O matko -ale śliczna ta hoja tfu tfu-nie chcę jej uroczyć ale ma dziwna nazwę
Znalazłam właściwą nazwę dla tej Twojej hoi -to jest hoja Calicyna -Strargazer
Bożenko też będziesz miała taką :P tylko za tydzień , bo teraz były tylko 2 i ta druga miała połamane liście
Ale Pani obiecała że będzie taka za tydzień :P i Bożenka będzie trzymała rękę na pulsie :P
Jakiego Bożenka kupiła ładnego storczyka :P
Figo śliczna ta hoja Bosssska
A mogłabym się dowiedzieć gdzie ją kupiłaś??
Mieszkam w Poznaniu i nigdzie nie widziałam takiej...
Mam nadzieję, że jak jakiś dobry sklep namierzę to będę mogła może przez internet zamówić...??
To jest hoja calcynia?? Też taką mam ale jakby nie taką....
Moja nie jest taka piękna...
Bożeno a ta Calicyna -Strargazer to jest pełna nazwa Calcynii?? Czy może są jeszcze jakieś inne odmiany tejże calcynii?? Tak jak np. carnosa rubra, carnosa red, carnosa snowball??
Kasiu - doprowadzasz mnie do depresji z tą hoją. Co tu dużo mówić - jest CUDOWNA!!!
Czemu ja mieszkam na takim zad.... . Jak w kwiaciarni kiedyś pytałam o hoję tricolor, to sprzedawczyni zrobiła wielkie oczy i powiedziała coś takiego >pierwsze słyszę o takiej hoi. A jak ona wygląda< Właśnie tak wykwalifikowana osoba sprzedaje w jednej kwiaciarni.
Można się załamać
olaola915 pisze:To jest hoja calcynia?? Też taką mam ale jakby nie taką....
Moja nie jest taka piękna...
Bo mała nigdy sie tak samo nie prezentuje jak duża ,ale to jest Calicyna -można po liściach poznać -jak się zjawi Ania Czarnota to potwierdzi bo ona też ma duża taką
W Poznaniu nie jest tak źle Ostatnio trafiłam do kwiaciarni w okolice ul. 28 czerwca i myślałam, że oczopląsu dostanę, takie cuda tam mieli. Najbardziej to mi się spodobała taka Calathea ciemnozielona z różowymi żyłkami. Mówię wam cudo! Było też dużo rodzai fikusów. Ceny normalne, nie jak w markecie, ale można przeżyć.