Działka z widokiem i co dalej?
Re: Działka z widokiem i co dalej?
Kobea niesamowicie piękna. Podziwiam wszystkich, którym tak kwitnie, bo nasze dwukrotne próby skończyły się niepowodzeniem.
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jolu kobea jest naprawdę piękna, te jej kwiatuszki i pączki to małe dzieła sztuki
Ślicznie kwitną Ci jeżówki, moje już przekwitają, płateczki zaczynają brązowieć, niedługo zostaną same jeżyki.

Ślicznie kwitną Ci jeżówki, moje już przekwitają, płateczki zaczynają brązowieć, niedługo zostaną same jeżyki.
- mirdem
- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Jolu a czy Durban juz kwitnie
, zapowiadał sie pieknie

Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
- pamelka
- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Paweł, widziałam na forum zdjęcie wnetrza szypułki po opadnieciu płatków, a czy Ty wiesz, ze wewnątrz jest taki misterny biały kwiatuszek, z którego wyrasta pręcik
Mireczko, to już kolejny kwiatostan w tym roku. Canny są tymi pięknymi kwiatami, które podczas swojego wzrostu wypuszczają kolejne i kolejne kwiatostany. Kwitną bardzo ładnie i dosyć długo, no i do tego jeszcze niektóre odmiany są ozdobne z liści
Czego chcieć więcej?
Oczywiście, że kwitła

Mireczko, to już kolejny kwiatostan w tym roku. Canny są tymi pięknymi kwiatami, które podczas swojego wzrostu wypuszczają kolejne i kolejne kwiatostany. Kwitną bardzo ładnie i dosyć długo, no i do tego jeszcze niektóre odmiany są ozdobne z liści

Oczywiście, że kwitła

- mirdem
- Od: 26 sty 2010, o 11:55
Tak Jolu to wszystko prawda ale ja zawsze coś spieprzę przy zimowaniu
i albo zasuszę albo zgnoję
i chyba powoli sobie je odpuszczam.

Pozdrawiam Mirka
- pamelka
Zobaczymy, jak będzie u mnie, wszak to będzie pierwsze zimowanie
Mam nadzieję, że przy pomocy Janusza (drozd), dzięki Jego poradom uda się jakoś wydobyć i przechować kłącza. No i jeszcze podział, bo się chyba rozrosły 

- gosia07
- Od: 1 gru 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja też pod jego kierunkiem przechowywałam no trochę było mojej inwencji bo zanim zobaczyłam jak on to robi to ja wykopałam każdą z osobna z bryłą ziemi i wsadzałam do reklamówek.W reklamówkach przechowało mi się 100 % a potem kiedy był znak podzieliłam.Wychodzi tego naprawdę dużo 

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Kobee masz cudowną ja siałam i z ledwością wyszedł jeden listek
Canna w paseczki cudna.

- Zielona_Ania
- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Liście tych twoich cann są bajeczne, prążki pięknie filtrują światło.
Kobea u mnie ani myśli kwitnąć, a tu cały festiwal na płocie. Wspaniale to wygląda.
Kobea u mnie ani myśli kwitnąć, a tu cały festiwal na płocie. Wspaniale to wygląda.
fajny pomysł z kobeą na siatce
u nas niby nie miało padać a juz raz deszczyk zgonił mnie z ogrodu,teraz miałam wyjść po obiadku a czarne wielke chmury widzę

u nas niby nie miało padać a juz raz deszczyk zgonił mnie z ogrodu,teraz miałam wyjść po obiadku a czarne wielke chmury widzę

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Jolu słodkiego masz króliczka
cudna ta pasiasta cana normalnie przyciąga wzrok, róże ładnie kwitną, pomysł z kobeą na siatce rewelacyjny
masz pomysły 

- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
Nie wiem co mam chwalić kwiatki czy króliczka. Tyle dostałaś pochwał o jednym i drugim, że nie wiem co mogę jeszcze dodać. Wyjazd do Lublina chyba się udał, bo przynajmniej nie padało. Tego dnia też byłem w Chełmie. Siostrę pogotowie zabrało do szpitala więc zmieniłem trasę i do Lublina jechałem przez Chełm. Dziś u mnie nie padało i dobra pogoda była na sadzenie więc posadziłem 200 tui. Szkoda było wyrzucić może jakiemuś następcy się przydadzą. 'Głupiego robota lubi' pewnie nie skorzystam z nich ale narobiłem się. Dla sprostowania (to nie robota a czynny wypoczynek) 

Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
- pamelka
Gosieńko, dzięki Waszej pomocy mam nadzieję, że i mi się uda
Moje największe cannowe chciejstwo teraz to Cleopatra
Aga, nie wiem dlaczego miałaś problem ze wschodem kobei
może materiał stary
U mnie prawie 100% wschody i już w domu roślinki zaczynały piąć się po firankach.
Aniu Durban, to po Stuttgarcie (zielono-białym) canna bardzo ozdobna z liści. Warto mieć ją w kolekcji
Dziewczyny miejsce kobei na siatce ogrodzeniowej wydawało się wiosną naturalne, bo co jest na nowej działce oprócz ogrodzenia
I tak już zostanie, na wiosnę znów wysiew
Celinko, dziękuję w imieniu króliczka
Janusz, dziękuję za miłe słowa. Mam nadzieję, że z siostrą już dobrze
Ta pogoda bardzo rozstraja organizmy, a skoki ciśnienia, to już prawdziwe szaleństwo
U mnie dzisiaj po ładnym poranku trochę się rozpadało, ale dzielnie pojechałam po podłoże do wrzosowatych. Jak wracałam znów zaczęło padać, na całe szczęście i tym razem niezbyt długo, więc podobnie, jak Ty spędziałm większość dnia w ogródku wysadzając wrzosy, trawy, zaległe iglaste i hosty. Znalazło się oczywiście coś do wyplewienia, przycięcia, trochę darni do wydarcia
Nieco się spracowałam
Teraz zasłużony wypoczynek, po ciężkiej, ale satysfakcjonującej pracy

Aga, nie wiem dlaczego miałaś problem ze wschodem kobei

U mnie prawie 100% wschody i już w domu roślinki zaczynały piąć się po firankach.
Aniu Durban, to po Stuttgarcie (zielono-białym) canna bardzo ozdobna z liści. Warto mieć ją w kolekcji

Dziewczyny miejsce kobei na siatce ogrodzeniowej wydawało się wiosną naturalne, bo co jest na nowej działce oprócz ogrodzenia

Celinko, dziękuję w imieniu króliczka

Janusz, dziękuję za miłe słowa. Mam nadzieję, że z siostrą już dobrze

U mnie dzisiaj po ładnym poranku trochę się rozpadało, ale dzielnie pojechałam po podłoże do wrzosowatych. Jak wracałam znów zaczęło padać, na całe szczęście i tym razem niezbyt długo, więc podobnie, jak Ty spędziałm większość dnia w ogródku wysadzając wrzosy, trawy, zaległe iglaste i hosty. Znalazło się oczywiście coś do wyplewienia, przycięcia, trochę darni do wydarcia

Teraz zasłużony wypoczynek, po ciężkiej, ale satysfakcjonującej pracy

- reniazt
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
Ależ te twoje canny cudne- a ta z liśćmi paskowanymi przeurocza.
A królik, że duży? - to pewnie będzie "on". Zauważyłam u nas, że nasza "ona" jest mniejsza. Dzieci je ważyły i spora róznica. Ona jest mniejsza - waży zaledwie 0,90 kg, a nasz "on" 1,40 kg. No i jest go faktycznie dużo więcej. Ale najważniejsze, że już nie rosną.
Fajny ten wasz króliczek.
A królik, że duży? - to pewnie będzie "on". Zauważyłam u nas, że nasza "ona" jest mniejsza. Dzieci je ważyły i spora róznica. Ona jest mniejsza - waży zaledwie 0,90 kg, a nasz "on" 1,40 kg. No i jest go faktycznie dużo więcej. Ale najważniejsze, że już nie rosną.
Fajny ten wasz króliczek.
- marcyjanna
- 200p
- Od: 23 cze 2009, o 17:52
Dziwiłam sie, że chce Ci się tak siać, ale Ty ma faktycznie rękę do tego
No bo skoro wyhodowałaś taką piekną kobeę, a ja próbowałam 2 razy i nic, to musi coś w tym być.
Buro i ponuro, to naprawdę koniec lata
buuuu

Buro i ponuro, to naprawdę koniec lata