Ogródek Pszczółki cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Pszczółki cz.4

Post »

Krysiu, jesień kroczki drobi, ale idzie cały czas do przodu. Teraz ma się ocieplić przez kilka dni, już w nocy jest
11 stopni choć w dzień jest niewiele więcej to i tak to cieszy po tych pierwszych zimnicach :heja
Buziaczki ;:196
Wandziu, podzieliłabym się chętnie tym przejściowym ciepełkiem ;:136 tylko nie wiem jak do Was wysłać :(
Milutkiego wieczora
A póki co podzielę się naszym dzisiejszym zachodem słońca z domowych okien a raczej z veluxu na stryszku :;230

Obrazek

Obrazek

:wit
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

WIESIU
Cudowny ten zachód słońca ;:196
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Ale masz piękną panoramę z okien Wiesiu. Właśnie zamknęłam rolety, bo nie lubię zachodów w pochmurne, jesienne dni, a i widoków nie mam aż tak pięknych. Chociaż widok z piętra naszego domu na miasteczko tonące w zieleni z gdzieniegdzie pobłyskującymi światełkami miejskich latarni też nie jest najgorszy. Zawsze jednak marzę o domu, którego okna wychodzą na jakąś zatokę lub ocean. Trudne do realizacji marzenie... :wink:
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Wiesiu dobrze wiedzieć o przygotowaniu kasztanów do konsumpcji...Twoje doświadczenia z ich przygotowaniem ,przypominają mi strzelającą kukurydzę do popcornu ... :lol:Szkoda ,że nasz klimat jest dla nich zbyt chłodny... :?
Widoczki piękne z zachodzącym słońcem... :D
Czy szałwia ,o której wcześniej mowa ,to omszona ,którą mam od Ciebie...?Trochę mi powschodziło nasion,myślę ,że za rok będę się cieszyć jej kwiatami... ;:138
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękny zachód słońca Wiesiu.
Ja niestety mam veluxy tylko na balkoniku , ale stamtąd podziwiać mogę tylko gwiazdy. :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Wiesiu :) Ale mnie zauroczył Twój płożący klonik...bardzo śmiesznie wygląda :) Paków można Wam pozazdrościć, u nas takie konary od razu by zabrali...nikt by nie pomyślałam że można je zostawić na pamiątkę czy jako ozdobę...
A smaku kasztanów jestem ciekawa... nigdy jakoś nie jadłam... są smaczne?
kajpej
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lis 2009, o 14:56

Post »

Najlepsze kasztany są na placu Pigalle?
Zuzanna lubi je tylko jesienią.
Chyba podałam dobre hasło. :) Na pewno dobre, teraz spokojnie Wiesiu możesz mi pokazać wszystkie urocze zakątki. Ta ulica jest przepiękna, ojej Wiesiu oczu nie można oderwać od tych kolorów.
życzę miłego i ciepłego wieczoru, całuję Elżbieta
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Wiesiu !
Na początku serdeczne dzięki za link do francuskiej Wikipedii ! Nie powiem,że z przyjemnością obejrzałam zdjęcie tych larw, ale świetne to porównanie - okazuje się, że u mnie są kruszczyce !
Cedr libański mnie także zachwycił - taki dostojny i szlachetny... Drzewa, nawet powalone, budzą szacunek. Chociaż nie u wszystkich , niestety , jak pisała Dala.
Z innych wrażeń, to nieustannie mnie rozczulają te ozdobne kapustki! Koniecznie muszę sobie takie sprawić . Bardzo fajne te zdjęcia bratkowo - kapustkowe !
Ambrowce przepiekne ! Uwielbiam takie kolory...
Przypomniałaś mi,że już czas zacząć sypać ziarna słonecznika dla ptaków !
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudowny zachód słońca. :wit
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

