Wandy ogródek pod dębami, część 2
- agatka123
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wandy ogródek pod dębami, część 2
Wandziu , ale piękne te prymulkowe łany . Też sobie dzisiaj kupiłam i już nie mogę się doczekać kiedy u mnie tak się rozrosną .
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pamelko, no wiem, że kto jak kto, ale ty to z pewnością popierasz obecność iglaczków w ogrodzie
Kasik69, nie wiedziałam, że to nasiona w tym ciemierniku. Może mi się w takim razie wysieje.
Misiu, u mnie to chyba nie jest dzwonek, bo jakim cudem by się u mnie znalazł. Nigdy ich nie miałam u siebie. Poczekam i zobaczę.
Ula, czym w takim azie wykończysz rabatę hostową?
An-ka, grupa mazowiecka cię pozdrawia i zaprasza do wspólnych zakupów następnym razem. Kupiłam u Smita różę New Dawn zamaist Iceberga, bo pnącej Iceberg nie było.
Bożenko, pierwiosnki od ciebie już zostały posadzone i to właśnie na obrzeżu. Z arok będą z nich fajne kępki. Modrzew także już znalazł dla siebie godne miejsce
Kogro, to nie wisienka, to śliwa dziecięca. Miło, że wpadłaś i że ci się coś tam u mnie spodobało
Iwonko, twoje pierwiosnki także są przepiękne. Wśród moich rzeczywiście rosną róże, ale ledwo odbijają od dołu. A ten mały kwiatuszek to nie smagliczka, tylko chwaścik. Na takiej długiej cieniutkiej nóżce. Ale też ladny
I rzeczywiście podobny do smagliczki, a sam kwiatostan do ubiorka.
Amadea, witaj, miło że wpadłaś
Monia68, także życzę miłego spędzenia czasu podczas nadchodzącego weekendu
Gosiu07, masz ację, prymulki świetnie wyglądają w pólcienistych miejscach i nawet lubią takie warunki, byle zapewnić im wilgoć. A w cieniu najbardziej przydałyby się biale, które w półmroku wyglądałyby jak światełka
Igorku, bardzo zgrabnie to ująłeś. Byliny u mnie są uzupełnieniem ogrodu, ale gdy kwitną są na pierwszym planie. Wtedy iglaki ustępują im miejsca i jakby na moment znikają z zasięgu wzroku, żeby jesienią znowu o sobie przypomnieć. Nie mogę się doczekac kwitnienia irysów i liliowców. Wtedy zapomnę o iglakach
Dala, mam różne prymuleczki, ale nie mogę trafić na czysto białe, a uciebie włąsnie takie widziałam. Białe są najpiękniejsze według mnie.
Agatko123, wlaśnie widzialam dzisiaj u ciebie nowe prymuleczki, i myślę, że takie duże bukieciki będziesz mieć za dwa lata. Za rok też już będą ładnie rozrośnięte

Kasik69, nie wiedziałam, że to nasiona w tym ciemierniku. Może mi się w takim razie wysieje.
Misiu, u mnie to chyba nie jest dzwonek, bo jakim cudem by się u mnie znalazł. Nigdy ich nie miałam u siebie. Poczekam i zobaczę.
Ula, czym w takim azie wykończysz rabatę hostową?
An-ka, grupa mazowiecka cię pozdrawia i zaprasza do wspólnych zakupów następnym razem. Kupiłam u Smita różę New Dawn zamaist Iceberga, bo pnącej Iceberg nie było.
Bożenko, pierwiosnki od ciebie już zostały posadzone i to właśnie na obrzeżu. Z arok będą z nich fajne kępki. Modrzew także już znalazł dla siebie godne miejsce

Kogro, to nie wisienka, to śliwa dziecięca. Miło, że wpadłaś i że ci się coś tam u mnie spodobało

Iwonko, twoje pierwiosnki także są przepiękne. Wśród moich rzeczywiście rosną róże, ale ledwo odbijają od dołu. A ten mały kwiatuszek to nie smagliczka, tylko chwaścik. Na takiej długiej cieniutkiej nóżce. Ale też ladny

Amadea, witaj, miło że wpadłaś

Monia68, także życzę miłego spędzenia czasu podczas nadchodzącego weekendu

Gosiu07, masz ację, prymulki świetnie wyglądają w pólcienistych miejscach i nawet lubią takie warunki, byle zapewnić im wilgoć. A w cieniu najbardziej przydałyby się biale, które w półmroku wyglądałyby jak światełka

Igorku, bardzo zgrabnie to ująłeś. Byliny u mnie są uzupełnieniem ogrodu, ale gdy kwitną są na pierwszym planie. Wtedy iglaki ustępują im miejsca i jakby na moment znikają z zasięgu wzroku, żeby jesienią znowu o sobie przypomnieć. Nie mogę się doczekac kwitnienia irysów i liliowców. Wtedy zapomnę o iglakach

Dala, mam różne prymuleczki, ale nie mogę trafić na czysto białe, a uciebie włąsnie takie widziałam. Białe są najpiękniejsze według mnie.
Agatko123, wlaśnie widzialam dzisiaj u ciebie nowe prymuleczki, i myślę, że takie duże bukieciki będziesz mieć za dwa lata. Za rok też już będą ładnie rozrośnięte

- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
prymulki miodzio a zdjecia super 

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Wandziu prymulki uwielbiam, a Ty dziś pokazałaś takie wspaniałe zakątki z nimi w roli głównej
To wspaniałe , całkowicie bezproblemowe i samoobsługowe kwiatuszki i tak długo kwitną zdobiąc ogródki wszystkimi barwami tęczy 

-
- Od: 24 sty 2011, o 16:47
Witaj Wandziu!
Już któryś raz oglądam piękne widoki i zawsze coś nowego widzę.Muszę przyznać Twoje fotki to klasa,palce lizać.
Pozdrowienia Edward
Już któryś raz oglądam piękne widoki i zawsze coś nowego widzę.Muszę przyznać Twoje fotki to klasa,palce lizać.
Pozdrowienia Edward

-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Witaj Wando po raz kolejny zachwycam się pierwiosnkami a zwłaszcza tym białym z żółtym oczkiem,takiego nie mam jeszcze a z żurawkami to już fantastyczny widok... 

Ja urzeczona pierwiosnkami przywiozłam sobie dziką odmianę od Olgi 

- ewamon
- Od: 20 lis 2009, o 00:16
Wandziu jestem urzeczona Twoimi pierwiosnkami,a najbardziej białym.
- ursulka
- Od: 2 paź 2009, o 23:12
Witaj Wandziu
Po dłuższej nieobecności na forum, odrabiam zaległości.
Allleż u Ciebie pieknie!!! Wiosna aż kipi z Twoich zdjęć!
Kwitnie w każdym kątku i pod każdym liściem
Aż chciałoby się usiąść na tym leżaczku, który mignął na jednym ze zdjęć.
Wandziu, doczytałam, że kupiłaś modrzewia na pieńku. I to z mojego podpuszczenia
Super! Tym bardziej sie cieszę, że nabyłaś piękny egzemplarz, z już długimi gałązkami. Swoje modrzewie kupowałam w stanie: 'kupeczka na czubku'. A Twój proszę - już całkiem okazały!
jeśli zdecydujesz sie go podcinać, to szybko rozbuduje się na szerokość
Pozdrawiam serdecznie - Ula

Po dłuższej nieobecności na forum, odrabiam zaległości.
Allleż u Ciebie pieknie!!! Wiosna aż kipi z Twoich zdjęć!
Kwitnie w każdym kątku i pod każdym liściem

Wandziu, doczytałam, że kupiłaś modrzewia na pieńku. I to z mojego podpuszczenia

jeśli zdecydujesz sie go podcinać, to szybko rozbuduje się na szerokość

Pozdrawiam serdecznie - Ula
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Misiu, Agness, hutkow, Marylko, Ula, ewamon, Urszulko bardzo dziękuję za odwiedziny. Cieszę się, że podobają wam się moje zdjęcia, no i prymuleczki.
Dzisiejszy dziń spędziłam do południa w ogródku. Zasadziłam wreszcie buczek na pieńku, który już dość długo stał w doniczce. Przesadziłam nachyłki i ostróżki. Zaczęłam jak co roku znowu przesuwać obrzeże rabatki o kilka centrymetrów w głąb trawnika. POtem nadal chodziłam po ogrodzie i szukałam miejsca na posadzenie dwóch nowych berberysków i forsycji. Jeszcze się waham. Podsypałam azofoskę pod serduszkę wspaniałą, bo jakoś mi w tym roku nie bardzo się rozrosła.
No i zrobiłam kilka zdjęć tulipanom, które niedługo będą kończyć kwitnienie. W tym roku nie byłam nimi zachwycona. Kwitły tylko pojedyncze, ale czytałam na FO, że to bardzo częste zjawisko w tym roku. Jakoś tulipanom pogoda nie podpasowała.

