Kolorowy ogród Geni - 2008r
- Zyta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witaj GeniuAska pisze:Ojej, juki szkoda, ładna... Czerwonej jeszcze nie widziałam. Języczkę masz z nasion? Pytam, bo w tym roku spróbowałam wysiać, zobaczę wiosną, co z tego będzie.
Asiu ja też czerwoną jukę widzę pierwszy raz... i u Geni , dużo ciekawych roślinek zauważyłam.
Ja też kocham to co zielone, ale wcześniej nazwy kwiatów mnie nie interesowały, kupowałam
dlatego , że mi się podobał z wyglądu i tyle.
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Dziękuję Haniu
Zenku ja w tym roku kupiłam hibiskusy więc nie wiem czy przezimują .ale na działce gdzie kiedyś też miałam swoją działkę widzialam już całkiem duże okazy kwitnące. Ja swoje hibiskusy owinęłam włókniną .
Przemku ja swoje liatrie mam od bardzo wielu lat wiele razy były dzielone i wydawane, ale zawsze mi kwitły może miały delikatniejsze kwiaty. A co do juki to nigdy nie widziałam kwiatostanu bo nie przezimowała drugej zimy a po pierwszym roku nie kwitła.
Zenku ja w tym roku kupiłam hibiskusy więc nie wiem czy przezimują .ale na działce gdzie kiedyś też miałam swoją działkę widzialam już całkiem duże okazy kwitnące. Ja swoje hibiskusy owinęłam włókniną .
Przemku ja swoje liatrie mam od bardzo wielu lat wiele razy były dzielone i wydawane, ale zawsze mi kwitły może miały delikatniejsze kwiaty. A co do juki to nigdy nie widziałam kwiatostanu bo nie przezimowała drugej zimy a po pierwszym roku nie kwitła.
- jollla500
- Od: 26 cze 2008, o 23:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj PrzemkuPriam pisze:Liatra jest bardzo fajną rośliną, co prawda czasami nie kwitnie w pierwszym roku po posadzeniu, ale mimo to warto ją mieć bo przyciąga motyle. Jukka bardzo fajnie może wyglądać, tylko ciekaw jestem czy jej kolor będzie intensywny

Geniu, jak najbardziej. Ja nie widzę przeładowania, widzę tęczę barw, które się uzupełniają. Wiesz, widziałem już wiele ogrodów, z mnóstwem kwiatów i w wielu z nich, widać było brak spójności. U Ciebie tego nie dostrzegam, przynajmniej na prezentowanych fotografiach. Czy cały wyraz ogrodu jest przemyślany, czy sadzisz rośliny, gdzie się da ?e-genia pisze: Naprawdę sądzisz, ża nie przesadzam z ilością roślin na tak małej powierzchni. Mój mąż mówi ,że jestem jak sroka i wszystko muszę mieć
Geniu, to czekamy do maja/czerwcae-genia pisze: A dla rododendronów też znalazłam miejsce już w maju ładnie tam kwitły wprawdzie nie mam zdjęć ale w tym roku zrobię / byłam na wakacjach/

O, jakie ładne krzewy (i nie tylko) zdążyłaś zakupić
. Czy hibiskusy są już sporych rozmiarów i czy obficie kwitną ? Ja w tym roku zakupiłem hibiskusa odm.' Read Heart', ale miał niewiele kwiecia.
Czerwona juka, słyszałem, że taka istnieje, bo w sąsiedniej miejscowości podobno jest, przywieziona z Holandii, jeszcze nie padła
Zapomniałem dodać, że w domu też masz ogród pierwszej klasy

Czerwona juka, słyszałem, że taka istnieje, bo w sąsiedniej miejscowości podobno jest, przywieziona z Holandii, jeszcze nie padła

Zapomniałem dodać, że w domu też masz ogród pierwszej klasy

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Grzesiu cieszę się że tak sądzisz,ale jest jak mówisz każdy kwiat ma swoje miejsce no i przed posadzeniem najpierw muszę ułoży w głowie , wiele razy w roku moje klomby zmieniają wyglad. Rośliny sadzone są od tych najwcześniejszych do najpóżniejszych a po przekwitnieniu wiosennych mam zaznaczone miejsca gdzie mogę posadzić trochę jednorocznych ,staram się nie kożystać co roku z tych samych kwiatów, Więć mój ogród wydaje się większy niż w rzeczywiśtości jest bo mogę ciąglę pokazywać nowe zdjęcia tego samego klombu .Czasem w następnym roku robię od nowa jakiś klomb i po poprzednm już nie ma śladu tak było w tym roku pod drzewami zlikwidowałam i posadziłam truskawki, a kwiaty przeniosłam na przód dziaki. Ale jesienią już wkopywałam z nowo powstałego klombu funkie i sadziłam gdzie indziej a w miejsca te sadzołam nowości liliowców ,tego nie mam dobrze przemyślanego więc zobaczymy w lipcu jak to będzie wyglądało.
Hibiskusy kupiłam w tym roku ale po troch kwitły do póżna, są jeszcze małe
Genia
Hibiskusy kupiłam w tym roku ale po troch kwitły do póżna, są jeszcze małe
Genia