Zakątki na Dębowym 2
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątki na Dębowym 2
Współczuję choróbska
przykre takie chorowanie w środku lata..ale to siła wyższa....
Kuruj się i wracaj na FO bo tutaj nuda i puchy.. 

- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aniu piękne kadry jak zwykle pokazujesz
Liliowce kwitną na całego, te falbanki są słodkie
Wracaj szybko do zdrowia, bo czekam na Twoje bukiety w wazonie, które mnie zawsze inspirują:)
Buziaki
Wracaj szybko do zdrowia, bo czekam na Twoje bukiety w wazonie, które mnie zawsze inspirują:)
Buziaki
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, pochorowałaś się, biedna.
Kuruj się, kochana, bo Twój piękny ogród czekana swoją Panią.
Wybacz, że dopiero dzisiaj, ale nie mniej serdecznie życzę Ci wszystkiego najpiękniejszego, czego tylko sobie sama życzysz. Niech Twoja Patronka nieustająco pilnuje, by samo dobro do Ciebie zaglądało.
A w ogóle to nie będę oryginalna i jak niemal wszyscy pozachwycam się Twoimi liliowcami.

Wybacz, że dopiero dzisiaj, ale nie mniej serdecznie życzę Ci wszystkiego najpiękniejszego, czego tylko sobie sama życzysz. Niech Twoja Patronka nieustająco pilnuje, by samo dobro do Ciebie zaglądało.
A w ogóle to nie będę oryginalna i jak niemal wszyscy pozachwycam się Twoimi liliowcami.
- Bufo-bufo

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oby to tylko nie covid. Oglądałam kiedyś wypowiedź chorej na to dziewczyny brzmiało podobnie. Tawułka w typie zatrwiana 
- marta64

- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
O, Aniu, to przykre chorowanie w letni czas, kiedy w ogrodzie tak cudnie, a człowieka nic nie cieszy
Angina podstępnie lubi atakować latem
W młodości łapałam ją w każde wakacje, dwa tygodnie zmarnowane
Kuruj się cierpliwie i odpoczywaj, wszystko poczeka, aż wyzdrowiejesz
Angina podstępnie lubi atakować latem
Kuruj się cierpliwie i odpoczywaj, wszystko poczeka, aż wyzdrowiejesz
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
Aniu dużo,dużo zdrowia.Trzymaj się. 
- inka52

- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Aniu również dużo zdrówka , teraz taka pogoda , a o anginę nietrudno choć mnie jeszcze w życiu nie bolało gardło , ale stawy piosenka .
Zdrowiej czekam na piękne dalie by po oglądać w wątkach , a ich coś w tym roku mało , chyba tak jak i u mnie , ale na przyszły rok będzie ich więcej jeszcze raz zdrówka

Zdrowiej czekam na piękne dalie by po oglądać w wątkach , a ich coś w tym roku mało , chyba tak jak i u mnie , ale na przyszły rok będzie ich więcej jeszcze raz zdrówka
- Florian Silesia

- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Piękna turzyca! To odmiana 'The Bittles'? Widzę dalię
Jaka to odmiana?
- ewita44

