Ogródek aleb-azi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi

Post »

I trzeba kupić koniecznie!!! Muszę Martę wyciągnąć na zakupy, to może taki pas się trafi? ( Bez Marty kupuję mało i nie to) Mi zawsze brakuje pod ręką sekatora, jest na niego miejsce?
Super zestaw: drzewa, rzodkiewka i...cyklamen :;230 Drzewo całkiem jak u mnie, podobne, czyżby tulipanowiec?
Z obecności żaby trzeba się cieszyć. Nie każdy ma to szczęście, że w jego ogrodzie mieszkają. Ja miałam taką smutną przygodę z żabą ubiegłego lata...ale może nie opowiem, smutna :|
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

U mnie żaby mieszkają... ale muszę pilnować, bo moja suczka uważa, że to jest świetna rzecz do zabawy... i fajne piszczadełko, jak się dapą przyciska... :evil:
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

No u mnie koty niestety tez urządzają polowanie na żaby :(
Podobają mi się wasze rozważania modowe. Ja mam zawsze problem ze znikającymi sekatorami,. Ostatnio syn znalazł jeden podczas... czyszczenia pojemnika na deszczówkę pod rynną. Sama nie wiem skąd się tam mógł wziąć :( .
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Mnie kiedyś zginął sekator. Znalazł się po pół roku pod stertą gałęzi. Noc w odrdzewiaczu i działał jak nowy :;230 Teraz staram się pilnować drobnych narzędzi.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja też bez przerwy szukam swoich. Najbardzie mnie denerwuje jak nie mam czasu, a musze coś wsadzić małego i biegam po całej działce szukając łopatki. Duży szpadel jakoś zawsze na miejsce trafi, aona chyba żywa ukrywa się przede mną.
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale się pocieszyłam po waszej dyskusji na temat ginących narzędzi ;:138
Myślałam już że mnie dopadła jakaś demencja ale widzę że to normalne :lol:
Ostatnio zauważyłam że mój pies się psoci i jak coś małego nieopatrznie zostawię to zanosi to w sobie znajome miejsce :roll:
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Izo śliczne masz roślinki w ogrodzie i super posty o modzie. :heja Co do znikających narzędzi to ja potrafię zgubic nawet taczkę ;:14
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Ewa, gdyby był tu ogłoszony plebiscyt, na rekord w gubieniu sprzętu w ogrodzie, to byś wygrała :;230
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Całus wieczorny dla wszystkich odwiedzających. Życie mnie troszkę przybałamuciło i zatrzymało przy innych sprawach, nie tak ciekawych jak ogrody. Chyba dziś nie pogadam, ale będą zdjęcia, bo chwile słoneczne się trafiły. A teraz leje jak jakieś durne. Woda w piwnicy przestała być sensacją... Interesujące jest co najwyżej jak dużo przybyło a może ubyło. W TV na raporty powodziowe nie patrzę, bo... już nie mogę poradzić sobie z emocjami jakie te widoki budzą.

Martuś - o ciuchach nie pogadasz? Co Ty taka purystka forumowa jesteś... A w ogrodzie słychać... Teraz deszcz, ale wczoraj śpiewały ptaki, odezwały się nieśmiało świerszcze, rechotały żaby - pięknie było słychać w ogrodzie. Co widać - niebawem... Na dobranoc :D

Bernadetku - niskie mam tylko żółte i te już przekwitły. Ale są bardzo wdzięczne i chyba poszukam jakichś śliczności.

