Kolorowy ogród Geni - 2009r - 1cz.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
madzisia777
100p
100p
Od: 26 sty 2009, o 12:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Madzia

Post »

Witam.
Jestem tu całkiem nowa i dosłownie zielona :oops: . To mój pierwszy post :D .
Geniu jesteś dla mnie wyjątkową osobą, zakochałam sie w twiom kolorowym ogrodzie i w sumie zadomowiłam na dobre :lol: . Mam nadziej że mnie nie wykurzysz :oops: . ;:80
Awatar użytkownika
madzisia777
100p
100p

Post »

Od dłuższego czasu zwiedzam Wasze ogrody, Geniu od Twojego kolorowego ogrodu zaczęłam najpierw.
Poznaje dopiero to forum, ucze sie co jak i do czego :lol: . Za moje ewentualne gafy z góry przepraszam :oops: .

Poza tym też kocham kwiaty, jestem niesamowicie zielono zakrecona. Nie mam jeszcze swojego wymarzonego wytęsknionego ogródka, ale wszytko dopiero przede mną. Czeka mnie ogrom pracy, bo jestem w trakcie budowy mojego domku i oczywiście ogrodu.
Odliczam dni do wiosny, zbieram siły, robie notatki, szukam inspiracji- dlatego trafiłam tu do Was- bo gdy tylko zrobi sie cieplej to ruszą prace na mojej budowie i w moim ogrodku. Więc póki co to dyskretnie goszcze sie w Waszych ogródkach, wzdycham i podziwiam i marze że kiedyś i ja będę sie miała czym pochwalić.
Geniu - ja też tak jak Ty kocham żywe i wesołe kolory.

Palenia papierosów- palaczy- też nie lubię. Uważam że to zgubny i obciachowy nałóg.
Na kosmetykach też oszczedzam, no na ciuchach troche mniej, ale za to na kwiatch- wcale. Teraz każdą złotoweczke oszczedzam na zakupy wiosenne. ECCHHHHH byle do wiosny a do tej kalendarzowej jeszcze 50 dni. :P
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ależ się cieszę ;:87 , tak długo szukałam i nareszcie :lol: . Geniu jesteś kochana . Najcenniejsze są te kwiaty , których jeszcze nie mamy ;:106
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Re: Madzia

Post »

madzisia777 pisze:Witam.
Geniu jesteś dla mnie wyjątkową osobą, zakochałam się w twiom kolorowym ogrodzie i w sumie zadomowiłam na dobre :lol: . Mam nadziej że mnie nie wykurzysz :oops: . ;:80
Witaj Madziu mam nadzieję że się nie mylę i masz tak na imię .Ja też nie dawno zaczynałam swój romans z forum nic nie umiałam nawet pisać .Pierwsze posty pisał mi syn i wklejał zdjęcia ,teraz wszystko robię sama ale i tak jestem jeszcze zielna.Bardzo się cieszę że mój ogród Ci się podoba,możesz wstępować do niego kiedy tylko chcesz.Zobaczysz jaka to frajda tworzyć swój ogród. Zapraszam

Madziu ja palaczy lubię wręcz jednego kocham ,ale nie lubię dymu papierosowego i skutków jakie przynosi paleniu papierosów
Genia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ktoś pisze:Ależ się cieszę ;:87 , tak długo szukałam i nareszcie :lol: . Geniu jesteś kochana . Najcenniejsze są te kwiaty , których jeszcze nie mamy ;:106
Wiem skarbie ja choruję na to co Ty mam nadzieję jak gdzieś spotkasz jakieś rarytasy to mi dasz znać. A z tymi namiarami na tą babkę miałam trochę roboty. Nie było by łopotu żeby mi nie wygnił ale to ciekawe czemu bo inne są bardzo zdrowe.
Genia ;:12
Awatar użytkownika
madzisia777
100p
100p

Re: Madzia

Post »

e-genia pisze:
madzisia777 pisze:Witam.
Geniu jesteś dla mnie wyjątkową osobą, zakochałam się w twiom kolorowym ogrodzie i w sumie zadomowiłam na dobre :lol: . Mam nadziej że mnie nie wykurzysz :oops: . ;:80
Witaj Madziu mam nadzieję że się nie mylę i masz tak na imię .Ja też nie dawno zaczynałam swój romans z forum nic nie umiałam nawet pisać .Pierwsze posty pisał mi syn i wklejał zdjęcia ,teraz wszystko robię sama ale i tak jestem jeszcze zielna.Bardzo się cieszę że mój ogród Ci się podoba,możesz wstępować do niego kiedy tylko chcesz. Zapraszam