Dzisiejszy dziń spędziłam do południa w ogródku. Zasadziłam wreszcie buczek na pieńku, który już dość długo stał w doniczce. Przesadziłam nachyłki i ostróżki. Zaczęłam jak co roku znowu przesuwać obrzeże rabatki o kilka centrymetrów w głąb trawnika. POtem nadal chodziłam po ogrodzie i szukałam miejsca na posadzenie dwóch nowych berberysków i forsycji. Jeszcze się waham. Podsypałam azofoskę pod serduszkę wspaniałą, bo jakoś mi w tym roku nie bardzo się rozrosła.
No i zrobiłam kilka zdjęć tulipanom, które niedługo będą kończyć kwitnienie. W tym roku nie byłam nimi zachwycona. Kwitły tylko pojedyncze, ale czytałam na FO, że to bardzo częste zjawisko w tym roku. Jakoś tulipanom pogoda nie podpasowała.

Są cudowne te tulipany. Widać ich każde kreseczki, kolory są niesamowite.
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Szczęściara mogła w ogródku pobroić...u mnie mocno pada od samego rana i jest strasznie zimno 5+ z mocnym wiatrem,ale to dobrze że pada miałam już strasznie sucho, mogło by być cieplej a tak siedzę w domu i palę w piecu...
Z tymi tulipanami jest coś na rzeczy,moje starsze też marnie zakwitły lub wcale...
Z tymi tulipanami jest coś na rzeczy,moje starsze też marnie zakwitły lub wcale...

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Wandziu śliczny biały tulipan z zielonymi smugami.
Widzę, że pierwiosnki dobrze u Ciebie rosną, podobnie jak u mnie.
Może one lubią piaszczystą, przepuszczalną glebę?

Widzę, że pierwiosnki dobrze u Ciebie rosną, podobnie jak u mnie.
Może one lubią piaszczystą, przepuszczalną glebę?

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
Ula, na zdjęciach rzeczywiscie można dostrzec wiele szczegołów, które w rzeczywistości yumykają naszej uwadze. Świat fotografii to zupełnie inny wymiar
Marylko, chyba ta twoja pogoda przyszła już do mnie, bo po obiedzie się rozpadało i temperatura trochę spadła. Palimy w kominku i siedzimy sobie z M przy kieliszku czerwonego winka.
Tajeczko, chyna masz rację. Wbrew temu, co się mówi o pierwiosnkach (że wilgoć i żyzna ziemia), one chyba lubią naszą piaszczystą. I niech tak zostanie
Na dobranoc wszędobylskie błękitne niezapominajki, które potrafią wcisnąć się niemal wszędzie. Na drugim zdjęciu z serduszką może ich tak bardzo nie widać, ale zapewniam was, że i u jej boku jest ich całkiem sporo.

Marylko, chyba ta twoja pogoda przyszła już do mnie, bo po obiedzie się rozpadało i temperatura trochę spadła. Palimy w kominku i siedzimy sobie z M przy kieliszku czerwonego winka.

Tajeczko, chyna masz rację. Wbrew temu, co się mówi o pierwiosnkach (że wilgoć i żyzna ziemia), one chyba lubią naszą piaszczystą. I niech tak zostanie

Na dobranoc wszędobylskie błękitne niezapominajki, które potrafią wcisnąć się niemal wszędzie. Na drugim zdjęciu z serduszką może ich tak bardzo nie widać, ale zapewniam was, że i u jej boku jest ich całkiem sporo.

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Wandziu cudowne zdjęcie serduszki zrobiłaś.
Moje niezapominajki, które przekwitają stają się różowe.
Czy u Ciebie tak samo się zachowują?

Moje niezapominajki, które przekwitają stają się różowe.
Czy u Ciebie tak samo się zachowują?