Ogródek An-ki
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek An-ki
ANUŚ pachnace cudeńka . Baron będzie miał sie dobrze u Iwci i na pewno wyrośnie na wielkoluda tak jak w linku . Ta oranżowa to kto śliczna .
Mam nadzieję ,że prace sie posuwaja do przodu

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Aniu, Twoje różane ostatki są imponujące! O tej porze?
U mnie nawet bezimienne parkowe robią juz tylko pojedyncze kwiatki.

Wiktajcie kochane koleżanki.
Jadziu ta ,która Ci sie spodobała to Ghislaine-kwitnie niestety pojedynczymi girlandkami.O tej porze ma kolor mocci-śliczny.
Izo-no jakoś tak kwitna ,może nie imponująco ale jest na czym oko zawiesić.
Tosiu za 2zł?A Parade cudna-będziesz nia zachwycona.
Remont idzie sprawnie.Fachowcy wspaniali.Jak miło jest to napisać bo każdy z nas ma różne doświadczenia w tym zakresie.
Wreszcie wybrałam kolory-Scian,kafelków na podłogę i lacobelu(płyty szkalnej malowanej) między szafkami.Ogólnie jasny popiel do biało czarnej kuchni.Jedynie dodatki w kontrastowym kolorze będą ją ocieplać(jeszcze nie wiem jaki to ma być kolor-czerwień,pomarańcz,ciemna fuksja-a będą to tylko detale-kawiarka,jakieś naczynia,ściereczki,porcelana)

Jadziu ta ,która Ci sie spodobała to Ghislaine-kwitnie niestety pojedynczymi girlandkami.O tej porze ma kolor mocci-śliczny.
Izo-no jakoś tak kwitna ,może nie imponująco ale jest na czym oko zawiesić.
Tosiu za 2zł?A Parade cudna-będziesz nia zachwycona.
Remont idzie sprawnie.Fachowcy wspaniali.Jak miło jest to napisać bo każdy z nas ma różne doświadczenia w tym zakresie.
Wreszcie wybrałam kolory-Scian,kafelków na podłogę i lacobelu(płyty szkalnej malowanej) między szafkami.Ogólnie jasny popiel do biało czarnej kuchni.Jedynie dodatki w kontrastowym kolorze będą ją ocieplać(jeszcze nie wiem jaki to ma być kolor-czerwień,pomarańcz,ciemna fuksja-a będą to tylko detale-kawiarka,jakieś naczynia,ściereczki,porcelana)

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
Tosiu dziękuję ale to dopiero w całości ocenimy.
Dzisiaj dotarla do mnie z Czech taka pięknotka-zobaczcie jak ładnie wkomponowana w kamienie,gożdziki i inne cusda.Angielka The Dark Lady
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.108975
rodzice jej to piękna Prospero i nie mniej urocza Mary Rose.
Dzisiaj dotarla do mnie z Czech taka pięknotka-zobaczcie jak ładnie wkomponowana w kamienie,gożdziki i inne cusda.Angielka The Dark Lady
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=21.108975
rodzice jej to piękna Prospero i nie mniej urocza Mary Rose.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
A mi w oko wpadła Sissel i Giardina /jaki ona ma właściwie kolorek?/ :224
Oby moja GdF przezimowała ładnie, może w przyszłym roku nacieszę się jej kwiatami
Oby moja GdF przezimowała ładnie, może w przyszłym roku nacieszę się jej kwiatami

- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Aniu, kupiłaś piękną różę. Wydaje mi się , że jest jeszcze piękniejsza od Ebb Tide.
The Dark Lady - muszę poczytać. Austinka z 1991 roku. Co ona taka zapomniana, a przecież piękna.

The Dark Lady - muszę poczytać. Austinka z 1991 roku. Co ona taka zapomniana, a przecież piękna.
- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
ANIU ślicznotka jakżeby inaczej . Kuchnia będzie na pewno piękna znająć Twój smak . Ghislaine to ta która zmienia kolory od oranżu po biel jak dobrze kumam . Jest jednak piekna . Dzisiaj zrobiłam liczenie róż mam ich nie dużo tylko 70 wraz z tymi na które czekam
-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Aniu cieszę się że remont przebiega pomyślnie i jesteś zadowolona z fachowców.
Różyczka cudna, taka pełna ognie angieleczka.

Różyczka cudna, taka pełna ognie angieleczka.

