Po malinowym chruśniaku

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Po malinowym chruśniaku

Post »

Liliowiec kwitnie drugi raz? Jak to zrobiłaś :D Izo? Czy cyklameny dobrze zimują?
ps. moja "ostróżka" uschła..
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Olu, ten liliowiec to tak sam z siebie zaszalał ;:138 Może bał się że po słabym kwitnieniu letnim go przehandluję... Ale podobno są odmiany które powtarzają kwitnienie regularnie. Ja mam taką pospolitą, niezbyt dużą ale kwitnie prawie całe lato[teraz też] to vitae d'oro [jakoś tak].
Moje cyklameny zimują bez problemu ale pierwszy raz mam tyle kwiatków ;:3 A ta ostróżka to chyba teraz miała już prawo uschnąć :roll:
Mój malinowy chruśniak nareszcie zasłużył na to miano. Letnie odmiany się nie udały, za to teraz się zajadamy zdrowymi o słodkimi malinkami. Na obiad zaserwuję naleśniki z twarogiem i polane sosem śmietankowo-malinowym ;:137
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izo, cyklameny piękne. Podziwiała, je zawsze w czasopismach ogrodniczych. Może teraz uda się w realu?
Muszę cię wypytać o przepis na owocujące maliny. Moje mnie nie lubią. W tym roku obiecałam, że pójdą pod szpadel :twisted: Krzaków nie potrzebuję. Posadzę sobie tam coś ozdobnego.
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

izaziem pisze:/...Mój malinowy chruśniak nareszcie zasłużył na to miano. Letnie odmiany się nie udały, za to teraz się zajadamy zdrowymi o słodkimi malinkami. Na obiad zaserwuję naleśniki z twarogiem i polane sosem śmietankowo-malinowym ;:137
Mniam :wink: A jaką odmianę malin uprawiasz?
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu, z jesiennych mam Pokusę i Polanę. Pokusa bardzo mało daje przyrostów ale owoce ma jak włoskie orzechy. w zależności od cięcia owocuje albo latem alebo jesienią.
Justyno, ostatnio podejrzałam u kuzynki maliny posadzone jak krzak na środku trawnika. Wyglądało to bardzo fajnie i smakowicie. I te późne odmiany są zdrowsze i bez robali.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Izo, ten liliowiec, o którym wspominasz to Stella D'oro. Powtarza kwitnienie i jest niezmordowany. Ja za nim nie przepadam, bo jest z tych niskich.
Ja z kolei mam liliowca czewronego wysokiego, który kwitnie nawet w tej chwili, podczas gdy inne szykują się już dawno do spania. Gdyby inne też tak chciały :roll:
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu, a ja właśnie lubię Slellę za to że jest taka niska - nietypowa jak na liliowca :lol: Ja nie lubię tych rdzawych. Za takiego czerwonego, A co na dokładkę teraz kwitnie to chyba bym się dała pokroić... Jak się tak zastanowić to gdyby teraz kwitły wszystkie liliowce to może astry i rozchodniki nie prezentowały by się tak pięknie? Właśnie mam nowego, fioletowy z dużym zółtym oczkiem. Subtelna różnica ale mnie zauroczył. Potem zaprezentuję ;:3 teraz idę poryć :lol:
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Ma ktoś taką długachną trawę? Będę musiała chyba jej zrobić jakieś podwyższenie bo strasznie ciągnie się po ziemi. Na końcach fajnie kwitnie ale straszny z niej poczochraniec. I co narobiłam Wam apetytu na malinki? sorki 8-) Kolorki astrów trochę nie takie ale widać o co chodzi..
magdala

Post »

Izo :wit

Jaką pogodę planujesz na jutro ??? ;:109 ;:112
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jaką przywieziesz, taką będziesz miała 8-) ;:3
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Całkiem nieźle jak na październik, prawda? :lol:
magdala

Post »

A dzisiaj ,razem z Klarysą (i naszymi mężami) miałyśmy okazję w tym ogrodzie być ;:138

Iza ma tak niesamowitą , ogromną rabatę z kwitnącymi (ciągle ) bylinami ,że napatrzyłyśmy się za wszystkie czasy :D
No i nie tylko napatrzyłyśmy ;:112
Każda z nas została tak obdarowana roślinami -Iza wykopała dla nas (rękami męża... :wit ) całą wielką kępę Sadźca ,pozbawiając się tym samym
kawałka rabaty....(podobno robiła miejsce na nowe.... :roll: )

Izo - dziękujemy Wam za baaaardzo sympatyczne spotkanie ;:196
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Izo, przyłączam się do słów Magdy ;:196
Dziękuję za bardzo miłe popołudnie, serdeczność i gościnność oraz wielkie ;:167 .
Prezenty roślinne niesamowite. Nie mogę się nacieszyć :tan tyle chciejstw za jednym machem i nawet więcej ;:224
Już planuję, gdzie je posadzę.
Bardzo mi się podoba wasz ogród. Te ogromne rabaty bylinowe, robią wrażenie ;:180 Zapomniałam na chwilę, że to październik. Tyle kolorów jeszcze :)

Welkie podziękowania dla ciebie i męża od nas ;:196

PS
U katki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=336 znalazłam nazwę tej roślinki z białymi kwiatkami, która wyglądała trochę jak żurawka, ale ma mięsiste listki- to skalnica zarzyczkolistna
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Genialny pomysł ;:138 Muszę swoje tak zdjąć :-)

Obrazek
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Witaj Izo .
Masz piękny ogród , który od dawna po cichu odwiedzam i podczytuję :oops:
Postanowiłam się ujawnić , bo to tak nie ładnie bez Twojej wiedzy :wink:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”