczny, w sumie nie ma tam ani grama cienia, słońce od rana do wieczora. To troche mnie martwi bo nie moge miec wszystkiego co mi się bardzo podoba. A działka ma 10 arów więc też wszystkiego nie pomieszcze.
Na pewno się uda.
Oj już juz biegne.. , za bardzo zasiedziałem się u Joli...e-genia pisze:Witaj Artur dzięki za kwiatka wejdź na pogaduchy
Genia
krzysiek86 pisze:Ten kwitnący ptak to nie jest moje dzieło tylko dzieło spółdzielni![]()
Niestety nie posiadam jeszcze działki. Proponuję abyś otwarła swój watek ogrodowy gdzie będzie
można wymieniać informację a Ty będziesz mogła do woli pokazywać Nam swój ogród i rośliny![]()
A i jeszcze co do hortensji to kolor kwiatów zależy od odczynu gleby na jakiej będzie rosła,
jeżeli ziemia będzie kwaśna kolor kwiatów będzie niebieski
dziękuję, fajnie jest mieć zielona rodzinkę.Tulipan998 pisze:Madziu no to witamy na stałe w forumowej rodzinie !![]()
Ja nie słyszałem o wozdziach , ale słyszałem , że się podlewa jakimś roztworem siarczanu.. czy coś tam....