Geniu- fajnie :P ślicznie dziękuję za oficjalne zaproszenie :lol: . tak mam na imię Madzia i cierpie na kwiatomanie :lol: .
ale to przyjemne cierpienie :P .
Będę wstępować bardzo bardzo często- bo dużo czytam o pielęgnacji kwiatów, ale wiadomo jak to czasem jest- teoria a praktyka czasem sie mija. Dlatego wszelkie rady doświadczonych ogrodników będą dla mnie naprawde bardzo cene.
Mieszkam w warmińsko- mazurskim tu klimat jest nieco bardziej ostry i zima dłuższa.
Jeszcze raz dziękuję :P

Genia- odnośnie palaczy- to sie już poprawiam :lol: , właśnie ten wszeobecny dym i przykry zapach a raczej smród i komplikacje zdrowotne- to jest w tym nałogu najgorsze. Oczywiście szanować palaczy którzy szanują zdrowie niepalących, a karcić tych którzy niszczą zdrowie swoim najbliższym. No nic takie moje skromne zdanko :lol: .
Teraz już tylllko o najcudowniejszym temacie na świecie :P
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu jesteś tu zawsze miłym gościem sama nie mogę doczekać się aż założysz swój wątek i będę mogła Cię odwiedzać u Ciebie.
Genia
Awatar użytkownika
madzisia777
100p
100p

Post »

Geniu- mam pytanko odnośnie cebulowych? interesuja mnie Twoje tulipany i hiacynty. Czy Ty cebulki wykopujesz, obszuszasz, moczysz w roztworach grzybobójczych, odpowiednio nawozisz, a potem na jesień je wkopujesz do ziemi????
Bo twoje tulipany pawalają z nóg, a ja bardzo lubie cebulki :lol: .
Dopatrzyłam sie że masz też sasanki. Czy próbujesz je rozmnarzać z nasionek???
Bo ja w tam tym roku zebrałam nasionka sasanek i posadziłam do skrzynek na balkonie, pięknie mi wzeszły, jednak nie zdążyłam ich przepikować bo nie stety w tam tuym roku nie miałam możliwości zrobienia skalniaka i wszystko sie przesunęło na ten roczek.
ciekawa jestem co z nich teraz bedzie? jak przezimowały? skrzynki przeniosłam już do nieco cieplejszego miejsca żeby szybciej zaczeły sie budzć. ale nie wiem czy dobrze zrobiłam :?:
Awatar użytkownika
madzisia777
100p
100p

Post »

e-genia pisze:Madziu jesteś tu zawsze miłym gościem sama nie mogę doczekać się aż założysz swój wątek i będę mogła Cię odwiedzać u Ciebie.
Genia

oooo jeżżżżżżu jestem przeszczęśliwa :lol: .
na pewno założe i będę cykać zdjecia i dokumetować moje poczynania. będę sie Was radzić, jak lepiej pielegnować i w ogóle pewnie lawiną pytań zasypie :lol: .
W tam tym roku też zasiałam sobie dzwonki karpackie (kolor niebieski) też pieknie mi powschodziły. Też nie zdażyłam ich przesadzić na miejsce docelowe gdyż nooo budowa skalniaka przesunęła sie na ten rok.
I też jestem ciekawa jak sie mają, jak przezimowały i czy je te mrozy - 20 nie uszkodziły.
Poza tym jeszcze posiałam zaciąg nadmorski( kolor różowy) jednak mi chyba wszeszła jedna roslinka- choć nie jestem pewna :?: . Źródła w internecie podają że ciężko sie "hoduje" zawciag z nasion,że potrzebuje stratyfikacji-( czego ja nie zrobiłam bo za doniczki w lodówce mama by mnie zatłukła :D ), ze lepiej je rozmanzać przez podział kęp.
Gieniu masz doświadczenie jak to jest z tym zawciagiem :?:
A z tymi cebulowymi jak to jest z twojego 25 letniego doświadczenia zajmowania sie ogrodem???? Bo Żródla tak róznie piszą, jest tyyyle niesciłości- że Wasze doswioadczenie będzie dla mnie najlepszym xródłempozyskania wiedzy.
dziękuję ślicznie raz jeszcze :lol:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu dawniej wykopywałam a teraz lenistwo mnie ogarnęło i 2 lata już nie wykopywałam już w zeszłym roku miałam mniej a teraz aż się boję czy choć troszkę zostanie.Pewnie jesienią czeka mnie kupowanie cebulek tulipanów i hiacyntów.