Piękny taki zachód słońca i widok na okolicę :)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Witaj Wiesiu. To barwne niebo jest rzeczywiście niesamowite. jeśli chodzi o okolicę, to ja jednak wolę widok z okna na drzewa, ogrody i przyrodę :)
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Miło mi Was witać kochane ;:196
Krysieńko, ;:196
Felu, może akurat uda Wam się spełnić takie piękne marzenie i kupić dom z oknem na morze. Nic nie wiadomo, a w Bretani jest przecież łatwiej znależć
taki dom niż w Paryżu ;:108
Neluś, ponoć można znależć teraz w handlu nawet w Polsce kasztany więc może też spróbujesz? Szałwia omszona którą Ci wysłałam to albo właśnie
'Caradonna' albo bardzo do niej podobna ale kwitnąca trochę wcześniej 'Blaukönigin'. Mam tylko te dwie u siebie i nie pamiętam którą Ci wysłałam. Będzie Ci z
pewnością kwitła w przyszłym roku ;:138
Grażynko, u nas ten widok możemy podziwiać tylko z veluxu bo nie mamy prawa zrobić okien na tą stronę, a szkoda. Przydałby się jakiś tarasik, albo balkonik
jak Twój by podziwiać w pełni takie krajobrazy i zachody słońca. ;:108
Alu, konary w wersalskim parku to tak jak korzenie przyniesione z lasu do naszych ogrodów, tylko może troszkę większe. :;230 A ponieważ wszystko jest bardzo
pilnowane więc konary nie poszły jeszcze na opał :;230 Kasztany były bardzo dobre, ale tyle się ich objadłam że aż mnie brzuch rozbolał ;:224
Eluś, dobre hasło, możesz wejść :;230 uwielbiam jesienne kolory, zwłaszcza takie bardzo ogniste, a jeszcze bardziej chyba czarne mokre konary na tle
złotych liści. Dzisiaj taki widok mam z okna na glicynię sąsiadów i w takiej szacie jest jeszcze piękniejsza. Moja glicynia nie jest jeszcze tak ozłocona.
Poczekam troszkę ;:65
Izuś, cieszę się że mogłam Ci coś przydatnego pokazać i na całe szczęście że masz u siebie tylko kruszczyce. ;:108 nie zapomnij o kapustkach na przyszły rok
Ptaszki już się u mnie zadomowiły na dobre koło karmnika więc to już pora podsypać im troszkę ziarenek ;:137
Aguś aage, ;:196
Aga, dziękuję :wit
Wandziu, jak się ma drzewa i naturę wyglądając przez okna to przecież największe szczęście na świecie. ;:138
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Wiesiu a może dałoby się go zrobić z drugiej strony domu ?
Wiem, że przepisy nie zezwalają na robienie okien ze strony sąsiada, jeśli ten jest bardzo blisko.
Ale zawsze możesz zadaszyć wejście do domu a nad nim balkonik jak mój.
Może wtedy z boku też da się podziwiać zachód albo wschód słońca ? :wink: :lol:
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Grażynko, nie da rady, bo sąsiad od tej strony jest w komisji która przyznaje pozwolenia na budowy na merostwie. Ale za to mamy ogromną
szansę że wszystkie nasze okna są wystawione na słoneczko a nie na północ, więc wszystkiego się nie da mieć :;230 Rozbudowa nad wejściem
na południową stronę też nie bardzo możliwa. Ale trudno...
;:196
Dzisiejszy gość w ogrodzie, zielony pasikonik. Widziałam ich pełno jak były całkiem małe, to musi być z tegorocznego wylęgu. Widać że też lubi róże. :;230
Obok róży fioleci się mój ulubony dzwoneczek 'Sarastro'

Obrazek Obrazek
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Wiesiu ,gdy będę miała okazję kupić kasztany... dla samej ciekawości smaku,a i przygotowania..na pewno nabędę... :uszy
Siałam tej wiosny dzwonek szerokolistny...zupełnie podobny z liści do Twojego ,kwiatu nie zdążyłam ujrzeć...może znowu nasze gusta się zejdą...? :;230
Szałwia jedna z drugą bardzo zbliżone urodą ...także będzie cieszyć...i wklejam link do miniaturowych szałwii... :D Widziałaś już takie...?
http://www.gorgetopgardens.com/perennia ... arcus.html
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”