Majkowy zielony dom i .....
- tara
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Majkowy zielony dom i .....
Sympathia - w tym roku dopiero zobaczyłam jej urok, - czy Twoja też taka aksamitna, czerwień mocna, no i burza kwiatów. U mnie rośnie już parę lat i dopiero w ub.roku po raz pierwszy przemarzła, ścięłam do kopczyka, w tym roku jest naprawdę piękna, dobrze ze powtarza kwitnienie.
Basia pisze o Glori Dei to prawda mam trzy krzaczki i czasem mam wrażenie, że każda to inna czytałam np., że kolor zależy dawki potasu, ale bez względu na wszystko dla mnie jest to cudowna róża.
Basia pisze o Glori Dei to prawda mam trzy krzaczki i czasem mam wrażenie, że każda to inna czytałam np., że kolor zależy dawki potasu, ale bez względu na wszystko dla mnie jest to cudowna róża.
- majka300
- 1000p
- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Majeczko cudne masz róże

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu ta Gloria ma dopiero jeden kwiat i jest on bardzo duży, muszę go zmierzyć, a mnie się wydawało że ona nie ma takich wielkich kwiatów.
Ja mam 3 Sympathie i można powiedzieć że wszystkie są liche no ale dwie wypuściły dużo młodych pędów i zbierają się do kwitnienia. Jedna ma tylko jeden długi pęd i wcale nie wypuszcza, nie wiem co z nią będzie.
Majeczko
To może coś innego niż róże.

Napisałam że coś innego niż róże ale u mnie na różę można się natknąć w każdym miejscu ogrodu.
Ja mam 3 Sympathie i można powiedzieć że wszystkie są liche no ale dwie wypuściły dużo młodych pędów i zbierają się do kwitnienia. Jedna ma tylko jeden długi pęd i wcale nie wypuszcza, nie wiem co z nią będzie.

Majeczko

To może coś innego niż róże.

Napisałam że coś innego niż róże ale u mnie na różę można się natknąć w każdym miejscu ogrodu.

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- AniaDS
- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Gloria też ma spore kwiaty, ale ja radziłabym Ci rzucić okiem na odmianę Casanova 

http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.112792
http://www.websad.ru/pic.php?imgname=fo ... /16051.jpg

http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.112792
http://www.websad.ru/pic.php?imgname=fo ... /16051.jpg
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Majka, pąki na mojej Etiudzie? maja podobna budowę, ale kolor bardziej różowy.
Soczyście zielono u Ciebie, ale największy efekt dają pnącza, w szczególności róże
Soczyście zielono u Ciebie, ale największy efekt dają pnącza, w szczególności róże

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Basiu nic dodać ja tez obiema łapkami grzecznie się podpisuje pod Twoimi słowami - piękna zieleń dodam jeszcze uważam, ze jest to Casanova jak podpowiada AniaDS,
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Witaj Majeczko, piękny, piękny i jeszcze raz piękny cały ogród i różyczki. Ładnie Ci rosną róże historyczne.
Lubię taki styl ogrodu.
Mam pytanie czy Papa Meilland mocno pachnie. Pytam bo kupiłam w ogrodniczym różę już kwitnącą czerwoną podobną do tej.
Podobno ma być pnąca. Kwiat aksamityny bardzo duży, obłędny zapach. Na jednym z płatków była taka biała żyłka, a pozostałe płateczki były całe czerwone.
Czy Papa Meilland ma dużo pąków.
Lubię taki styl ogrodu.
Mam pytanie czy Papa Meilland mocno pachnie. Pytam bo kupiłam w ogrodniczym różę już kwitnącą czerwoną podobną do tej.
Podobno ma być pnąca. Kwiat aksamityny bardzo duży, obłędny zapach. Na jednym z płatków była taka biała żyłka, a pozostałe płateczki były całe czerwone.
Czy Papa Meilland ma dużo pąków.

- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Piękne połączenie i w ogóle piękny widokedulkot pisze:

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Majeczko, przyszłam ci powiedzieć, że tego iryska, którego ci przysłałam, możesz obejrzeć u mnie na stronie 16 (żółty środek z brązowymi płatkami.
Podziwiałam twoje cudowne róże
Podziwiałam twoje cudowne róże

- camellia
- Od: 21 mar 2010, o 16:00
Flammen fantsatyczny, Stanwell Perpetual, Jacques Cartier, Rose de Resht... moje ukochane. Piękne te widoki.
- majka300
- 1000p
- Od: 21 sty 2010, o 21:15
Maju ale cudnie u ciebie

"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat
cz.1, cz. 2
Zapraszam
Mój mały świat

Zapraszam

Przepraszam jeśli Cie uraziłam, nie miałam takiego zamiaru, Twoja wiedza jest zapewne większa od mojej...ja czasem staram się zwracać ogólnie, żeby uwrażliwiać innych... bo pracując w ogrodniczym i widząc codziennie dziesiątki osób kupujących zapalczywie środki ochrony jest mi po prostu przykro... Ale widzę, że swoimi komentarzami uraziłam kolejną osobę...więc lepiej będzie jak się z nich wycofam. Jeszcze raz przepraszam.edulkot pisze: Ala nie wiem jak z chorobami u Mary Rose bo to jest nowość. Aż tak głupia to nie jestem żeby nie rozróżniać szkodników od motyli.
edulkot - pnące róże nad wejściem , coś pięknego .
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
MAJKA czy szło by ukorzenić Grahama Thomasa ten wiciokrzew . Różyczki piękne wiesz zresztą ,że uwielbiam czerwone
. Co z Tobą Majka gdzie sie podziewasz .