Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.1
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.1
Geniu szal żurawek .Mi by wystarczyła choć połowa z twoich kilku 

- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wow .. parę... dziesiąt krzaczków chyba .. cudne są , prawda???
ja też kupiłam od Agnieszki kilka- już mi rosną
ja też kupiłam od Agnieszki kilka- już mi rosną

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Bernadeto,Andrzejkujakoś tak z żurawkami wyszło ,że wcale za dużo nie szukałam ,można powiedzieć ubłagałam w szkółce gdzie prowadza sprzedaż hurtową i się udało kupić większą ilość , do tego dokupiłam od Igi 23.
Andrzeju-lubelski chciałabym zobaczyć żurawki które już masz .
Po iglakach i żurawkach przyszedł czas na hosty

ostatnia żurawka

Genia
Andrzeju-lubelski chciałabym zobaczyć żurawki które już masz .
Po iglakach i żurawkach przyszedł czas na hosty

ostatnia żurawka

Genia
Gieniu, czy możesz napisać, jak nazywa się ta hosta z białym paskiem w środku liścia?

- e-genia
Andrzej byłam i zobaczyłam ,u Ciebie pewnie więcej cienia więc jasne żurawki nie będą się przypalać u mnie cienia mało .
Janneke nie znam nazw swoich host
Genia
Janneke nie znam nazw swoich host
Genia
Funkia piękna, będę szukała w necie, bo baaardzo mi się podoba 

-
- 1000p
- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Kontakt:
Ładne hosty Geniu.
Ja to jestem w materii host raczej "profanem" lubię najbardziej te o intensywnych mieszanych kolorkach liści a nie te które znawcy uważają za najcenniejsze.

Ja to jestem w materii host raczej "profanem" lubię najbardziej te o intensywnych mieszanych kolorkach liści a nie te które znawcy uważają za najcenniejsze.

- e-genia
Krzysztof mówisz o takich jak na zdjęciu 2,3 i5 w drugiej serii zdjęć , to tak jak ja
Gieniu, żurawki prześlicznie - to moje chciejstwo 

faktycznie ta hosta z białym paskiem przez środek wyjatkowo urodziwa, nie mam takiej na razie. I inne też urocze. Też mi się podobają mocno kontrastowe. Ale w moim cieniu- półcieniu większość ma ten kontrast ograniczony, tylko niebieskie ładnie się wynarwiają. Moje hostowisko (a może hostarium?) na razie poprzerastane dzwonkami latifolia - pokażę je kiedyś dokładniej, ale jak dzownki pójdą precz po kwitnieniu.
A kto z irysów wysokich (nie inter tylko prawdziwie wysokich) kwitnie u ciebie zwykle pierwszy?
A kto z irysów wysokich (nie inter tylko prawdziwie wysokich) kwitnie u ciebie zwykle pierwszy?
pozdrawiam Piotr
piwoy - mój ogródek
piwoy - mój ogródek
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dołączam Geniu do Ciebie i Krzysztofa. Ja też nie szukam okazów , tylko kolorów liści , które mi wpadną w oko.Ale ta z białym paskiem to na pewno rarytasik. I wszystkie są małe , pewnie nowe nabytki 

- e-genia
Piotr moje hosty rosną też w półcieniu a pięknie są wybarwione , chciałabym zobaczyć Twoje hosty , choć powiem szczerze ,że hosty nie są dla mnie tak atrakcyjne jak irysy lub liliowce .piwoy pisze:faktycznie ta hosta z białym paskiem przez środek wyjatkowo urodziwa, nie mam takiej na razie. I inne też urocze. Też mi się podobają mocno kontrastowe. Ale w moim cieniu- półcieniu większość ma ten kontrast ograniczony, tylko niebieskie ładnie się wynarwiają. Moje hostowisko (a może hostarium?) na razie poprzerastane dzwonkami latifolia - pokażę je kiedyś dokładniej, ale jak dzownki pójdą precz po kwitnieniu.
U mnie najwcześniej zaczyna kwitnąc ten nazwy nie znam jest średnio wysoki

a potem to już kilka na raz zakwita , tak na prawdę nigdy się nie zastanawiałam nad tym
nie zastanawiałam .
Tadku w zeszłym roku zakupiłam a częś dostałam , wcześniej miałam 5 takich najbardziej popularnych .
Genia
Genia

-
- 100p
- Od: 16 kwie 2011, o 21:18
Piękne Hosty Geniu! Miałam kiedyś jedną w swoim ogródku ale się jej pozbyłam - chyba zbyt pochopnie
Pozdrawiam Magda