Vito - odzywasz się mimo zajęć frapujących ;:196 Wyrwijcie się z Martą po pas. Hm... Taki do pończoch będzie przydatny i seksowny niezmiernie. Urocza kompozycja drzew, rzodkiewki i cyklamena nieprawdaż? Tulipanowcowi z 10 lat do kwitnienia brakuje... Lubię go baaaardzooooo. Nawet nie chcę się domyślać co się stało z żabą. Ale ta moja to chyba ropucha, może jest niezniszczalna :wink:

Ewo - a moje zwierzaki raczej takie pokojowo nastawione. Ale zastanawiam się czym psiuczka przyciskała...
Ave pisze:fajne piszczadełko, jak się dapą przyciska... :evil:
czy po literce "d" ma być "u", czy zamiast "d" ma być "ł". Po ten pierwszy wariant stosuje moja sucz względem Małego Kota :;230

Dorotko - Kot żabę/ropuchę ignoruje. Znosi jaszczurki, myszy i ryjówki. Niestety ptaszki... Ten sekator... hm... zadziwiające. Ale wiem, gdzie może być mój :;230

Aniu Zielona - mój po krótszym czasie oblany colą albo inną pepsi zrobił się piękniejszy niż w dniu zakupu

Goś - jak się przeprowadzaliśmy z 3 arów w ROD mój M użalił się nade mną, że tu to się dopiero uszukam łopatek, grabek i innych wcale nie małych sprzętów.

Izo Malinowa - moje psidło kradnie rękawiczki ogrodowe... i manifestacyjnie chwali się zdobyczą zmuszając mnie do dzikich pogoni za złodziejaszkiem

EwoKoro - witam serdecznie w ogródku. Wszechstronne forumki mnie odwiedzają, co? O modzie i ogrodzie :D A zgubienia taczki wypada pogratulować!!! Zgadzam się z Zieloną Anią w całej rozciągłości ogrodu w którym znikają taczki :;230
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

aleb-azi pisze:Ave napisał(a):
fajne piszczadełko, jak się dapą przyciska...
czy po literce "d" ma być "u", czy zamiast "d" ma być "ł". Po ten pierwszy wariant stosuje moja sucz względem Małego Kota
:;230 :;230 :;230 No właśnie, czym należy przycisnąć żabę, żeby uzyskać fajne piszczadełko? Chciałaby się czegoś nauczyć :)
Iza, no dobra, to co w ogrodzie widać? :)
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Kobieto... czy Ty naprawdę chcesz, żebym życie postradała? :;230
Czy "u" czy "ł"? :;230 :;230 :;230

Małą łopatkę... tfu... szpadelek... gubię notorycznie, a że jest w barwach zielono - ziemistych, o dramat nie trudno... i potem dłubię dołki pod nasadzenia patykiem :;230

Czekam na fotki ;:224
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gorzatko Martuś - już ładuję :D

No to wyczekiwana peonia i róże. Raport o mchowej. I pierwsza która rozkwitła, dzika i pachnąca. Nawąchałam się za całą zimę. Tego mi właśnie trzeba było :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

I jeszcze trochę mieszanki irysowej :D Znacie tego żółtego? Na łąkach wykopywali rowy melioracyjne. Zebrałam troszkę kłączy i moczą stópki w oczku. Są zjawiskowe i lubię je, jak... nie wiem co :;230 To na nich lęgną się ważki. Taką mam kalinę - myślałam, że będzie ta z kwiatami w kulki... Ta też ładna :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Ta kalina to z owocami w kulki raczej :wink:
Też mam... ale kupiłam ją dla tych czerwonych kulek :lol: a tą z białymi zakupiłam wiosną... bo jak się kupuje, trzeba widzieć kulki :;230
Napisałam posta między Twoimi zdjęciowymi i mi wcięło :evil:
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Coś na ząb... za czas jakiś. Kwiat jeżyny i owoc derenia. Czy to normalne, że dereń ma taki żółty kolor :roll:

Obrazek Obrazek

Na skalniaku cały czas coś się dzieje interesującego. Mrówki próbują wyeksmitować rojniki... Wspięły się na najwyżej położony obszar w okolicy... Ale Mały Kot jest czujny... No i orostachys - tak się ciągnie w górę... a to z boczku, to młode? Byłoby miło ;:3

Obrazek Obrazek Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”