Ogród Izabelli
- izabella1004
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Ja drzewiastą mam jedną miała być żołta a jest ciemno różowa. Ale jej nie dzieliłam . Dzieliła te zwykłe piwonie. Mam też taką z liśćmi koperkowymi ?Chyba delikatna czerwona ma kwiat taki sam jak ta majowa tylko liście takie koperkowe ja tak je nazywam ale też nie mam zdjęcia ale wiosną zrobię
Genia
Genia
- izabella1004
- izabella1004
-
- 500p
- Od: 14 paź 2008, o 18:57
Do Twojego ogrodu zagladam już od jakiegoś czasu aby się pozachwycać piwoniami-różnych gatunków.Są cudowne!Wiele krzewiastych widziałam po raz pierwszy.w ogóle masz w swym ogrodzie wiele rarytasów,które chciałoby się mieć.Pojedyńcze piwonie widziałam w ogrodniczym(raczej bez nazw),sama się nad nimi zastanawiałam,bo stały tam już od lata w doniczkach(ok.10zł.).
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Ogród Sterlizja36
-
- Od: 10 lis 2008, o 00:31
Iza Bella wynurzyłam się właśnie z Twojego ogrodu.Masz dryg dziewczyno .Piękny,bogaty w ciekawe nasadzenia,nie banalne aranżacje.
Z zazdrością czytałam że masz w okolicy tyle sklepów i szkółek.W okolicach Torunia bida z nędzą pod tym względem.Masz pojedyncze malwy szukam takich od wieków i trafiam tylko na takie podwójne.Dla mnie malwa to właśnie pojedyńcza taka jaką pamiętam z wiejskich ogródków.A nie taka strojnisia.Jeszcze raz słowa uznania,pozdrowienia i do zobaczenia w ogrodzie.Kaśka

Z zazdrością czytałam że masz w okolicy tyle sklepów i szkółek.W okolicach Torunia bida z nędzą pod tym względem.Masz pojedyncze malwy szukam takich od wieków i trafiam tylko na takie podwójne.Dla mnie malwa to właśnie pojedyńcza taka jaką pamiętam z wiejskich ogródków.A nie taka strojnisia.Jeszcze raz słowa uznania,pozdrowienia i do zobaczenia w ogrodzie.Kaśka
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Kasiu ja też mieszkam na przedmieściach Torunia i uważam że u nas jest bardzo dużo sklepów ogodniczych. Kilka w Torunu no i pod Toruniem w Ostaszewie,Gebocinie i na pewno jeszcze jakeś o których nie wiem. Ja najczęściej zaopatruję się w Ostaszewie , myślę że tam jest największy wybór ,ale też bardzo dużo kupuję na targowisku. Malwy to ja jednak lubię bardzie pełne wprawdzie nie mam miejsca ale wiosną posiałam i już dwa kwitły mi do jesieni biały i łososiowy. Izabelo wybacz że to ja sie wtrącam w Twoim wątku ale tak jakoś się złożyło
Genia
Genia
- izabella1004