- Od: 11 maja 2018, o 19:38
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Aniu już nieraz chwaliłam hortensję dębolistną u ciebie, ale nie sposób przejść obok niej obojętnie. I to dosłownie, bo gdy spotkałam ją w tamtym roku w szkółce, to oczywiście musiałam zabrać do domu
Mam nadzieję, że kiedyś wyrośnie na taką dużą pannicę jak u ciebie
Liliowce i lilie przepiękne
Nie wiedziałam, że można je jeść
Do tego całe mnóstwo innego kwiecia, nie sposób wszystkich wymienić
To zdecydowanie najbogatszy czas w naszych ogrodach, prawda?
Do tego całe mnóstwo innego kwiecia, nie sposób wszystkich wymienić
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu ogród jak zwykle pokazany przepięknie.
Jeżówka blada w dużej kępie, na tle zieleni będzie pięknie wyglądać.
Dużo, dużo zdrowia i spokojnego ogródkowania.
Jeżówka blada w dużej kępie, na tle zieleni będzie pięknie wyglądać.
Dużo, dużo zdrowia i spokojnego ogródkowania.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Witajcie kochani .
Oj pochorowało mi się strasznie.Ok 10 dni temu. Najpierw stawy..To nowe leki, zastrzyki.Już 26 lipca leżałam w łóżku bidnie.
Ani jeść, tylko małymi łyczkami woda przechodziła.
W między czasie normalne życie, przerób ogórków, koszenie trawy, różne prace, normalne życie. A ja zamiast lepiej, coraz gorzej się czułam
I zawaliło mi gardło, cała jamę ustną, ból okropny, śliny przełknąć nie dało.Noce nie przespane.siły uszy
.Każde zranienie wcześniejsze, czy pogryzienie przez komara jakimiś rumieniami otoczone i pęcherzami jak po oparzeniu.ból też okropny.Gorączka .
I konsultacja z rodzinnym, odstawienie leków, zastrzyków.. SOR rop.Kroplówki wyniki badań na łeb i szyję mi poleciały.W wielu parametrach.
Stan zapalny duzy. Krwinek czerwonych minim, Duzo poniżej od normy, elektrolity i,,szkoda pisać.Badania co drugi dzień..I tak przez tydzień.
Negatywna reakcja na ten nowy lek-zastrzyki. Zamiast leczyć, to rozwaliły mnie i cały mój organizm.
Nowe antybiotyki, leki i leżenie cały tydzień. Moze ze 2 razy byłam przez tydzień kilka minut w ogrodzie i to blisko.
Maż na miesiąc wyjechał na delegacje.
Syn był na urlopie.7 miesięcy nie cu 2 noce normalnie przespałam. widzieliśmy się przez tego koronoawirusa. Bo on pracuje za granicą .
A ja zamiast coś mu gotować pysznego to leżałam ledwo żywa. Tylko kleiki i płyny.
A on chodził przez tydzień.Córcia przyjechała na weekend.I wszystko robił.Córcia wykosiła całą działkę.Ogórki zrobili, warzywa zebrane..
Fajnie mieć dobre dzieci.Ale wczoraj już wróciły do swoich miejsc ,życia, pracy...
U mnie w końcu lepiej. Ból gardła mniejszy ale ukłucia jeszcze są.W końcu 2 noce normalnie przespałam.
Wczoraj nawet po raz pierwszy od 8 dni posiedziałam trochę na tarasie.I pochodziłam po ogrodzie.
Warzywnik zarósł zielskiem.Pomidory wszystkie strawiła zaraza. Oprysk już mi nie pomógł.
ale kwitnień jest dużo. Miło na nie popatrzeć.
Jeszcze płynne tylko rzeczy mogę zjeść, typu rosło i mleczne zupy( dobrze,że je lubię ).Od kilka dni piję pokrzywę.
Leki biorę.siły jeszcze nie te.Rany z ul uczulenia duzo się podgoiły.Wyniki jeszcze cienkie.Ale ogólnie jest dużo lepiej.To jeszcze się kuruje.
Powiem tak, jeszcze tak w życiu nie chorowałam, i nie namęczyłam się.
Ale dzięki Bogu jest pomału lepiej.
Czasami człowiem ma zaskakują ce doświadczenia.Ot życie.
Bardzo wam wszystkim dziękuję za odwiedziny i piękne życzenia, piękne kwiaty
Za wszelki miłe słowa także pod adresem moich roślin.
apus-Basiu, Danusiu z; jarha-Halszko ; marta64-Marciu, JAKUCH-Jadziu; Maska-Marysiu; daysy;kasia74;Iwonko1; Krychna-Kryniu;
marpa-Maryniu ; Aniu77, Plocczanka-Lucunko , Bufo-bufo-Olu ,inka52-Tereniu , ewita44-Ewuś , clem3-Małgosiu,cyma2704- Soniu
Bardzo, bardzo Dziękuję wam za wszystko
tulipanka-Wiolu Dziękuję, dziękuję.
Liliowce bardzo lubię.Mam ich sporo.
Niestety nie znam odmiany tej plennej śliwki. Ona owoce ma dobre już po połowie sierpnia.Wczesną wiosną kwitnie na różowo.
Liście ma też takie ciemne, bordowe. I ładna i smaczna.
Florian Silesia Bardzo dziękuję.
Turzyca o która pytasz nie pamiętam jaka to odmiana.ale nie jest to The Bittles.Tą mam tutaj

