Teresko, pozdrawiam z rana. U nas świeci słoneczko, a więc jest radośnie. Zaraz piję z M kawkę i każde zabiera się do własnych obowiązków Zamierzam później pooglądać stare czasopisma ogrodnicze w celu poszukania inspiracji na przyszły sezon
Witaj Teresko ,najpierw wpadam do ciebie z wizytą a potem ganiam na poszukiwania katalogu ,pokazałaś śliczną roślinkę ,ktorą ja sama mam posadzoną w ogrodzie -przetacznik ,jak sądzi Wandzia (jednak naprawdę przydał by się ten katalog) [/quote]
Wandziu Ja też szukam inspiracji na przyszły sezon w pięknych ogrodach - przeglądam te wątki , których nie zdążyłam w lato odwiedzić , jeszcze nie mam natchnienia na czytanie . Popijając kawę rozmyślam czym się zająć zimą - druty czy wysiewać nasionka i patrzeć jak będą wyrastać Marzenko Witam Cię serdecznie w moim skromnym ogródeczku Zapraszam częściej
Mam kilka roślinek nn i dlatego chcę szukać w katalogu ( można tam też wiele rzeczy dowiedzieć się o naszych kwiatach )
Jak coś znajdziesz to daj znać ( gdzie i za ile ??)
Pozdrawiam serdecznie
Smutny czas nastał w naszych ogrodach i najgorszy miesiąc-listopad- dobrze że już połowę zleciało. Mam podobny problem, jak przetrwać zimę, gdyby było chociaz odrobinę dłużej widno, a tak o 16 już ciemności, chyba pójdę spać z moimi kaktusami i tak przeczekam te okropne miesiące
Teresa Tak jak Ty masz w ogrodzie,to nigdy mieć nie będę.Wiesz że masz piękne roślinki,drzewka,które Ci kwitną a u mnie nie chcą.Odnośnie katalogów to wystarczy poszukać w internecie,tam jest ich mnóstwo.Ja kiedyś przez przypadek się natchnęłam.Głowa do góry.Bużka
Dziewczynki trzeba się pocieszać domowymi, przecież też są piękne
a to oglądanie katalogów to o zawrót głowy mnie przyprawia
wszystko by się chciało mieć i jak tu opierać się pokusie
Agnieszko Smutny okres w naszych ogrodach nastał - ja właśnie dzisiaj zamknęłam działkę i niech czeka do wiosny , niech się dzieje co chce ;:99 Gosiu Chyba Ty ogródki pomyliłaś Ja i piękny ogródek - nie mów tak ,u Ciebie dopiero pięknie Katalog - to moje chciejstwo ,muszę mieć Dzidziu Domowych mam za dużo i za dużych i dlatego nie umiem się nimi cieszyć , a szkoda mi wyrzucić - bo są piękne .
Katalog - tego się boję , bo ja wszystko chcę mieć i się rozchoruję
Dzidziu U Ciebie pewnie jeszcze lepiej wygląda - Twój ogród koło domu ,to w każdej chwili możesz coś okryć ,poprawić itd.
U mnie jeszcze jest co robić ale jak nie będzie cieplej i słonecznie to nie będę jeździć na działkę - szkoda zdrowia MMarta1982 Witam Cię serdecznie na mojej działeczce Ogród nie całkiem gotowy do zimy ale co ważniejsze już zrobione - reszta wiosną będzie inne nastawienie . Marto Cieszę się że wpadłaś do mnie . Jeszcze zajrzę na działkę ale prac już większych nie planuję
Jutro wpadam do Ciebie zajrzeć co tam nowego wymyśliłaś