Witam wszystkich zimowo, staram się nie narzekać, ale takie widoki dołujące, śnieg sypie jest biało. Moje sadzonki w foliaku, okryte porządnie włókniną, znicze dzień -noc się palą. Mam nadzieję, że dadzą radę i przeżyją. W poniedziałek po południu jedynie dwie godziny popracowałam na ogrodzie, musiałam odreagować ciężkie badanie. Dwie małe rabatki oczyściłam z chwastów. Wczoraj miałam w planach iść rabatki wyplewione zasilić nawozem, ale deszcz mi to utrudnił, zrezygnowałam. Poczekam na lepszy czas.
Lucynko dzisiaj w ogrodzie dominuje kolor biały, gdzieniegdzie jakieś kolorowe kwiatuszki się przebijają. Cieszę się, że dają radę. Ilością hiacyntów jestem zaskoczona, myślałam że nic z nich nie będzie bo są z odzysku z doniczkowych dekoracji. Nawet takie, które sadziłam kilka lat temu pięknie kwitną, kolorków mam sporo, nawet nie wiedziałam, że tyle. Jedynie zapachu nie poczułam.
Tulipanów też dużo, widzę wiele pąków kwiatowych, a najbardziej czekam na jesienne nowości z wyprzedaży. Jak pogoda pozwoli, ociepli się to pięknie wszystko się rozwinie. Obym zdążyła wszystko wyplewić
Lucynko, przeżyłam poniedziałek, stres okropny, dla mnie taki cały kwiecień będzie, teraz muszę cierpliwie czekać trzy tygodnie na wynik. Będzie dobrze innej opcji nie przyjmuję
Danusiu hiacyntów mam sporo, kolorków bardzo dużo, są śliczne. Syn przyjeżdża na weekendy, nie wszystkie, ale jak jest to sporo mi pomaga, pracuje szybko dokładnie. Musi zastępować często tatę w ciężkich pracach, M ostatnio dość się przeforsował i kilka dni trzeba odpoczywać, takie życie
Dziękuję ja z tych mocnych co walczą
Ewo cieszę się, że moje kwiatki się podobają. Ciemierniki białe przekwitają, pięknie się przebarwiają na różowo, szkoda że nie mam zdjęć, może jeszcze uda się zrobić w słoneczny dzień, to pokażę.
Z pomocy syna bardzo jestem zadowolona.
Dałam radę, choć nie było to miłe.
Marto kilka dni fajnej ciepłej pogody i pięknie się zrobiło. Od wczoraj mamy zimę nie ma się czym cieszyć, tym bardziej że teraz mocno wali śniegiem
Od niedzieli jemy pieczarki, najpierw był gulasz, zapiekanki, pieczarki w panierce, zupa ziemniaczana z nóżkami pieczarkowymi, a dziś będzie pizza

Na szczęście jeszcze nam się nie znudziły. Miska grzybów czeka w lodówce tak ich sporo zebrałam. Szkoda, że sporo na raz urosło, wolałabym jakąś przerwę.
Miałam iść zerwać listek tego zioła i powąchać, zapomniałam poprawię się

jak zawsze jesteś niezawodna
Tydzień w domowych pieleszach, myślę czy nie zejść do garażu i dzielić kanny chyba tak zrobię.
Wzajemnie udanego tygodnia
Halinko takie kolorowe widoki jeszcze były w niedzielę, o dzisiejszych nie będę pisała, przemilczę.
Miałam kiedyś żółta sasankę, ona najszybciej się wyprowadziła. Chyba po kilku latach sasanki same zanikają ze starości, szkoda że ich piękne puchate nasienniki się nie rozsiewają, próbowałam kilka razy na różne sposoby wysiew i żadnej siewki się nie doczekałam.
To chyba było jedno z tych dwóch badań, które masz na myśli

w przyszłym tygodniu mam to drugie

w tą niedzielę kolejne, ale mniej stresujące i bezbolesne.
Dam radę

nie poddam się. Dziś czekam na teleporadę, jedna diagnoza jest w końcu dostanę odpowiednio dopasowane lekarstwa i będzie z każdym dniem lepiej
Soniu ileż razy coś sobie przekopię na rabatkach, cebulowe zmniejszam w ten sposób bardzo
Sasanki bardzo lubię, jak odziedziczyłam działkę po cioci to miałam dość długo piękne ogromne kępy fioletowej była to wyjątkowa odmiana rosła dość wysoko. Po przeniesienie do nowego ogrody przeżyła jedynie dwa lata, chyba suche piaski jej nie pasowały.
Dziękuję
Doroto dobrze, że się wyjaśniło mam nadzieję, że dziś otrzymasz paczkę.
Pogoda nam bardzo kaprysi, nie potrafi się zdecydować jaka pora roku jest teraz
Pieczarki codziennie jemy, dobrze że lubimy i nam się nie znudzą.
Doroto nie pamiętam czy pisałam, jedna z róż sadzonych jesienią ma czarne gałązki, nie widać życia, na razie czekam liczę, że odbije, sadzonka była mała miałam o nią obawy, czy można w jakiś sposób jeszcze jej pomóc.
Dzisiaj zdjęć nie będzie, po co wracać do zimowych widoków. Życzę szybkiego powrotu wiosennych obrazków z każdym dniem będzie cieplej