Nasz wymarzony ogródek. Zosia i Andrzej! - 2008r
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Boguniu i Gabi ten piękny kwiatuszek to crinum , powtórzył kwitnienie . Miałam go wykopać i zabezpieczyć na zimę , a tu taka miła niespodzianka -znów kwitnie . Gabi przecież obiecałam Ci odnóżkę ,a na razie nie mogę , bo kwitnie .
Madziorku chwastów nie ma , ale za to Jędruś naznosił w kieszeniach kamieni i porozrzucał po działce .
Całuski od Zochy
Madziorku chwastów nie ma , ale za to Jędruś naznosił w kieszeniach kamieni i porozrzucał po działce .
Całuski od Zochy
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zosiu, pamiętam, ale wydawało mi się że wyglądał trochę inaczejandriu53 pisze:Boguniu i Gabi ten piękny kwiatuszek to crinum , powtórzył kwitnienie . Miałam go wykopać i zabezpieczyć na zimę , a tu taka miła niespodzianka -znów kwitnie . Gabi przecież obiecałam Ci odnóżkę ,a na razie nie mogę , bo kwitnie .

Może to kwestia ujęcia, ale tak czy inaczej jest śliczny i dziękuje że o mnie pamiętasz.

- andriu53
- 1000p
Bogusiu Jędruś ma kieszenie jak kangury torby , a że szyć co nieco potrafię to mu takie sprytne wymyśliłam 

Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Gabuniu wcześniej faktycznie crinum było ładniejsze [str.64], w tej chwili jest już zimno i mniej słoneczka i kolor kwiatu jest blady . Gazeta wyborcza jako dodatek wydała zestaw 8 encyklopedii roślin . Nie wiem co robić , w zaleceniach jest , że można na zimę crinum okryć słomą , wytrzymuje tem. do -5 stopni . Może z całą bryłą ziemi wsadzić do donicy i pozostwić do wiosny w ganeczku ? Jak myślisz Gabi , poradż mi , jestem w kropce . Cebule przybyszowe rozdziela się wiosną .
Całuski od Zochy
Całuski od Zochy
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
Oj Izuniu liście z drzewek opadają , kwiaty już przekwitły , jesień w pełni zagościła w naszym ogrodzie . Różyczki jeszcze jakoś się trzymają i rozjaśniją smutne dni.
Całuski od Zochy
Całuski od Zochy
Spis wątków
Spis wątków
Skorzystałam z zaproszenia i pospacerowałam po waszym ogrodzie
Że jest wspaniały - to już wiecie bo czytałam trochę postów, że pomysłowo i baaardzo pracowicie urządzony to też potwierdzam. Dziękuję że mogłam obejrzeć to wasze cudo i miło spędziłam wieczór 

Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
- andriu53
- 1000p
Barbaro bardzo się cieszę , że miło spędziłaś wieczorek . Zapraszam Cię na wirtualną kawusię w wolnym czasie , jeśli będziesz miała ochotę ze mną wypić oczywiście
Przesyłam całuski
Przesyłam całuski
Spis wątków
Spis wątków
Na kawkę nie trzeba mnie długo namawiać
....a do waszego ogrodu to nie raz będę wpadała, gdyż pierwszy raz to obejrzałam tak pobieżnie 

Serdecznie pozdrawiam Barbara
- andriu53
- 1000p
Jolu tak mi wstyd , że tak długo musiałaś czekać na mnie ,ale nie miałam czasu nawet na chwilkę zajrzeć na stronkę ,przyrzekam poprawę , bo najcięższe prace ogrodowe już mam za sobą . Możemy kawusię wypić w sobotę wieczorkiem , po ciężkim tygodniu pracy , relaks się przyda . Zapraszam Ciebie i Krysię na wieczorne spotkanie .
Przesyłam buziaki
Przesyłam buziaki
Spis wątków
Spis wątków