Moje ogródki - Gucia.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

kogra pisze:Witaj Bożenko. :lol:
Myślę, że przeżyje bo ma mnóstwo drobnych odrostów korzeniowych a to co w misce też przecież jest systemem korzeniowym.
Jeśli nie za szybko przyjdą mrozy, to się jeszcze ukorzeni i będzie OK.
Ja też tak myślę i serdecznie życzę, żeby przeżył!
A kozaczek sympatyczny, że nie dał się znaleźć komuś obcemu, tylko poczekał na Ciebie! :D
Czekam na kolejne zdjecia. ;:100
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Bożenko :) fantastycznie sie rozrasta piękno wokół Ciebie, trzymam kciuki za wyczosnkowane cebule ;) :lol:
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Grażynko, świeży czosnek już kupiłam, bo ten lekko przeterminowany granulat rzeczywiście niewiele pachniał. Dzisiaj zaprawiania ciąg dalszy, bo wyjście do ogrodu.....mimo przebłysku słoneczka, grozi niestety zwiększonym katarem...czy u Ciebie też tak zimno?
Alutka, można się uśmiać, bo tego grzyba znalazłam, właśnie po powrocie znad Wigier, gdzie grzybów naprawdę było niewiele....M się ze mnie śmiał, że w przyszłym roku nie będziemy musieli jeździć tak daleko :wink:
Witaj Ewuniu, P_O pomalutku się rozrasta, i tak dzisiaj wygląda jego kawałek z lotu ptaka, czyli tarasu. Kolorów jest jeszcze niewiele, ale już niebawem zakwitną marcinki i złocienie od Izy i Bożenki, więc w tym roku na ich brak już nie narzekam :D

Obrazek Obrazek

I jeszcze trochę kolorów w "moim parko-ogrodzie", czyli w skrócie....P_O

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28

Post »

Pięknie się u Ciebie zrobiło :shock: Barbula ślicznie Ci rośnie (chyba lepiej wygląda niż moje)
widać ,że jej dogadzasz :wink: :lol:
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bożenko, pięknie rośnie , bo z serca podarowana ;:79 Miałaś rację, jeszcze niezbyt się ukorzeniła, więc mogłam ją bezpiecznie przesadzić. Tutaj ma super miejsce i widzę ją teraz z okna w kuchni :D :D :D
Moje wątki
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Z lotu ptaka ... jeszcze lepiej można podziwiać i doceniać :D
Awatar użytkownika
Wipka
100p
100p
Od: 20 mar 2007, o 09:29

Post »

Guciu, prześlicznie jest Twoim ogrodzie, jestem pod wrażeniem, przyznam się ze wstydem, że pierwszy raz jestem u Ciebie ale dech mi zaparło, zwłaszcza to: :shock:
Obrazek Obrazek
świetne zestawienie, pięknie się prezentuje.
Od dzisiaj codziennie będe zaglądać do Ciebie !
Pozdrawiam Wiola !
Mój ogród: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=4196
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

U mnie też jest mokro i zimno jak diabli. Dzisiaj lało jak z cebra a ziemia tak mokra, że idąc po chodniku woda tryska spod kostek. W taką pogodę nie ma nawet co marzyć o wyjściu do ogrodu nie mówiąc jużo robocie.
Twoje P_O jest przeurocze.
Nigdy nie pisałaś jak reagują ludzie idąc chodnikiem koło tak pięknego ogrodu - napisz coś o tym. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Dalszy ciąg podziwiania twego PO........Pierwszy raz widzę tak duży, kwitnący krzaczek barbuli - kupię sobie jak będę miała okazję :D
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Regularnie zaglądam do Ciebie by popatrzeć na Twe cuda. Robią niesamowite wrażenie. Idąc chodnikiem przy Twoim P_O pewnie nie jeden słup bym zaliczyła.
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 15:08

Post »

Guciu ;:180 . Niezmiennie podziwiam Twoje działania. Stworzyłaś cudowne, niepowtarzalne miejsca. Chyba jednak nie będę czekać do wiosny ;). Guciu, skąd Ty bierzesz takie cudowne korzenie? Pozdrawiam cieplutko ;:168
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
Fleur 78
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 lip 2007, o 23:21

Post »

Guciaczku a ja bym nazwę parko- ogrodu zmieniła... Zwłaszcza ten skrót P-O nie bardzo mi sie podoba. Kojarzy mi się z "przysposobieniem obronnym"... :lol: :lol: :lol:
Ja bym to raczej nazwala: ZACZAROWANY LAS... :D Bo wyczarowałaś ;:15 , Bożenko, zaczarowany las: nie ma takich lasów! Nie ma takich ogrodów i nie ma takich parków!
I brak mi tam tylko krasnoludków... (A może są, tylko się chowają...) ;:23
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Bardzo Wam dziękuję za miłe słowa i pochwały ;:168

Pytasz Grażynko o reakcję przechodniów i sąsiadów.........na początku, czyli 5 lat temu, patrzono na mnie i moją pracę chyba z politowaniem, najprawdopodobniej każdy myślał sobie po cichu..... " co ona tu wymyśla i tak nic z tego nie zostanie".
Dzisiaj reakcja jest zupełnie inna, wielu zatrzyma się, porozmawia, powie dobre słowo, pochwali moją pracę :lol: . Czasami ktoś zrobi zdjęcia, pokaże " mój ogród" znajomym, przyniesie zbędną roślinę, poprosi o radę...naprawdę jest miło i sympatycznie :D .
Ale bywa też tak, że ktoś przejdzie koło niego zupełnie obojętnie, rzuci niedopałek papierosa, pustą puszkę po piwie :cry: ...wtedy nie jest już miło :cry:
Alutka, przyznaję się bez bicia, że ten skrót durnie jakoś wymyśliłam i zamieszania z nim już trochę było. Ostatnio chciałam nawet te swoje ogródki jakoś ponumerować .....też niewypał...wiem :wink:
A może pisać O_L..."ogród leśny".....co Wy na to?

A dzisiaj zdjęcia z mojego hostowiska......szumnie powiedziane, ale może kiedyś będzie tak piękne jak Wasze :lol:
Za radą Bożenki- Babopielki, przesadziłam moje spalone słońcem niedobitki do części zacienionej, dosadziłam hosty podarowane przez Bożenkę, dokupiłam jedną, która będzie miała podobno 1, 5 m wysokości i początek hostowiska już jest :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Moje wątki
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Już bardzo ładnie hostowisko wygląda, a jak się rozrośnie to dopiero będzie co podziwiać :D
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Super - a więc ciągle ten publiczny ogród dzięki tobie się powiększa.
Hostowisko już w przyszłym roku będzie wspaniałe a ocienione i przesadzone rośliny odwdzięczą się z pewnością.
Guciu jesteś wielka. ;:138
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”