Tosiu, dzięki 

Lobelia raczej nie lubi cały dzień pełnego słońca - moja jest posadzona z fuksją i słońce ma tylko rano i wieczorem :P 
Gosiu, ja jesienią i wiosna posadziłam kilkadziesiąt cebul lilii i teraz z niecierpliwością czekam na ich kwitnienie 

Denerwuje mnie jednak coraz bardziej to, że coraz częściej okazuje się, że inne lilie kupowałam, a inne dostałam 

Alu, jeśli tylko będziesz w moich okolicach - serdecznie zapraszam do mojego ogrodu 

Ja na początku też kupowałam każdą roślinkę, która mi się podobała, ale teraz nauczyłam się rezygnować z takich, które nie pasują do mojej koncepcji ogrodu...Podobnie z dodatkami 

Ewo, rzeczywiście w tym roku wiosna była bardzo wilgotna i roślinki były bujne i dorodne...Chętnie zajrzę do Twojego ogrodu, który na pewno jest piękny :P 
Isiu, bardzo chciałabym wiedzieć, jak nazywa się ten powojnik, bo to zdrowa i ładna odmiana 

Grzesiu, pozostałe roślinki też są piękne i za każdym razem jak je podziwiam, myślę o Tobie 

Poranną kawkę piję już w ubranku; w piżamie ganiam po ogrodzie zaraz po przebudzeniu - często nawet ok. szóstej. Bardzo lubię ogród o poranku...
Asiu, nie mam nocnych zdjęć z lampami ogrodowymi, ale pokażę niebawem różne lampki i lampiony z mojego ogrodu.
Geniu, Krzysiu Ewuś, Agnieszko, ja i mój powojnik bardzo Wam dziękujemy za miłe słowa 

Aniu, nasturcje sieje co roku, bo bardzo lubię energetyczny kolorek ich kwiatów; a lilie - to moja miłość 

Kochani, wróciłam po dwóch dniach podróży i wizyt. W czasie weekendu byłam na wielkim zjeździe mojej rodziny od strony Mamy. Było nas przeszło 100 osób 

Niesamowita uroczystość 

Ale po powrocie okazało się, że w ogrodzie jest już bardzo sucho, no i znowu podlewanie....Wody 

Deszczu 

Różyczki okrywowe zaczynają kwitnąć:

I takie tam widoczki: