Wandy ogródek pod dębami, część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wandy ogródek pod dębami, część 2

Post »

Wandziu , ale piękne te prymulkowe łany . Też sobie dzisiaj kupiłam i już nie mogę się doczekać kiedy u mnie tak się rozrosną .
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pamelko, no wiem, że kto jak kto, ale ty to z pewnością popierasz obecność iglaczków w ogrodzie :wit

Kasik69, nie wiedziałam, że to nasiona w tym ciemierniku. Może mi się w takim razie wysieje.

Misiu, u mnie to chyba nie jest dzwonek, bo jakim cudem by się u mnie znalazł. Nigdy ich nie miałam u siebie. Poczekam i zobaczę.

Ula, czym w takim azie wykończysz rabatę hostową?

An-ka, grupa mazowiecka cię pozdrawia i zaprasza do wspólnych zakupów następnym razem. Kupiłam u Smita różę New Dawn zamaist Iceberga, bo pnącej Iceberg nie było.

Bożenko, pierwiosnki od ciebie już zostały posadzone i to właśnie na obrzeżu. Z arok będą z nich fajne kępki. Modrzew także już znalazł dla siebie godne miejsce :D

Kogro, to nie wisienka, to śliwa dziecięca. Miło, że wpadłaś i że ci się coś tam u mnie spodobało :D

Iwonko, twoje pierwiosnki także są przepiękne. Wśród moich rzeczywiście rosną róże, ale ledwo odbijają od dołu. A ten mały kwiatuszek to nie smagliczka, tylko chwaścik. Na takiej długiej cieniutkiej nóżce. Ale też ladny :) I rzeczywiście podobny do smagliczki, a sam kwiatostan do ubiorka.

Amadea, witaj, miło że wpadłaś :)

Monia68, także życzę miłego spędzenia czasu podczas nadchodzącego weekendu :wit

Gosiu07, masz ację, prymulki świetnie wyglądają w pólcienistych miejscach i nawet lubią takie warunki, byle zapewnić im wilgoć. A w cieniu najbardziej przydałyby się biale, które w półmroku wyglądałyby jak światełka ;:108

Igorku, bardzo zgrabnie to ująłeś. Byliny u mnie są uzupełnieniem ogrodu, ale gdy kwitną są na pierwszym planie. Wtedy iglaki ustępują im miejsca i jakby na moment znikają z zasięgu wzroku, żeby jesienią znowu o sobie przypomnieć. Nie mogę się doczekac kwitnienia irysów i liliowców. Wtedy zapomnę o iglakach :)

Dala, mam różne prymuleczki, ale nie mogę trafić na czysto białe, a uciebie włąsnie takie widziałam. Białe są najpiękniejsze według mnie.

Agatko123, wlaśnie widzialam dzisiaj u ciebie nowe prymuleczki, i myślę, że takie duże bukieciki będziesz mieć za dwa lata. Za rok też już będą ładnie rozrośnięte :)
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

prymulki miodzio a zdjecia super ;:180
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wandziu prymulki uwielbiam, a Ty dziś pokazałaś takie wspaniałe zakątki z nimi w roli głównej :D To wspaniałe , całkowicie bezproblemowe i samoobsługowe kwiatuszki i tak długo kwitną zdobiąc ogródki wszystkimi barwami tęczy ;:138
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witaj Wandziu!
Już któryś raz oglądam piękne widoki i zawsze coś nowego widzę.Muszę przyznać Twoje fotki to klasa,palce lizać.
Pozdrowienia Edward :wit
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Witaj Wando po raz kolejny zachwycam się pierwiosnkami a zwłaszcza tym białym z żółtym oczkiem,takiego nie mam jeszcze a z żurawkami to już fantastyczny widok... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja urzeczona pierwiosnkami przywiozłam sobie dziką odmianę od Olgi :)
Awatar użytkownika
ewamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 lis 2009, o 00:16

Post »

Wandziu jestem urzeczona Twoimi pierwiosnkami,a najbardziej białym.
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12

Post »

Witaj Wandziu ;:3
Po dłuższej nieobecności na forum, odrabiam zaległości.
Allleż u Ciebie pieknie!!! Wiosna aż kipi z Twoich zdjęć!
Kwitnie w każdym kątku i pod każdym liściem :D Aż chciałoby się usiąść na tym leżaczku, który mignął na jednym ze zdjęć.
Wandziu, doczytałam, że kupiłaś modrzewia na pieńku. I to z mojego podpuszczenia :D Super! Tym bardziej sie cieszę, że nabyłaś piękny egzemplarz, z już długimi gałązkami. Swoje modrzewie kupowałam w stanie: 'kupeczka na czubku'. A Twój proszę - już całkiem okazały!
jeśli zdecydujesz sie go podcinać, to szybko rozbuduje się na szerokość :D
Pozdrawiam serdecznie - Ula
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Misiu, Agness, hutkow, Marylko, Ula, ewamon, Urszulko bardzo dziękuję za odwiedziny. Cieszę się, że podobają wam się moje zdjęcia, no i prymuleczki.

Dzisiejszy dziń spędziłam do południa w ogródku. Zasadziłam wreszcie buczek na pieńku, który już dość długo stał w doniczce. Przesadziłam nachyłki i ostróżki. Zaczęłam jak co roku znowu przesuwać obrzeże rabatki o kilka centrymetrów w głąb trawnika. POtem nadal chodziłam po ogrodzie i szukałam miejsca na posadzenie dwóch nowych berberysków i forsycji. Jeszcze się waham. Podsypałam azofoskę pod serduszkę wspaniałą, bo jakoś mi w tym roku nie bardzo się rozrosła.
No i zrobiłam kilka zdjęć tulipanom, które niedługo będą kończyć kwitnienie. W tym roku nie byłam nimi zachwycona. Kwitły tylko pojedyncze, ale czytałam na FO, że to bardzo częste zjawisko w tym roku. Jakoś tulipanom pogoda nie podpasowała.

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Są cudowne te tulipany. Widać ich każde kreseczki, kolory są niesamowite.
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Szczęściara mogła w ogródku pobroić...u mnie mocno pada od samego rana i jest strasznie zimno 5+ z mocnym wiatrem,ale to dobrze że pada miałam już strasznie sucho, mogło by być cieplej a tak siedzę w domu i palę w piecu...
Z tymi tulipanami jest coś na rzeczy,moje starsze też marnie zakwitły lub wcale... :D
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Wandziu śliczny biały tulipan z zielonymi smugami. :roll:
Widzę, że pierwiosnki dobrze u Ciebie rosną, podobnie jak u mnie.
Może one lubią piaszczystą, przepuszczalną glebę? :)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Ula, na zdjęciach rzeczywiscie można dostrzec wiele szczegołów, które w rzeczywistości yumykają naszej uwadze. Świat fotografii to zupełnie inny wymiar ;:108

Marylko, chyba ta twoja pogoda przyszła już do mnie, bo po obiedzie się rozpadało i temperatura trochę spadła. Palimy w kominku i siedzimy sobie z M przy kieliszku czerwonego winka. ;:136

Tajeczko, chyna masz rację. Wbrew temu, co się mówi o pierwiosnkach (że wilgoć i żyzna ziemia), one chyba lubią naszą piaszczystą. I niech tak zostanie :)

Na dobranoc wszędobylskie błękitne niezapominajki, które potrafią wcisnąć się niemal wszędzie. Na drugim zdjęciu z serduszką może ich tak bardzo nie widać, ale zapewniam was, że i u jej boku jest ich całkiem sporo.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Wandziu cudowne zdjęcie serduszki zrobiłaś. :roll:
Moje niezapominajki, które przekwitają stają się różowe.
Czy u Ciebie tak samo się zachowują? :)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”