Oj pochorowało mi się strasznie.Ok 10 dni temu. Najpierw stawy..To nowe leki, zastrzyki.Już 26 lipca leżałam w łóżku bidnie.
Ani jeść, tylko małymi łyczkami woda przechodziła.
W między czasie normalne życie, przerób ogórków, koszenie trawy, różne prace, normalne życie. A ja zamiast lepiej, coraz gorzej się czułam
I zawaliło mi gardło, cała jamę ustną, ból okropny, śliny przełknąć nie dało.Noce nie przespane.siły uszy
.Każde zranienie wcześniejsze, czy pogryzienie przez komara jakimiś rumieniami otoczone i pęcherzami jak po oparzeniu.ból też okropny.Gorączka .
I konsultacja z rodzinnym, odstawienie leków, zastrzyków.. SOR rop.Kroplówki wyniki badań na łeb i szyję mi poleciały.W wielu parametrach.
Stan zapalny duzy. Krwinek czerwonych minim, Duzo poniżej od normy, elektrolity i,,szkoda pisać.Badania co drugi dzień..I tak przez tydzień.
Negatywna reakcja na ten nowy lek-zastrzyki. Zamiast leczyć, to rozwaliły mnie i cały mój organizm.
Nowe antybiotyki, leki i leżenie cały tydzień. Moze ze 2 razy byłam przez tydzień kilka minut w ogrodzie i to blisko.
Maż na miesiąc wyjechał na delegacje.
Syn był na urlopie.7 miesięcy nie cu 2 noce normalnie przespałam. widzieliśmy się przez tego koronoawirusa. Bo on pracuje za granicą .
A ja zamiast coś mu gotować pysznego to leżałam ledwo żywa. Tylko kleiki i płyny.
A on chodził przez tydzień.Córcia przyjechała na weekend.I wszystko robił.Córcia wykosiła całą działkę.Ogórki zrobili, warzywa zebrane..
Fajnie mieć dobre dzieci.Ale wczoraj już wróciły do swoich miejsc ,życia, pracy...
U mnie w końcu lepiej. Ból gardła mniejszy ale ukłucia jeszcze są.W końcu 2 noce normalnie przespałam.
Wczoraj nawet po raz pierwszy od 8 dni posiedziałam trochę na tarasie.I pochodziłam po ogrodzie.
Warzywnik zarósł zielskiem.Pomidory wszystkie strawiła zaraza. Oprysk już mi nie pomógł.
ale kwitnień jest dużo. Miło na nie popatrzeć.
Jeszcze płynne tylko rzeczy mogę zjeść, typu rosło i mleczne zupy( dobrze,że je lubię ).Od kilka dni piję pokrzywę.
Leki biorę.siły jeszcze nie te.Rany z ul uczulenia duzo się podgoiły.Wyniki jeszcze cienkie.Ale ogólnie jest dużo lepiej.To jeszcze się kuruje.
Powiem tak, jeszcze tak w życiu nie chorowałam, i nie namęczyłam się.
Ale dzięki Bogu jest pomału lepiej.
Czasami człowiem ma zaskakują ce doświadczenia.Ot życie.
Bardzo wam wszystkim dziękuję za odwiedziny i piękne życzenia, piękne kwiaty
Za wszelki miłe słowa także pod adresem moich roślin.
apus-Basiu, Danusiu z; jarha-Halszko ; marta64-Marciu, JAKUCH-Jadziu; Maska-Marysiu; daysy;kasia74;Iwonko1; Krychna-Kryniu;
marpa-Maryniu ; Aniu77, Plocczanka-Lucunko , Bufo-bufo-Olu ,inka52-Tereniu , ewita44-Ewuś , clem3-Małgosiu,cyma2704- Soniu
Bardzo, bardzo Dziękuję wam za wszystko
tulipanka-Wiolu Dziękuję, dziękuję.
Liliowce bardzo lubię.Mam ich sporo.
Niestety nie znam odmiany tej plennej śliwki. Ona owoce ma dobre już po połowie sierpnia.Wczesną wiosną kwitnie na różowo.
Liście ma też takie ciemne, bordowe. I ładna i smaczna.
Florian Silesia Bardzo dziękuję.
Turzyca o która pytasz nie pamiętam jaka to odmiana.ale nie jest to The Bittles.Tą mam tutaj

- marta64

- Od: 8 kwie 2018, o 19:35
Aniu, to się strasznie pochorowałaś, bidulo, ale całe szczęście, że jesteś już na dobrej drodze wyzdrowienia;:196
W tak pięknym i cudnie kwitnącym ogrodzie szybko nabierzesz sił
Cudne liliowce i lilie jeszcze pachną;:167 Hortensje bielejąi piękna kępa nachyłka
Dużo, dużo zdrowia i słoneczka
W tak pięknym i cudnie kwitnącym ogrodzie szybko nabierzesz sił
Cudne liliowce i lilie jeszcze pachną;:167 Hortensje bielejąi piękna kępa nachyłka
Dużo, dużo zdrowia i słoneczka
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Ogród pod wierzbą 3
- jarha

- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Aniu, dobrze, że już się lepiej czujesz
Uważaj na siebie i nie przemęczaj się zbyt, organizm jeszcze osłabiony po chorobie i antybiotykach. Ogród pięknie się prezentuje, dzieci dobrze się spisały
Liliowce i lilie niezawodnie pięknie kwitną, jeżówki i hortensje też
Kuruj się i wypoczywaj, pozdrawiam i przesyłam buziaki
i życzenia szybkiego powrotu do pełnego zdrowia.
Liliowce i lilie niezawodnie pięknie kwitną, jeżówki i hortensje też
Kuruj się i wypoczywaj, pozdrawiam i przesyłam buziaki
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu kochana czytam i bardzo Ci współczuję, bo nie dość że słaba, chora, obolała to jeszcze ogród odłogiem! Dobrze że dzieciom dajesz dobry przykład i wiedzą ile ogród dla Ciebie znaczy
Pomidorami się nie przejmuj wielu z nas opiekuje się nimi i ZZ zbiera żniwo. Za rok będą na pewno ładniejsze i zdrowe.
Kwiatuszki za to Cię radują zaglądając na taras
Mnóstwo prześlicznych liliowców, nachyłki, liatry i powojniki które u mnie jeszcze jedne nie kwitną a inne przekwitły!
Życzę dużo zdrowia i uważaj na siebie, wylecz chorobę do końca, bo to bardzo ważne
Kwiatuszki za to Cię radują zaglądając na taras
Życzę dużo zdrowia i uważaj na siebie, wylecz chorobę do końca, bo to bardzo ważne