Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.
- MiCz
- 200p
- Od: 15 cze 2007, o 15:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewelinko, co jakiś czas wchodzę do Twojego ogrodu i jestem zachwycona. Nie mam śmiałości się wypowiadać przy innych forumowiczach ale dzisiaj się odważyłam. Twój ogród jest przepiękny o każdej porze roku i taki duży. Teraz pokazałaś, jak tajemniczo i pięknie wygląda w nocy. Ja na razie mam roślinki w "przechowalniku" i nawet nie znam niektórych nazw ani gatunków. Ale, jak zdążyłam zauważyć, na tym forum dużo mażna się nauczyć.
Pozdrawiam Mirka
Pozdrawiam Mirka
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Poprzednia seria zdjęć, była nie mniej optymistyczna, niż ta ostatnia
Kwieciście zielono - czy może być bardziej optymistycznie?
Pięknie wygląda ta kwitnąca perovskia!
Zazdroszczę Ci tych starych sosen, ale widziałam, ze masz też nieco młodszą ;)
Na zdjęciach wieczornych niesamowicie wygląda róża! Z jej widokiem może jedynie rywalizować Twoja cierpliwa sunia

Pięknie wygląda ta kwitnąca perovskia!
Na zdjęciach wieczornych niesamowicie wygląda róża! Z jej widokiem może jedynie rywalizować Twoja cierpliwa sunia

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Kontakt:
Przywieziona wiosną z podróży maleńka sadzonka Agawy długo była kiepska, nie rosła i właściwie " stała" w miejscu. Gdy została wykwaterowana na taras zaczęła rosnąć. Teraz wygląda tak

Marzy mi się wieeeelka roślina w pięknej donicy na tarasie , mam nadzieję ,że ten maluch jeszcze trochę podrośnie do przyszłego sezonu
Muszę ją w najbliższym czasie przesadzić.
A to moje nowe Orliki- nasionka podarowane przez dobre dusze z naszego Forum- będą więc dwa nowe kolory !

Marzy mi się wieeeelka roślina w pięknej donicy na tarasie , mam nadzieję ,że ten maluch jeszcze trochę podrośnie do przyszłego sezonu

A to moje nowe Orliki- nasionka podarowane przez dobre dusze z naszego Forum- będą więc dwa nowe kolory !

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Izuniu, sunia dziękuje za miłe słowa...ja , rzecz jasna też. Co do Perowskii, mam nadzieję ,że się u mnie zadomowi, z pewnością najważniejsza będzie dla niej pierwsza zima .A młoda sosna? - to chyba masz na myśli tegoroczny nabytek-drobnokwiatową siną (Pinus Parviflora "Glauca"), ona nie będzie tak wysoka , jak "kuzynki"chatte pisze: Pięknie wygląda ta kwitnąca perovskia!

Mirko, witaj ! Na forum z pewnością wiele się nauczysz i zdołasz zidentyfikować swoje nieznane roślinki.Zapraszam na ogrodowe spacerki , kiedy tylko będziesz miała czas i ochotę
Ewelinko zazdroszczę Ci tych pięknych chwil przy kawie na tarasie. Oczywiście pozytywnie. Przedogródek boski. Właściwie to co chcesz w nim zmieniać?
Pozdrawiam Ewa
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
Być może dla świata jesteś tylko człowiekiem, ale dla niektórych ludzi jesteś całym światem. /Gabriel Garcia Marquez/
Mój ogródek.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Korzystając z coraz bardziej niemrawego słoneczka
wrzucę jeszcze różne takie " zaległe " zdjęcia , na które dotąd nie było czasu...

W okolicach tarasu ciągle jeszcze coś kwitnie, choć mniej kolorowo...

Świerk serbski obsypał się fioletowymi szyszkami

Komarzyca prawie zarosła starą beczkę i przydusiła Werbeny,a pająk, cóż...chyba jest zwiastunem jesieni

Pod Glicynią pyszni się przycięty równiutko Bukszpan ( moje dzieło!) Jest przycinany 2-3 razy w roku.

Ten Bratek zdecydował się jeszcze teraz zakwitnąć...a w donicy na balkonie po raz drugi rozszalała się Paproć (2 tyg. temu ścięłam jej suche i brzydkie liście " na jeża , jest jednak tak witalna ,że wypuściła nowe i już znowu się zieleni)

W okolicach tarasu ciągle jeszcze coś kwitnie, choć mniej kolorowo...

Świerk serbski obsypał się fioletowymi szyszkami

Komarzyca prawie zarosła starą beczkę i przydusiła Werbeny,a pająk, cóż...chyba jest zwiastunem jesieni

Pod Glicynią pyszni się przycięty równiutko Bukszpan ( moje dzieło!) Jest przycinany 2-3 razy w roku.

Ten Bratek zdecydował się jeszcze teraz zakwitnąć...a w donicy na balkonie po raz drugi rozszalała się Paproć (2 tyg. temu ścięłam jej suche i brzydkie liście " na jeża , jest jednak tak witalna ,że wypuściła nowe i już znowu się zieleni)

Och, jak świetnie mnie pocieszasz tymi zdjęciami. Widzę już taki scenariusz, ja leżakuję i oglądam, Ty wrzucasz nowe zdjęcia. Ale się rozmarzyłam
.

Pozdrawiam Ewa
Mój ogródek.
Mój ogródek.