ilona2715 rajd rowerowy to muszą byc kilometry i 43 to wcale nie za duzo.
Tak koło 100-ki to juz wyprawa ale wtedy faktycznie padam i niczego juz nie chcę ...
Jednak każdy kolejny rok to mniej sił i mniejsza odwaga ale chęci nadal wielkie.
ewamaj66 Ewo przez wcześniejsze przygotowywanie działki do zimy ja już ocieram łezki gdy pod sekator idą całe naręcza kwiatów
takasobie Miłko ja też zaobserwowałam to,że budki lęgowe są wykorzystywane zimą.
Ptaki maja małe łepki ale zmyślne...
Dziękuję za pochwały w imieniu róż - ta biała to Chopin i ona jest lekko kremowa ale aparat mój czasami przekłamuje biel - chyba jej nie lubi ( odwrotnie niż ja)
JacekP Mnie zapach Barbuli kojarzy się trochę z lawendą .
Piszesz,że róża 'Schneewittchen' to Twoja ulubiona odmiana a tak ja zaniedbujesz ... no chyba Ci przyłożę ...
A juz miałam wielką ochotę zaprosić Cię na kolejny nasz rajd bo piękne trasy kuszą i ciężko usiedzieć w domu.
Ostróda w przeszłości była nazywana "perłą mazur". Na to miano zasłużyła swoim położeniem geograficznym wśród malowniczych jezior i lasów dawnej Puszczy Liwsko - Jabłoneckiej. Nadal uważam ,że zasługuje na takie miano i wszystkie inwestycje ostatnich lat podniosły jej ranking bardzo wysoko.
maniusika Janeczko wiem,że Ty masz pole do popisu czyli wciąż wiele miejsca do zagospodarowania.
W sobotę od patrzenia w górę aż kark mnie bolał - już dawno nie widziałam tyle stad żurawi w jednym dniu.
Nawet po powrocie do domu mając otwarte okno obserwowałam i liczyłam kolejne ciągnące klucze.
Zadziwia mnie ta ich charakterystyczna formacja tworzona podczas wędrówki.
ellap75 aleś mnie zaskoczyła - faktycznie podobne buźki.
Na dodatek obie śliczne i kochane.
Nasza mała do ub roku miała długie włoski ale 2 kolejne wizyty u fryzjera zaowocowały coraz krótsza fryzurką .
Trochę mi szkoda tamtej dziewusi z loczkami bo ona ma kręcone i trudno było jej samej się czesać - stąd ta decyzja.
Czyli rozumiem,że mogliby całkiem spokojnie udawać rodzeństwo ...
Przy okazji wstawię zdjęcie mojej dziewuszki jak tradycja każe czyli w sukience w towarzystwie mojego Michałka. To jedyni moi wnukowie i na więcej sie nie zanosi ...
Bożena Śmigielska witam i pozdrawiam