Co do sasanek to kupowałam gotowe w doniczkach.Ale myślę że tym Twoim nic nie będzie
Genia
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Witaj Gieniu ni to zima a na wiosnę też nie bardzo wygląda . Śniegu u mnie ani milimetra , słoneczko też dzisiaj nie raczyło się pokazać a wczoraj tak pięknie świeciło aż człowiekowi rażniej było . Od południa małymi kroczkami wraca zima , mam nadzieję że zagości na króciutko i że to jej ostatnie straszenie .
Oby do wiosny
Awatar użytkownika
madzisia777
100p
100p

Post »

e-genia pisze:Madziu dawniej wykopywałam a teraz lenistwo mnie ogarnęło i 2 lata już nie wykopywałam już w zeszłym roku miałam mniej a teraz aż się boję czy choć troszkę zostanie.Pewnie jesienią czeka mnie kupowanie cebulek tulipanów i hiacyntów.

Co do sasanek to kupowałam gotowe w doniczkach.Ale myślę że tym Twoim nic nie będzie
Genia
Gienia masz tak przedudny ogród że mnie naprawde omamiło :P . Wiem pisałaś że masz dobrą rekę do kwiatów, że wszystko na oko- więc masz i dobre oko :lol: . Ale dla mnie to coś więcej, Tobie to tylko przyprawić skrzydełka i w łapkę dać czarodziejską różdżkę i jesteś jak dobra wróżka która fruwa nad ogródkiem i robi " czary mary i jest bajecznie kolorowo".
Też bym tak chciała :P .
póki co to musze sie nieźle napracować, dużo naczytać żeby mieć jakąś wiedze która pozwoli mi na stworzenie najlepszych warunków dla moich przyszłych roślinek. Mój ogród bedzie bardzo bardzo słoneczny, w sumie nie ma tam ani grama cienia, słońce od rana do wieczora. To troche mnie martwi bo nie moge miec wszystkiego co mi sie bardzo podoba. A działka ma 10 arów więc też wszystkiego nie pomieszcze :cry: .
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

Witaj Geniu już jestem tak jak wspominałem wczoraj
Widzę sprawa się ułożyła i jest już git :D To się cieszę :lol: :lol: :lol:
Widzę że macie nowego brata w rodzinie ;:112 ;:112 ;:112 ;:112
jak ktoś poczyta te wszystkie posty pomyśli że nawiedzeni tak jak Grzesiu wspomniał :lol: :lol:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Elu u mnie też ani grama śniegu z tym że ja bym chciała żeby spadł i poleżał do końca lutego a potem to już może być wiosna.

Madziu nie przechwalaj mnie tak bo będę zarozumiała.Ja naprawdę specjalnie nie czytałam robiłam tak po swojemu o nie których roślinach że lubią kwaśną ziemię , więc kupowałam kwaśny torf i tyle.Staraj się jak najszybciej posadzić jakieś drzewa lub iglaki żeby dały trochę cienia maja też była w pełnym słońcu ale posadziłam szybko jakieś drzewa owocowe, trochę iglaków i jest w porządku.
A działkę masz jeszcze raz taką jak ja więc masz gdzie
Gena
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

krzysiek86 pisze:Witaj Geniu już jestem tak jak wspominałem wczoraj
Widzę sprawa się ułożyła i jest już git :D To się cieszę :lol: :lol: :lol:
Widzę że macie nowego brata w rodzinie ;:112 ;:112 ;:112 ;:112
jak ktoś poczyta te wszystkie posty pomyśli że nawiedzeni tak jak Grzesiu wspomniał :lol: :lol:
Witaj Krzysiu dzięki za troskę.A niech sobie myślą byle się dobrze bawić i przy tym nikomu krzywdy nie zrobić a Arturowi rodzeństwo się przyda jest jedynakiem chyba, szkoda że tylko ma taką stara siostrę jak ja ;:1
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”