JacekCich 
Cieszę się że zawitałeś w moim skromnym wątku jako kolejny ekspert.Z tego co piszesz wnioskuję ze masz spore doświadczenie i wiedzę na temat hydroponiki.Wymiana doświadczeń przyda sie wszystkim czytającym te wątek i zachęci do uprawy kwiatów i nie tylko, w hydroponice.Serwis który podałeś jest świetny i potwierdza moją tezę ze w hydro można uprawiać wszystkie kwiaty jak również warzywa.Sporo do czytania ,ponieważ nie jestem nocnym Markiem

jak Ty i Ania w wolnej chwili przestudiuję.
Zaletą hydroponiki jest to że rośliny przesadzamy o wiele rzadziej niż w tradycyjnej uprawie i wcale nie przeszkadza im fakt ze korzenie wyszły już na zewnątrz.Przykład, mój chyba 12 letni
figus beniamin który w tej samej doniczce siedzi juz ponad
5 lat ,korzenie oplotły gęstą siecią wkład a on mimo wszystko rozwija się bardzo pięknie i osiągnął już 2,5m wysokości.Wiem,wiem

trzeba go już przesadzić .ale jakoś czasu i doniczki odpowiedniej nie mam
Niestety ,informacji na temat doniczki wiszącej nie mam.Hoje możesz posadzić w normalnej doniczce dać podpórki tak jak ja zrobiłam z hoją campacta.
Anjja jeżeli do osłonek ocynkowanych włożysz plastikowe pełne doniczki to reakcji z wodą nie będzie żadnej.Myślałam że do ocynowanych chcesz włożyć bezpośrednio wkład.Wtedy kto wie jak by się zachowały rośliny.
Życzę miłej lektury na nocne posiedzenia

,aby Was tylko domownicy nie nie musieli siłą odciągać od kompa