Ogródek An-ki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Re: Ogródek An-ki

Post »

Maju takie sadzonki to chyba tylko ja otrzymałam -taki pech.Inni dostali mniej lub więcej dobre.Poza tym okazało sie,że te lichotki całkiem dobrze się u forumowiczów przyjęly.Tak,że nie martw się na zapas ,bo może wszystko będzie w porządku.
Najgorsza jest chyba ta droga do nas-są mocno wysuszone.Być może ,że teraz dotrą w dobrej formie.
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Giardina zjawiskowa...pędy wypuściła jakoby rambler...oj będzie za rok niesamowity spektakl... ;:108
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu dzięki za pocieszenie. ;:196
Rzeczywiście Giardina pięknie rośnie, oby wszystkie tak chciały. ;:138
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, co odwiedzę Twój wątek to mam ochotę zamówić jakieś róże. Baronne Prevost przepiękny.
Giardinę już mam wsadzoną do donicy. Przeczeka sobie zimę zakopcowana a na wiosnę pójdzie na pergolę, którą muszę kupić i jeszcze zrobić na nią miejsce karczując trawnik. To jeszcze trochę pracy mnie czeka..A ile muszę czekać, żeby była taka piękna jak Twoja? Co Ty robisz, że ona nie przemarza??
Zdecydowałaś się na Pastellę i bardzo dobrze! Bo co prawda u mnie jest nędzna ale u Majki411 zachwycająca!
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

A o Pomponelli cały czas myślę :D
Podziwiałam w wielu ogrodach i bardzo mi się podoba, tylko miejsce dla niej ;:224 no i trzeba by w kratki znów inwestować :roll:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Anulko, gratuluję tak pięknych sadzonek! No i tej nowej królowej. Jest przecudna!
Giardina najbardziej podoba mi się w wydaniu wrześniowym ;) :lol:
Jak chodzi o kuchnie, jeśli mogę wyrazić swoją sugestię ... do szaro-czarno-białej kuchni najfajniejsze byłyby dodatki pomarańczowe :D To jedyny kolor, który potrafi naprawdę ozywić takie smutne barwy i sprawić, że przestają być smutne. Jak świetlisto pomarańczowa azalia w trochę szarym, wczesnowiosennym ogródku :D
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Izka, trafiłaś z tym pomarańczem!!!! Aniu - pomyśl!!!
I znów radocha, bo nowe róże w ogrodzie!!! :heja ;:138 Cieszę się z Tobą. Róże pędy mają fajne, a korzenie w Twojej ziemi urosną do wiosny ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

an-ka pisze:Maju sadzonka od Baranowskich tylko jedna-na zdjęciu ta najmniejsza z lewej strony ale i tak cudna.Jak już pisalam pozostale dwie to z Rosarium.Oczywiście kupował osobiście nasz kolega forumowy (tak podpięłam się do Jego zamowienia)Efekt?fantastaczne sadzonki.Zaraz idę popodziwiać Ebb Tide.
Aniu, :D a, no właśnie kolega osobiście dopilnował. ;:138 Masz nową rabatkę różaną, czy tak jak ja poczyniłaś drastyczne zmiany :;230 :;230 Wiem i słabych różach od Petrovica, ale też zamówiłam i jeszcze czekam na nie.
Może ładnie nam się zadomowią. :uszy
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maju to prawda-sadzonki były dopilnowane.Mam nadzieję,że Pastella bedzie taka jak u Ciebie.
Rabatka już zagospodarowana i znowu trochę więcej tam róż niż planowałam.
Sama jestem ciekawa jak tym razem wywiąże się Pertowic z zamowień.Trzymam kciuki aby sadzonki były co najmniej ładne.

Tosiu,Chatte
-pomarańcz to piękny kolor ale wszystko bym musiala zmieniać-Lącznie z porcelaną i sztućcami-muszę to jakoś pogodzić z tym co mam.Jeszcze mam czas na przymiarki. :D
Dark Lady mam nadzieję,że mnie oczaruje-rodzice wspaniali to i dziecię musi być udane.

Pamelko no ja nie wiem czemu Pomponella robi u mnie za pnącą.Tam się miala piąć Nahema i zabrala jej miejsce.
Na razie nie mam pomysłu gdzie dać Nahemę bo zawężyly mi się możliwości :lol:
Jeśli chcemy mieć Pomponelkę niższą musimy ją ciąć po pierwszym kwitnieniu.Ponieważ jest taka zjawiskowa i kwitnie cały czas,zostawiam ją na pergoli.Ciebie namawiam już od dawna na jej kupno.

Ninettko-i tak się nawzajem napalamy-przecież te twoje róże są we wspaniałej kondycji i każdą bym chciala mieć u siebie.

Edulkocie
-na twoim ranchu róże nie mogą inaczek kwitnąć ,mają przestrzeń,dobre papu i wspaniałą rękę właścicielki.

Nelusia lubię jak chodzimy po naszych ogródeczkach i wzajemnie podziwiamy nasze kwiaty.Dobrze,że tak blisko siebie mieszkamy.
Jak już pisałam-nie okrywam żadną włókniną,tekturą róż.Jeśli już to tylko kopczyk.Nie ja dla róż tylko róże dla mnie.

-- 11 11 11 01:47:02 --

Wczoraj zerwałam ostatnią gladiolę

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Anuś bardzo zdrowe podejście do tematu. :uszy
To ogród ma być dla nas a nie odwrotnie.
Jak coś nie chce rosnąć to łaski nie robi.
Jest taki wybór roślinny, że zawsze znajdzie się coś w zamian. ;:108
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko a poza tym nie mamy 18 lat.Nie wyobrażam sobie 100 róż okrywać a jeszcze pędy zdejmować pnącym i układać na ziemi.
Już wystarczy robienie papu z pokrzyw i skrzypu a potem podlewanie ich tym specyfikiem.Potem ogławianie róż przekwitłych no i pielenie(raczej u mnie sporadycznie to czynię udając,że to pewnie bylina jakaś się wysiała :;230 )
Tak-zdecydowanie musi to być zdrowe podejście :lol:
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:heja Anuś dziś moi sąsiedzi swoją piękną różę na pniu podkopali i ją przewrócili na ziemię i okryli stroiszem i workami jut. Pierwszy raz to widziałam. Ta róża to RU, piękna, wielka. Ja zrobiłam to samo ze swoją malutką z Lidla. Dało się!!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosiu dlatego nie mam na pniu.Za dużo ambarasu-chyba jestem baaardzo leniwa :lol:
Ciebie podziwiam bo masz werwy jak nastolatka nie mówiąc o krzepie.Buziaki .
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Ja też sobie nie wyobrażam okrywania róż, mimo, że jeszcze daleko mi do setki (setki róż rzecz jasna, chociaż mnie osobiście też jeszcze trochę brakuje :;230 ) Wystarczająco dużo zachodu jest z kopczykowaniem i to musi wystarczyć.
Najlepsze to są te róże, których nawet kopczykować nie trzeba, a żaden mróz ich nie zniszczy.
Niemniej niektóre wrażliwce są takie piękne, że ten kopczyk warto dla nich zrobić , ale tylko tyle ;) :D
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iza i splułam ekran-no wypaliłaś z tą setką do której Ci trochę brakuje. :;230
Czyli jest nas więcej o takim przemyśleniu spraw kopczykowania i otulania.Zostawiamy to młodym.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”