Ogródkowe rozmaitości cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródkowe rozmaitości cz.3

Post »

Pan Tapir róże miał piękne, ale w sprawie reklamy musi się jeszcze sporo nauczyć. Ja przez zimę muszę się zastanowić nad dobrym nowym miejscem. Chodzi mi po głowie jeden pomysł, ale wiąże się z przeprowadzką sporej części roślin :wink: Ale to chyba norma :;230
Miejsce na LO musi się znaleźć ;:224
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko to brzmi bardzo tajemniczo :wink: ,czyżby się szykuje wielka rewolucja... :?: Większość roślin przesadzać ,...to musi być plan naprawdę odważny... :D
Na LO szukaj wiele miejsca ,bo ona potrafi rosnąć jako pnąca... :roll:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Pnąca mówisz? No to troszkę mi to zaburza plan, ale na pewno coś wymyślę :;230
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Pan Tapir bardzo tajemniczy. Łódź niedaleko Płocka, więc zapytałyśmy, czyby mozna przyjechać do niego do szkółki zobaczyc na polu co ma w wybrać co się chce. Przecież wiadomo, że wszystkiego ze soba nie wozi. Obruszył się i nie chciał zdradzić miejsca zamieszkania. Coś bardzo pokrętnie tłumaczył.
No i nie lubi jak mu się na raz kupujący cisną. Jakieś 3 lata temu jak zobaczyłyśmy jego wiadra kwiatów to nie mogłyśmy się opanować. Jedna pzrez drugą gadałyśmy. I tylko 3 byłysmy.Też dostałyśmy burę. A jak poprosiłyśmy o opisanie każdej róży to prawie wpadł w szał. :;230
No ale warto pocierpieć. Ma sliczne te krzaczki.
Ciekawe czy do Płocka na wiosnę zawita.
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Nikt nie obiecywał, że będzie lekko :;230
Ech, Nelu... Twoje różane zdjęcia zawsze budzą motyle w moim brzuchu...
Dziś wzruszam się nagietkami , bo jakoś tak wysypały się na forum :D
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Neluś piękna jest ta Luisa O. ma piękny pokrój kwiatu. Czy za moją ławką mogłaby rosnąć? tam jest cień. Potrzebuję pnącą różę posadzic za ławką (tą pomalowaną w kwiaty).Tam jest cień, bo jest wysoki płot. Pomyśl o czymś pachnącym dla mnie. :wit ;:196 Ukłony dla Ani i M.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Nelu , ten kielisznik ma zachwycające kwiatki. Szkoda, że korzeni się jak podagrycznik, ale w dobrej donicy, to mogłby rosnąć ?
:wit
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Nelu jak zwykle kusisz bardzo, masz racje że Carruth ma piękne róże ale ja wyczerpałam teren na róże.Teraz będę tylko podziwiać ale z kupowaniem dosyć chyba że coś nie dojdzie z tych co zamawiałam więc będę na wiosnę lub jesień próbować ponownie.Na razie mam mocne postanowienie.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko na taką różę na pewno miejsce znaleźć się musi...cóż to dla Ciebie... :D
Małgoś P Tapir nie chce być znany ,ale siłą rzeczy jest rozpoznawalny... :wink: Wystarczy mu widocznie jeździć na targi...a nie spoufalać się z klientkami ... i pokazywać swe pole... :;230
Mam od niego 2 róże ale nazw nie znam...nie podał...będzie niespodzianka... :wink: :wink:
A krzaki rzeczywiście ma dorodne...
Izka gdybym to wiedziała,to bym zdjęcie zrobiła moim niedobitkom nagietkowym,dobrze,ze ich nie powyrywałam zawczasu ,bo teraz to jedyne kwiatki kwitnące oprócz róż... :wink:
Tosiu czy Twoja ławka pomalowana to ta ,którą mówiłam,abyś przeniosła...?Jeżeli tak,to może za nia rosnąć Louise Odier,bo ona nawet lubi półcień... :D
Pomyśl o czymś pachnącym dla mnie.
To jednak chcesz jakąś różyczkę...wysoka ,czy niska...i w jakim kolorze... :?: :D
Krysiu to jest tak...jeżeli się człowiek uprze to i tak kupi co chce... :;230 Można do wiadra plastikowego bez dna kielisznika włożyć ,albo szerokiej misy ,a jak to już zrobisz to koniecznie zdaj relację ,jak tam z jego rozłogami... :D
Danka twarda jesteś...podziwiam Cię tym bardziej ,że ja bym tam u Ciebie miejsce znalazła na kolejną pachnącą odmianę...A z drugiej strony nie wszystkie naraz ...można poczekać ,przecież za niedługo kolejny sezon i nowe zakusy... :wink: Ale jak jest okazja ,to trzeba brać...szczególnie te już dawno upatrzone...

Zasiedziałam się na You tube ,...pamiętacie zespół Carpenters ..?przypomniało mi się ,gdy usłyszałam piosenkę pt.Slow debiutantki Rumer ...a tak nawiasem mówiąc przydałoby się ją puszczać przy ewentualnych zakupach różanych... :;230
http://www.youtube.com/watch?v=bxBTLzME ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=QUDshT19j8Q i co ...podobnie brzmią... :D
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Pan Tapir coraz bardziej intrygujący :wink:
Widocznie lepiej mu wychodzi obcowanie z różami :lol: Może i kłują... ale dziobami nie kłapią :;230
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Nelka ta E.T. jest po prostu zjawiskowa :shock: ....szukam jakiegoś ożywienia dla Astrid Lingren a dla niej ciężko coś różanego dobrać. Krwawnica się sprawdziła ale jakaś różyczka do towarzystwa też by się przydała.
Śliczniutka...i ten kolor....mój ulubieńszy. :wink:
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Neluś, może i bym się skusiła na pnącą za tą ławką, ale chyba dam sobie spokój. To jest dopiero mój poczatek przygody z różami i mam wrażenie ,że od razu poszłam na glęboką wodę. Odpuszczę tym razem. Bardzo Ci dziękuję za pomoc i polecam się na przyszłość.Robiłam fotki ogródka. Dziś kupiłam za 10 zł 6 sadzonek lawendy. Ładne sadzoneczki. Posadziłam je przy różach. Jak zakwitną, to będzie piękny widok. Bożę, jak ja czekam wiosny. Hortensja ma takie wielkie pąki liściowe, wyłażą krokusy, debecje jeszcze kwitną. Zakwitł miciemiernik białymi kwiatkami. Coś pięknego!!! ;:196 :wit
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu Już nie będę o nim pisać ... :wink: ,bo jeszcze pozna i róż nam nie sprzeda ...chociaż ja już pasuję ... ;:224

Może zdjęcia z czerwca... :?: na krwisto...
Obrazek

i dla kontrastu ...Jerzy Popiełuszko
Obrazek

i pośrednio tawuła
Obrazek
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

To zamiast flagi na jutro? :lol:
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Eluś będziemy się dowiadywać ,jeżeli Ebb Tide okaże się dostępna ...nacieszymy nią swe zachłanne oczy... :lol:
Tosiu chyba wiosna do Ciebie już zawitała,jeżeli wczesnowiosenne kwiaty zakwitają... :wink: Listopadowe temperatury w żaden sposób nie zbliżone do typowych ...czyżby rzeczywiście zapowiadane od pewnego czasu ocieplenie klimatu się sprawdzało... :shock:
Lawendy i róże to najlepsze duety i mszyc mniej... nie znoszą zapachu lawendowego... :D
Gosia prawidłowo skojarzyłaś... :wink: Flagi się jeszcze nie dorobiłam...niech to będzie taka namiastka :lol:
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”