Ogródek Doroty-dodad cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Doroty-dodad cz.2

Post »

Dorotko..pewnie że zapraszam;))A przewrotnika to w moim ogrodzie chyb nigdy nie miałam):
Tak ja teraz mamy ciepło to ja w życiu nie pamiętam..kolejny dzień i rano 15st...kurcze ciekawe jaka będzie zima...Roślinki się pobudzą znowu):
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

I to jest właśnie to, wspomnienie tulipanowych kolorków :uszy
To tu, to tam i dzisiajszej nocy miałam sen o kwitnacych tulipanach :;230
Nie zdążyłam napisać wcześniej, ale widoki u Ciebie Dorotko ;:224 ja żeby takie podziwiać musze jechać z 5 godzin ;:14 tak tez robię od czasu do czasu :heja
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Dorotko ! Co prawda, przywołałaś wiosnę, ale ja jednak będę nadal cieszyć się jesienią. Szczególnie, że w Twoim ogrodzie jest taka malownicza ! Warto mieć rośliny atrakcyjne jesienią i to w sporej ilości, ogród cieszy wtedy o tyle dłużej. Twoja fotergilia, chociaż malutka, już pokazała piękne kolory !
Podobały mi się melancholijne zdjęcia z cmentarza w Sękowej, ileż jest takich zapomnianych miejsc w Polsce...
Znów zachwycę się zastosowaniem kamienia u Ciebie, ten suchy murek, otaczający wyniesioną rabatę bardzo mi się podoba. I ścieżki także. Czy Ty robiłaś to sama czy jacyś specjaliści ? I głosuję za naturalnie zmieniającym się, niemytym kamieniem !
Ja też mam wielki sentyment do przywrotników, zawsze ich tak dużo w angielskich ogrodach, których klimat lubię. Powiedz, czy przycinasz je na krótko w środku sezonu po przekwitnięciu ?
aha, wspomniałas, że tak cenisz kaliny - jakie byś szczególnie polecała ? mam tylko jeden krzew, tej kulistej, niepachnącej.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Dziś takie patriotyczne święto wiec i ja zacznę patriotycznie :wink:
Obrazek

Krysiu, i ja bardzo lubię białe tulipany. Jakoś nigdy mi się nie opatrzą :)
Izulku, będzie wiosenne, bo u mnie już nie ma czego fotografować, więc pozostaje tylko archiwum.
Aniu-taro, dziś było nawet słonecznie, ale teraz się zaniosło i wygląda na to, że nawet popada.
Marylko, bardzo lubię przywrotniki i wpycham je gdzie tylko się da. Pewnie będe mieć za jakiś czas problem, bo u mnie bardzo sie rozsiewają, ale na razie nie narzekam. Jeszcze parę miejsc się znajdzie.
Reniu, zgłoszę się wiosną. Jeśli mogę się zrewanżować sadzonka przywrotnika to bardzo chętnie. Dziś obserwowałam roślinki w ogrodzie. Róze zamiast zasypiać to sie budzą :( Mam nadzieje, że jakiegoś nieszczęścia z tego nie będzie :(
Jolu, ja tez śnię o kwiatach (najczęściej teraz o różach :;230 ). Przyznam, że bardzo lubię te sny.
Ja na szczęście nie muszę tak daleko się wybierać aby pospacerować po górkach. Ale z drugiej strony zauważam często, ze jak cos jest na wyciągnięcie ręki to rzadziej z tego korzystamy :oops:
Izo witaj. Jesień w twoim ogrodzie jest jeszcze bardzo kolorowa. U mnie zostały gołe gałęzie. Niestety kilka dni ostrych przymrozków zrobiło swoje. Bardzo się cieszę z tej fotergilli :lol: Spełniło sie moje marzenie, a mam nadzieje, że zrealizuję mój pomysł na aranżację wokół niej i będzie się jeszcze lepiej prezentować. Warta jest oprawy, mimo, że w lecie nie zachwyca to wiosna i jesienią jest przepiękna. Dosadzę tez w ogrodzie chyba kilka berberysów. Jesienią są obłędne.
Takich miejsc jak cmentarz w Sekowej w naszej okolicy jest bardzo dużo. W promieniu mniej więcej 30 km można znaleźć miejsca do odwiedzenia na dobrych kilka dni. Szkoda, ze Beskid Niski nie jest tak rozreklamowany jak np Bieszczady, bo naprawdę warto się po nim powłóczyć
Wszystkie kamienne budowle w ogrodzie robiliśmy sami. Tzn suchy murek "najemni pracownicy" ale pod moje dyktando :) Ścieżki sama lub z M. Pewnie firma ustrzegłaby się przed pewnymi błędami, ale ja i tak wolę sama robić takie rzeczy. A ile kasy zaoszczędzone :;230 kamieni myć nie będę na pewno. Lubię takie naturalnie porośnięte.
Przywrotników nie ścinam i pewnie to błąd bo się sieją, ale szkoda mi ich jak są takie piękne.
Kalin niestety nie mam (jedynie Roseum czyli taka jak twoja, jeszcze mała sadzonka), dopiero zgłębiam wiedze o nich i szukam odmian, które mogłabym posadzić u siebie. Niestety ogranicza mnie brak miejsca :(

Jeszcze kilka wiosennych. Każdy dzień zbliża nas do takiego widoku ;:3
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

DOROTKO
Przepiękne tulipany tulipany ;:138 . Nie gniewaj się ale zmałpuję. Poszukam u siebie
biało czerwone i też wstawię. Bo jak mówią lepiej późno niż wcale.
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Takie tulipanowe świętowanie bardzo mi się podoba :D
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Może na długie jesienne dni, zaczniemy się umawiać na konkretne rośliny? :roll:
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Dorotko ..już z nią rozmawiałam ..i mam zrobić zamówienie...ale jeszcze nie wiem ile i które;))Dziękuję za informację..:))
Za przewrotnika będę wdzięczna:))A ja dzisiaj sadząc czosnek wykopałam niechcący tulipana i powiem Ci że pchają się kiełki jak diabli...jeszcze chwila i wyjdą u sąsiadki krokusy już kwitną..wiosenne):Nie wiem co będzie ale jak mróz dopadnie to może być nieciekawie):
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Wiosna, czyli krokusy, narcyzy i tulipany......ach.....ależ to jeszcze długo trzeba będzie czekać na te cudowności..... :roll:
Grażyna.
kogro-linki
rm27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2008, o 11:52

Post »

Doroto, piękny jest ten patriotyczny, białoczerwony akcent w Twoim ogrodzie.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
alinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2010, o 19:11

Post »

widać kochanie ze brakuje ci wiosny.u mnie jeszcze kwitnie róża koralowa,więc mam pocieszenie a temper.zachęca do korzystania ze spacerów. u nas też jest pod klasztorem cmentarz austriackich żołnierzy z I wojny ,ale na odmianę tam zawsze palą się znicze i groby są odnowione..co do tulipanów to ktoś rzucił hasło żeby umawiać dzień poszczególnych roślin.jestem za. szaruga inaczej wytrąci nas z równowagi ;:3
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Wielkie brawo za akcent biało - czerwony ;:196
W tym sezonie będzie rygor tulipanowy? Wysadziłaś w donicach?
Awatar użytkownika
Fabi 12
1000p
1000p
Od: 18 sty 2010, o 21:20

Post »

I po co ja tu zaglądałam - jeszcze bardziej będę tęsknić za wiosną. ;:224
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Nie wprowadzaj rygoru tulipanowego, w tym kolorystycznym szaleństwie cały urok! Czy dzięki "odgrzebaniu"wiosennych zdjęć, masz już większą orientację, gdzie jeszcze masz wolne miejsce dla tulipanów i innych cebulowych? :) Bo pogoda jeszcze sprzyja sadzeniu...
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Dorotko tulipanów masz całą masę..a jakie piekne i patriotyczne i kolorowe...,i w towarzystwie ...bardzo lubię szafirki...w tym roku dokupiłam kolejne...takie inne fikuśne... :wink:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”