Zakątki na Dębowym 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym 2

Post »

Współczuję choróbska ;:168 przykre takie chorowanie w środku lata..ale to siła wyższa....
;:oj Kuruj się i wracaj na FO bo tutaj nuda i puchy.. :roll:
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu piękne kadry jak zwykle pokazujesz ;:108 Liliowce kwitną na całego, te falbanki są słodkie ;:167
Wracaj szybko do zdrowia, bo czekam na Twoje bukiety w wazonie, które mnie zawsze inspirują:)

Buziaki ;:168
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, pochorowałaś się, biedna. ;:168 Kuruj się, kochana, bo Twój piękny ogród czekana swoją Panią. ;:167
Wybacz, że dopiero dzisiaj, ale nie mniej serdecznie życzę Ci wszystkiego najpiękniejszego, czego tylko sobie sama życzysz. Niech Twoja Patronka nieustająco pilnuje, by samo dobro do Ciebie zaglądało. ;:167 ;:196
A w ogóle to nie będę oryginalna i jak niemal wszyscy pozachwycam się Twoimi liliowcami. ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Oby to tylko nie covid. Oglądałam kiedyś wypowiedź chorej na to dziewczyny brzmiało podobnie. Tawułka w typie zatrwiana :)
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

O, Aniu, to przykre chorowanie w letni czas, kiedy w ogrodzie tak cudnie, a człowieka nic nie cieszy ;:168
Angina podstępnie lubi atakować latem ;:14 W młodości łapałam ją w każde wakacje, dwa tygodnie zmarnowane ;:145
Kuruj się cierpliwie i odpoczywaj, wszystko poczeka, aż wyzdrowiejesz ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Aniu dużo,dużo zdrowia.Trzymaj się. :wit
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Aniu również dużo zdrówka , teraz taka pogoda , a o anginę nietrudno choć mnie jeszcze w życiu nie bolało gardło , ale stawy piosenka .
Zdrowiej czekam na piękne dalie by po oglądać w wątkach , a ich coś w tym roku mało , chyba tak jak i u mnie , ale na przyszły rok będzie ich więcej jeszcze raz zdrówka ;:168 ;:3
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Piękna turzyca! To odmiana 'The Bittles'? Widzę dalię :tan Jaka to odmiana?
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Aniu
Piękne masz lilie, liliowce i powojniki.
Spóźnione ale szczere życzenia imieninowe, dużo zdrówka i szczęścia. ;:167
Obrazek
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Aniu już nieraz chwaliłam hortensję dębolistną u ciebie, ale nie sposób przejść obok niej obojętnie. I to dosłownie, bo gdy spotkałam ją w tamtym roku w szkółce, to oczywiście musiałam zabrać do domu ;:224 Mam nadzieję, że kiedyś wyrośnie na taką dużą pannicę jak u ciebie :wink: Liliowce i lilie przepiękne ;:215 Nie wiedziałam, że można je jeść :shock:
Do tego całe mnóstwo innego kwiecia, nie sposób wszystkich wymienić ;:173 To zdecydowanie najbogatszy czas w naszych ogrodach, prawda?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu ogród jak zwykle pokazany przepięknie. ;:138
Jeżówka blada w dużej kępie, na tle zieleni będzie pięknie wyglądać. ;:108
Dużo, dużo zdrowia i spokojnego ogródkowania. ;:168
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witajcie kochani .
Oj pochorowało mi się strasznie.Ok 10 dni temu. Najpierw stawy..To nowe leki, zastrzyki.Już 26 lipca leżałam w łóżku bidnie.
Ani jeść, tylko małymi łyczkami woda przechodziła.
W między czasie normalne życie, przerób ogórków, koszenie trawy, różne prace, normalne życie. A ja zamiast lepiej, coraz gorzej się czułam :roll:
I zawaliło mi gardło, cała jamę ustną, ból okropny, śliny przełknąć nie dało.Noce nie przespane.siły uszy
.Każde zranienie wcześniejsze, czy pogryzienie przez komara jakimiś rumieniami otoczone i pęcherzami jak po oparzeniu.ból też okropny.Gorączka .
I konsultacja z rodzinnym, odstawienie leków, zastrzyków.. SOR rop.Kroplówki wyniki badań na łeb i szyję mi poleciały.W wielu parametrach.
Stan zapalny duzy. Krwinek czerwonych minim, Duzo poniżej od normy, elektrolity i,,szkoda pisać.Badania co drugi dzień..I tak przez tydzień.
Negatywna reakcja na ten nowy lek-zastrzyki. Zamiast leczyć, to rozwaliły mnie i cały mój organizm. :twisted:
Nowe antybiotyki, leki i leżenie cały tydzień. Moze ze 2 razy byłam przez tydzień kilka minut w ogrodzie i to blisko.
Maż na miesiąc wyjechał na delegacje.
Syn był na urlopie.7 miesięcy nie cu 2 noce normalnie przespałam. widzieliśmy się przez tego koronoawirusa. Bo on pracuje za granicą .
A ja zamiast coś mu gotować pysznego to leżałam ledwo żywa. Tylko kleiki i płyny.
A on chodził przez tydzień.Córcia przyjechała na weekend.I wszystko robił.Córcia wykosiła całą działkę.Ogórki zrobili, warzywa zebrane..
Fajnie mieć dobre dzieci.Ale wczoraj już wróciły do swoich miejsc ,życia, pracy...
U mnie w końcu lepiej. Ból gardła mniejszy ale ukłucia jeszcze są.W końcu 2 noce normalnie przespałam.
Wczoraj nawet po raz pierwszy od 8 dni posiedziałam trochę na tarasie.I pochodziłam po ogrodzie.
Warzywnik zarósł zielskiem.Pomidory wszystkie strawiła zaraza. Oprysk już mi nie pomógł. :evil:
ale kwitnień jest dużo. Miło na nie popatrzeć.
Jeszcze płynne tylko rzeczy mogę zjeść, typu rosło i mleczne zupy( dobrze,że je lubię ).Od kilka dni piję pokrzywę.
Leki biorę.siły jeszcze nie te.Rany z ul uczulenia duzo się podgoiły.Wyniki jeszcze cienkie.Ale ogólnie jest dużo lepiej.To jeszcze się kuruje.
Powiem tak, jeszcze tak w życiu nie chorowałam, i nie namęczyłam się.