- Alutka102
- Od: 29 sie 2011, o 09:06

Pospacerowałam sobie trochę po Twoim ogródku. Zauważyłam piekną Souvenir du Dr Jamaine. Możesz mi powiedzieć, czy oprócz kopczyka trzeba jeszcze jakoś ją owinąć. U mnie będzie dopiero pierwszy rok zimowała.
Pamelko i to jest pytanie za 100pkt.Kwitła kolorem wspaniałym,delikatnym ale nie podobnym do katalogowego.Dopiero od wrzesnia ma ten róż,taki jak na zdjęciach hodowcy.Jesienne kwitnienie miała skąpe ale za to krzew wydał dużo nowych przyrostow tak ,że Giardina zajęła prawie całą pergolę nie zostawiając miejsca innej róży.(Blase).W czerwcu kwitła bardzo długo i tak jak uwielbiam-jakbym kwiaty sama doczepiała.Popatrz:pamelka pisze:A mi w oko wpadła Sissel i Giardina /jaki ona ma właściwie kolorek?/ :224

Zbliżenie kwiatów

A to już wrześniowe wybarwienie

-- 09 11 11 10:52:40 --
Witaj Alu.Dr.Jamain niczym nie okrywałam ponieważ nie przypuszczałam,że w ogóle przetrwa(byle jaka sadzonka,wysuszona i nie rokująca przyjęcia)Zrobił mi niezłą niespodziankę bo ukorzenil się dobrze,wypuścił sporo nowych przyrostów-po prostu szok i oczarował mnie dokumentnie.Skoro go nie okrywałam przez 2 sezony toAlutka102 pisze:Witaj Aniu.
Pospacerowałam sobie trochę po Twoim ogródku. Zauważyłam piekną Souvenir du Dr Jamaine. Możesz mi powiedzieć, czy oprócz kopczyka trzeba jeszcze jakoś ją owinąć. U mnie będzie dopiero pierwszy rok zimowała.

-- 09 11 11 10:58:47 --
Maju,Jadziu,Tosiu-różyczka piękna ale wielka-i znowu był dylemat gdzie ją posadzić ,w końcu jest koło Emilki-innego miejsca już nie wygospodarowałam.Nie liczyłam na nią bo podobno angielskich Czesi w ofercie już nie mieli a tu niespodzianka.
Jak jeszcze przyjdzie Darcy Bussel to już nie wiem co zrobię(wolałabym Darcy)
Majko warszawska- no przesadziłaś

-- 09 11 11 11:04:46 --
Grażynko cieszę się,że Ty się cieszysz

Trzeba poszukać jej imienia.Mnie też zauroczyła ale miejsca to już bym nie wygospodarowała-jedynie w donicy a te nie mam gdzie zimować.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Giardina cudowna, to zdjęcie do katalogu jakiegoś się nadaje
Aniu, zabezpieczasz ja bardzo? Przemarza?
Ostatni zakup też wspaniały. Coś ostatnio takie kwiaty mnie zachwycają. Angielki - zakochałam się i kilka posadzonych. Czekam teraz na kwitnienie. Mam nadzieję, że będzie im u mnie odpowiadało.

Aniu, zabezpieczasz ja bardzo? Przemarza?
Ostatni zakup też wspaniały. Coś ostatnio takie kwiaty mnie zachwycają. Angielki - zakochałam się i kilka posadzonych. Czekam teraz na kwitnienie. Mam nadzieję, że będzie im u mnie odpowiadało.
Dorotko nie okrywam i nie kopczykuję.Jednak u mnie rośnie na pld.stronie ,przed nóżkami ma nisko płożący się iglaczek a za plecami taras-jest osłonięta więc nie widziałam potrzeby ,żeby ją bardziej opatulić-pozostałe 2 chyba Giardiny(rosną po drugiej stronie tarasu) te ż nie okrywam-jedynie maly kmopczyk z ziemi lub kory.U mnie muszą sobie radzić
Jedynie nowe sadzonki kopczykuję trochę wyżej i to wszystko.
Dzisiaj wkopywałam takie cudne sadzonki:(mam je dzięki uprzejmości naszego forumowego kolegi)

Nawet ta po lewej w B gatunku też jest zadawalająca-ja nawet w gatunku A takiej nie miałam.

Dzisiaj wkopywałam takie cudne sadzonki:(mam je dzięki uprzejmości naszego forumowego kolegi)

Nawet ta po lewej w B gatunku też jest zadawalająca-ja nawet w gatunku A takiej nie miałam.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka