Działka z widokiem i co dalej?

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Działka z widokiem i co dalej?

Post »

Kobea niesamowicie piękna. Podziwiam wszystkich, którym tak kwitnie, bo nasze dwukrotne próby skończyły się niepowodzeniem.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu kobea jest naprawdę piękna, te jej kwiatuszki i pączki to małe dzieła sztuki :D
Ślicznie kwitną Ci jeżówki, moje już przekwitają, płateczki zaczynają brązowieć, niedługo zostaną same jeżyki.
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Jolu a czy Durban juz kwitnie :?: , zapowiadał sie pieknie :tan :tan
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Paweł, widziałam na forum zdjęcie wnetrza szypułki po opadnieciu płatków, a czy Ty wiesz, ze wewnątrz jest taki misterny biały kwiatuszek, z którego wyrasta pręcik ;:108
Mireczko, to już kolejny kwiatostan w tym roku. Canny są tymi pięknymi kwiatami, które podczas swojego wzrostu wypuszczają kolejne i kolejne kwiatostany. Kwitną bardzo ładnie i dosyć długo, no i do tego jeszcze niektóre odmiany są ozdobne z liści ;:108 Czego chcieć więcej?
Oczywiście, że kwitła :tan
Obrazek
Awatar użytkownika
mirdem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2010, o 11:55

Post »

Tak Jolu to wszystko prawda ale ja zawsze coś spieprzę przy zimowaniu ;:14 ;:14 i albo zasuszę albo zgnoję :evil: :evil: i chyba powoli sobie je odpuszczam.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zobaczymy, jak będzie u mnie, wszak to będzie pierwsze zimowanie :roll: Mam nadzieję, że przy pomocy Janusza (drozd), dzięki Jego poradom uda się jakoś wydobyć i przechować kłącza. No i jeszcze podział, bo się chyba rozrosły :;230
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Ja też pod jego kierunkiem przechowywałam no trochę było mojej inwencji bo zanim zobaczyłam jak on to robi to ja wykopałam każdą z osobna z bryłą ziemi i wsadzałam do reklamówek.W reklamówkach przechowało mi się 100 % a potem kiedy był znak podzieliłam.Wychodzi tego naprawdę dużo :D
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Kobee masz cudowną ja siałam i z ledwością wyszedł jeden listek :( Canna w paseczki cudna.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Liście tych twoich cann są bajeczne, prążki pięknie filtrują światło.
Kobea u mnie ani myśli kwitnąć, a tu cały festiwal na płocie. Wspaniale to wygląda.
Awatar użytkownika
Rybkaa
200p
200p
Od: 15 lip 2010, o 15:05

Post »

fajny pomysł z kobeą na siatce :D
u nas niby nie miało padać a juz raz deszczyk zgonił mnie z ogrodu,teraz miałam wyjść po obiadku a czarne wielke chmury widzę :(
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Jolu słodkiego masz króliczka :) cudna ta pasiasta cana normalnie przyciąga wzrok, róże ładnie kwitną, pomysł z kobeą na siatce rewelacyjny :D masz pomysły :)
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Nie wiem co mam chwalić kwiatki czy króliczka. Tyle dostałaś pochwał o jednym i drugim, że nie wiem co mogę jeszcze dodać. Wyjazd do Lublina chyba się udał, bo przynajmniej nie padało. Tego dnia też byłem w Chełmie. Siostrę pogotowie zabrało do szpitala więc zmieniłem trasę i do Lublina jechałem przez Chełm. Dziś u mnie nie padało i dobra pogoda była na sadzenie więc posadziłem 200 tui. Szkoda było wyrzucić może jakiemuś następcy się przydadzą. 'Głupiego robota lubi' pewnie nie skorzystam z nich ale narobiłem się. Dla sprostowania (to nie robota a czynny wypoczynek) :wink:
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosieńko, dzięki Waszej pomocy mam nadzieję, że i mi się uda :uszy Moje największe cannowe chciejstwo teraz to Cleopatra ;:224
Aga, nie wiem dlaczego miałaś problem ze wschodem kobei ;:224 może materiał stary :?
U mnie prawie 100% wschody i już w domu roślinki zaczynały piąć się po firankach.
Aniu Durban, to po Stuttgarcie (zielono-białym) canna bardzo ozdobna z liści. Warto mieć ją w kolekcji :uszy
Dziewczyny miejsce kobei na siatce ogrodzeniowej wydawało się wiosną naturalne, bo co jest na nowej działce oprócz ogrodzenia :;230 I tak już zostanie, na wiosnę znów wysiew :tan
Celinko, dziękuję w imieniu króliczka ;:180
Janusz, dziękuję za miłe słowa. Mam nadzieję, że z siostrą już dobrze ;:224 Ta pogoda bardzo rozstraja organizmy, a skoki ciśnienia, to już prawdziwe szaleństwo ;:108
U mnie dzisiaj po ładnym poranku trochę się rozpadało, ale dzielnie pojechałam po podłoże do wrzosowatych. Jak wracałam znów zaczęło padać, na całe szczęście i tym razem niezbyt długo, więc podobnie, jak Ty spędziałm większość dnia w ogródku wysadzając wrzosy, trawy, zaległe iglaste i hosty. Znalazło się oczywiście coś do wyplewienia, przycięcia, trochę darni do wydarcia :roll: Nieco się spracowałam ;:108
Teraz zasłużony wypoczynek, po ciężkiej, ale satysfakcjonującej pracy :uszy
Awatar użytkownika
reniazt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:42

Post »

Ależ te twoje canny cudne- a ta z liśćmi paskowanymi przeurocza.
A królik, że duży? - to pewnie będzie "on". Zauważyłam u nas, że nasza "ona" jest mniejsza. Dzieci je ważyły i spora róznica. Ona jest mniejsza - waży zaledwie 0,90 kg, a nasz "on" 1,40 kg. No i jest go faktycznie dużo więcej. Ale najważniejsze, że już nie rosną.
Fajny ten wasz króliczek.
Pozdrawiam, Renia
W moim ogrodzie cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
marcyjanna
200p
200p
Od: 23 cze 2009, o 17:52

Post »

Dziwiłam sie, że chce Ci się tak siać, ale Ty ma faktycznie rękę do tego ;:108 No bo skoro wyhodowałaś taką piekną kobeę, a ja próbowałam 2 razy i nic, to musi coś w tym być.
Buro i ponuro, to naprawdę koniec lata :cry: buuuu
pozdrawiam
Małgorzata
Ot... chwastowisko marcyjanny.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”