Ale dzięki Bogu jest pomału lepiej. ;:173
Czasami człowiem ma zaskakują ce doświadczenia.Ot życie. ;:24

Bardzo wam wszystkim dziękuję za odwiedziny i piękne życzenia, piękne kwiaty ;:196
Za wszelki miłe słowa także pod adresem moich roślin. ;:108

apus-Basiu, Danusiu z; jarha-Halszko ; marta64-Marciu, JAKUCH-Jadziu; Maska-Marysiu; daysy;kasia74;Iwonko1; Krychna-Kryniu;
marpa-Maryniu ; Aniu77, Plocczanka-Lucunko , Bufo-bufo-Olu ,inka52-Tereniu , ewita44-Ewuś , clem3-Małgosiu,cyma2704- Soniu

Bardzo, bardzo Dziękuję wam za wszystko ;:cm
tulipanka-Wiolu Dziękuję, dziękuję.
Liliowce bardzo lubię.Mam ich sporo.
Niestety nie znam odmiany tej plennej śliwki. Ona owoce ma dobre już po połowie sierpnia.Wczesną wiosną kwitnie na różowo.
Liście ma też takie ciemne, bordowe. I ładna i smaczna. :)
Florian Silesia Bardzo dziękuję.
Turzyca o która pytasz nie pamiętam jaka to odmiana.ale nie jest to The Bittles.Tą mam tutaj
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Aniu, to się strasznie pochorowałaś, bidulo, ale całe szczęście, że jesteś już na dobrej drodze wyzdrowienia;:196
W tak pięknym i cudnie kwitnącym ogrodzie szybko nabierzesz sił ;:138
Cudne liliowce i lilie jeszcze pachną;:167 Hortensje bielejąi piękna kępa nachyłka ;:215
Dużo, dużo zdrowia i słoneczka ;:196
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Aniu, dobrze, że już się lepiej czujesz ;:196 Uważaj na siebie i nie przemęczaj się zbyt, organizm jeszcze osłabiony po chorobie i antybiotykach. Ogród pięknie się prezentuje, dzieci dobrze się spisały ;:215 ;:215
Liliowce i lilie niezawodnie pięknie kwitną, jeżówki i hortensje też ;:138
Kuruj się i wypoczywaj, pozdrawiam i przesyłam buziaki ;:196 ;:196 i życzenia szybkiego powrotu do pełnego zdrowia.
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu kochana czytam i bardzo Ci współczuję, bo nie dość że słaba, chora, obolała to jeszcze ogród odłogiem! Dobrze że dzieciom dajesz dobry przykład i wiedzą ile ogród dla Ciebie znaczy ;:4 Pomidorami się nie przejmuj wielu z nas opiekuje się nimi i ZZ zbiera żniwo. Za rok będą na pewno ładniejsze i zdrowe.
Kwiatuszki za to Cię radują zaglądając na taras :D Mnóstwo prześlicznych liliowców, nachyłki, liatry i powojniki które u mnie jeszcze jedne nie kwitną a inne przekwitły!
Życzę dużo zdrowia i uważaj na siebie, wylecz chorobę do końca, bo to bardzo ważne ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”