Mój zielony raj
- basjak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój zielony raj
Gosiu, a gleba już u Was odmarzła? U mnie twardo, ale przebiśniegi, miłek i krokusy już się pokazują 

Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Ma-Do
- Od: 22 lut 2010, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Powoli,ale wiosna nareszcie nadchodzi

Niestety ziemia jeszcze zamarznięta i z tego powodu najbardziej cierpią różaneczniki,aż przykro na nie patrzeć .
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Gosiu, ja mam chyba piwonię taką jak Twoja. moja miała być Rocket Variety. Posadziłam ją w złym miejscu i muszę ją przesadzić. Fajnie, że podałaś jak ją posadzić. Mam ją od wiosny, ale sadzonka była marna. Mało urosła. Ciekawa jestem, czy przetrwała zimę, bo nie okryłam jej.
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Witaj Małgosiu! Po raz kolejny jestem z wizytą w Twoim ogródku. Tym razem zostawiam ślad. Jestem pod wielkim wrażeniem..Ogród zaczarowany a właścicielka-czarodziejka
Uwielbiam takie zielone gąszcze różnobarwne i różnorodne. Jesteś dla mnie niedoścignionym wzorem w aranżacjach nasadzeń. Takie miejsce jak Twój raj to moje marzenie. Przyjdzie mi jeszcze poczekać, ale warto. Jestem podbudowana Oznakami wiosny, które pokazujesz. U nas trochę zimniej, ale ciemiernik zakwitł, przebiśniegi też, krokusy się szykują, oczar nie chce, ale pąki ma. W ubiegły tygodniu widziałam dwa klucze żurawi. Przyleciały, to znaczy, że "gonią" je bociany. Chciałam zapytać o bodziszka sambora czy jest tak ekspansywny, jak inni jego krewniacy? I jak się sprawuje ostrogowiec? planuje jego zakup, ale na razie nigdzie nie znalazłam? czy widziałaś u nas w sprzedaży trójkisty? Pozdrawiam. Justyna

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- Ma-Do
Gosiu,nieraz się trafiają takie nędzne sadzonki,wymagające większej troski.
Też taką mam z ubiegłorocznego zakupu.Mam wrażenie,że zmalała zamiast urosnąć odkąd jest u mnie,ale żyje.
Witaj Justynko
,Gąszcz w swoim ogródku będziesz miała prędzej niż myślisz.Zawsze przecież coś się nowego dosadza,coś samo się wysieje i nagle robi się kłopotliwy tłok na rabatkach.
Sambor nie jest kłopotliwy, trzyma się swojego miejsca.
Ostrogowca najlepiej wysiać..Jeśli masz cierpliwość zaczekać,to latem mogę wysłać nasiona.
Trójlisty bywają w sprzedaży.Gdy się ma szczęście,to można spotkać na kiermaszu ogrodniczym.
Też taką mam z ubiegłorocznego zakupu.Mam wrażenie,że zmalała zamiast urosnąć odkąd jest u mnie,ale żyje.
Witaj Justynko

Sambor nie jest kłopotliwy, trzyma się swojego miejsca.
Ostrogowca najlepiej wysiać..Jeśli masz cierpliwość zaczekać,to latem mogę wysłać nasiona.
Trójlisty bywają w sprzedaży.Gdy się ma szczęście,to można spotkać na kiermaszu ogrodniczym.
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
-
- Od: 22 sty 2008, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu widać że byłaś mocno grzeczna skoro wiosna tak szybko do Ciebie zawitała 

- klarysa
Witaj Małgosiu. Dziękuję za propozycje nasionkową
jeżeli nie uda mi się zdobyć na którymś z wiosennych czy letnich kiermaszy lub szkółkowo-ogrodniczych wypadów ( a mam już kilka dat w kalendarzu zarezerwowanych) to pozwolę się przypomnieć. Może będę mogła zaproponować coś od siebie... Jak opanuję to ustrojstwo i znajdę trochę więcej czasu to pokażę, co udało mi się dotychczas zrobić w ogródeczku. Na trójlista poluję już chyba 3 sezon i nic, może skuszę się na all? Pozdrawiam wiosennie.

Justyna
Moje "wyczyny'...
Moje "wyczyny'...

- klarysa
Witaj Małgosiu. Dziękuję za propozycje nasionkową
jeżeli nie uda mi się zdobyć na którymś z wiosennych czy letnich kiermaszy lub szkółkowo-ogrodniczych wypadów ( a mam już kilka dat w kalendarzu zarezerwowanych) to pozwolę się przypomnieć. Może będę mogła zaproponować coś od siebie... Jak opanuję to ustrojstwo i znajdę trochę więcej czasu to pokażę, co udało mi się dotychczas zrobić w ogródeczku. Na trójlista poluję już chyba 3 sezon i nic, może skuszę się na all? Pozdrawiam wiosennie.

Justyna
Moje "wyczyny'...
Moje "wyczyny'...

- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Ile pięknych zwiastunów wiosny ;) Żurawie, ranniki, krokusy, przebiśniegi - ach czuć ten wiosenny powiew.
A gdy ujrzałem zdjęcie z bąbelkami powietrza w oczku - mistrzostwo świata!
Zachowaj zdjęcie i najlepiej wyślij na konkurs!
A gdy ujrzałem zdjęcie z bąbelkami powietrza w oczku - mistrzostwo świata!
Zachowaj zdjęcie i najlepiej wyślij na konkurs!
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Wpadłam nacieszyć się wiosną, bo u mnie typowa zima.
Jak miło oczy nacieszyć słonecznymi widokami.
Jak miło oczy nacieszyć słonecznymi widokami.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Ma-Do
Justynko,masz jak w banku
Przemku,witaj
Grażynko,zapraszam,zawsze jesteś mile widziana
Taki spóżniony śnieg nie poleży długo i znów kolorowy"Kogrobusz" będzie Cię cieszył.
Mimo zimna,rozkwitają kolejne roślinki.

Przemku,witaj

Grażynko,zapraszam,zawsze jesteś mile widziana

Taki spóżniony śnieg nie poleży długo i znów kolorowy"Kogrobusz" będzie Cię cieszył.

Mimo zimna,rozkwitają kolejne roślinki.

Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
- Gencjana
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
Małgosiu,ładnie witasz kalendarzową wiosnę. 

-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
Małgosiu to ten zeszłoroczny zakup z Rajskiego ...świetnie wygląda ...moje jeszcze w pąkach i u Ciebie nie widać aby podmarzły tak jak u mnie .