Witam w ogrodzie u Aguniady

Zdjęcia naszych ogrodów.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady

Post »

Jule, Su - hortensja Anabelle utkwiła mi w sercu i jest zapisana w kajecie... na pewno niedlugo pojawi się w moim ogrodzie... w ogóle, coraz bardziej doceniam urodę tych niesamowitych krzewów... warto je mieć :) dzięki za informacje o dużym zapotrzebowaniu na wodę Anabelek!
Iza - dzięki! fajnie, że Ci się podoba sundaville! też uważam, że jest bardzo dekoracyjna :)
Małgosiu, tak to już chyba jest z nowymi nabytkami - często trzeba poczekać do kolejnego sezonu na kwitnienie... zmobilizuj ją może nawozem?
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguniu fajne zakupy zrobiłaś.
Cudowna ta Sudvilla, tylko kłopot z przechowaniem, niestety.
Ja dopiero w tym tygodniu swoją kannę odnalazłam, która wyschła na wiór, ;:14 ciekawe, czy wyrośnie.
Berberysy Harlekin pięknie u Ciebie rosną, a mojemu zaczęło skręcać listki i musiałam wykopać.
Sosnę Himalajkę masz cudowną, moja zmarzła, ale była jeszcze mała, więc mi tak nie żal .
Pozdrawiam Cię serdecznie . :)
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aga zakupy super też poluję na przetaczniki ;:224 jedno z chciejstw :;230 a lilie masz urokliwe :D jak i cały ogród ;:196
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

Agunia dzięki za podpowiedź. Muszę je mieć koniecznie :tan :tan. Do sklepu po lilie !!
Roślinki już ok, tylko koperek padł :cry:
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga,średnio raz na dwa tygodnie daję nawozy specjalne pod róże, hortensje, rododendrony i na kwitnące na tarasie.Oprócz tego pod każdą sadzoną roślinę sypię osmocotę.
x-ag-a
---

Post »

no to nam się pogoda ustabilizowała... narzekaliśmy na brak opadów, ale ta aura to jednak przesada... co za ziąb i smętny krajobraz za oknem! dobrze, ze piątkowe korki już za mną, mam nadzieję ze i Wy bezpiecznie dotarliscie do domów...

Tajeczko, mam zamysł troskliwego zajęcia się sundavillą na zimę - może uda się ją uratować na kolejny sezon... z kannami dotychczas też zaliczałam porażki, i przestałam je kupować... szkoda takiej pięknej rośliny zmarnować... niech rośnie u innych :) za miłe słowa pod adresem roślinek jak zwykle dziękuję ;:196
Bożenko, przetaczniki koniecznie - jakie one są urokliwe na żywo! gdzie robiłaś swoje ostatnie zakupy, że tak z ciekawości zapytam?
Gat, fajnie że dałaś się namówić - lilie obowiązkowo... zajrzyj do Tajki to się zainspirujesz :)
Małgosiu, to w takim razie pozostaje Ci czekać i mieć nadzieję że zakwitnie... jak nie w tym, to w następnym sezonie...

miłego weekendu!
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

aguniado jak na przypadkowe zakupy :wink: (skąd ja to znam) udały ci się świetnie ;:63 . Sudvilla piękna, tez miałam przed kilku laty, niestety nie udało mi się jej wtedy przezimować, w małym i ciepłym mieszkaniu. Może spróbuję jeszcze raz. Widziałam też z różowymi kwiatami.
Przetaczniki piękne mam te różowe, ładnie się rozrastają. Niedawno kupiłam siwego. Marzy mi się jeszcze kępka niebieskiego trochę wyższego. lubie kwiaty z kłosowymi kwiatostanami. Latrie to też moje ulubienice. Ciekawe czy dr Freud, by się czegoś w ty doszukiwał :oops: :wink:
Lilie odkryłam w tym roku. Mnie też urzekła ta na 2 fotce, powinnam też ją mieć. Mam też królową foto z ostatnich dni-ciemną Landini.
x-ag-a
---

Post »

Justynko, mam to szczęście w nieszczęściu, że codziennie przejeżdżam w drodze do pracy i z powrotem obok dwóch ogrodniczych... jednego w Wawie, drugiego blisko domu... ta okoliczność wymaga nie lada silnej woli (a mam ją słabą ;)) żeby nie zatrzymać się w którymś z nich ;) zgodzisz się? ;)
fajnie, że zakupy Ci się podobają... wiesz, że do niedawna w ogóle nie znałam przetaczników? to super roślinki! do kłosowatych też mam słabość (liatry, budleje, krwawnice etc) więc Freud miałby co analizować nie tylko u Ciebie ;)
widzialam u Ciebie Landini! jest nieziemska! sprawdzalam juz ze jest na all ale kupię cebule w ogrodniczym, no chyba ze ich nie dostane...
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga, też znam ten ból ;) Moja silna wola musi być niestety nieco "silniejsza", a właściwie z powodu braków funduszy czasami nie muszę się nawet mocno starać (niestety lub "stety") ;:224 :;230 Jednak często zmuszam się do omijania ogrodniczych sklepów. Na przykład jak teraz, gdy mam w planach nową rabatę ;) Zakupy więc "muszą" poczekać do jesieni. ;)
Co do Twoich zakupów, to zawsze są niesamowite ;) Jak nie cały samochód krzaczków, to kwiaty...gubię się już :lol:
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Sure
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2010, o 21:03

Post »

Już mnie więdnące hortensje nie martwią, od dzisiaj pada. Za to przeszkodzi mi to trochę w wyprawie do szkółki, planowanej na jutro. Ale nic to, wygrzebię jakiś parasol najwyżej... :)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

Aga zakupki robiłam bliżej mojego domku ale to na pw, a wybieram się może dziś ewentualnie w poniedziałek do instytutu do ND bo szukam Katalpy a ta twoja mnie tak urzekła ze ją muszę mieć ;:108 obok mnie była bardzo duża no i trochę kosztowała niestety ;:224
miłego weekendu
x-ag-a
---

Post »

Malgosiu, z tymi zakupami to trzeba spasowac... nie chcialabym wciskac roslin gdzie popadnie i na sile... na Twoja rabatke czekam cierpliwie :)
Su, czytalam ze odpuscilas sobie wycieczke... pogoda nie sklania do zakupow, to fakt... u mnie co prawda nie pada, ale pogoda jest pod psem.
Bozenko, w jakiej cenie byla ta Catalpa? nie widzialas czasem miłorzębu dla mnie?

Obrazek

Obrazek
duuuzo kwiatow

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek[/b]
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Agunia śliczne widoczki ;:63
Jak zwykle gdy patrzę na Twój ogród jestem zachwycona ;:167
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Czy to czerwone to jakieś owoce pęcherznicy?U mnie nie ma nic takiego.
Rozmawiałam u nas na rynku z facetem,który handluje kwiatami i stwierdził,że chyba pośpieszyłam się z wyrzuceniem sundawilli, bo ona tak łatwo się nie poddaje i nie powinno przerażać,że gubi liście.
x-ag-a
---

Post »

Agnieszko, dziękuję i odwzajemniam się tym samym - Twoje widoczki zawsze mnie zachwycają :)
Małgosiu, czy Twoja pęcherznica kwitła? to czerwone to przekwitnięte kwiatostany... a propos sundavilli to ona faktycznie zrzuca listki na zimę, trzeba ją co jakiś czas podlewać, na wiosnę już intensywniej, i liczyć że się odrodzi ;) zobaczymy co mi w tym roku z tych starań wyjdzie ;)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”