onectica pisze:Moja rebucja od Ciebie zakwitła bardziej w pomarańczowy.Notka jakiegoś mam, nie obraziłabym się, gdyby był taki, jak ten - raz, że piękny, dwa, że nie mam

Nie pamiętam już którego co komu dałem tyle ich było.... jest opcja ze taki albo żółty
blabla pisze:Ten numer polowy to jest Lobivia pugionacantha. Nie pasuje do rośliny, bo na fotce jest L.aurea.
No to kolejna sztuka z tej dostawy niejako wypada.... Niedługo będzie debiut sztuk z numerami TB z rocznika 2014 wiec chyba pewna sprawa ha ha
maryjan13 pisze:Wszystkie pokazane kwiaty są piękne,
ale kwiat notokaktusa pobił chyba wszystkie inne.
Ten notek to jest cała historia bo z siewów jakie miałem to akurat ten gatunek rósł strasznie wolno no i w końcu kwiat pokazał co potrafi. Gdyby teraz miał jeszcze te siewki które sprzedawał bardzo tanio a i tak nie chciały iść ho ho teraz to by szły...
DAK pisze:Kamilu, mój gymnol się jeszcze nie otworzył. Ma tylko 1 pąka, ale to co u ciebie zobaczyłam, to już go lubię za BIEL.
W takim razie całkiem spokojnie możemy go zaliczyć do pojemnej i zmiennej grupy Gymnocalycium gibbosum. Ja mam z tej grupy v. barchypetalum, v. chubutense to i ten będzie należał do tej rodzinki.
Zawsze to jest coś....
No ale dobra są nowości....
z lewej Sulcorebutia heinzii JK 153
Echinopsis ancistrophora
Notocactus scopa
Chamaecereus "Violet"