Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród u stóp Ślęży, czyli moc czakramu

Post »

Nooo...ładna.... :roll:
Surfinie uwielbiają 3 rzeczy....woda+nawóz+obrywanie przekwitniętych kwiatów=zadowolona Dala :;230
Twoja miala wsypana nawóz na 2-3 miesiące.....Osmocote i żelazo
więc gdzieś koło sierpnia możesz Dalu nawozić
mam nadzieję że reszta roślinek jakoś też daje radę :wink:
A twój stoliczek to wymarzony stolik do porannej kawy w szlafroku.....
tak mi się skojarzyło :;230
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Isia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2007, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

śliczny powojnik miałam płytę z powojnikami to poszukam tego nn -ka i wyjaśnimy sprawę :wit
ewa f
1000p
1000p
Od: 23 sty 2009, o 22:57

Post »

Piekny ten powojnik. U Ciebie dalu to z pewnościa ogród , a u mnie jeszcze do niedawna się wahałam pole czy ogród? Ale chyba po ostatnich 2 latach dużych opadów to niewątpliwie jest już ogród.
Awatar użytkownika
snowflake
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lut 2009, o 17:12

Post »

Dalu... rozpalasz moją miłość do lilii... stanowczo muszę parę dokupić... na prawdę są cudne...
Uwielbiam Twój cienisty kącik... może kiedyś uda i mi się w nim zasiąść...
I muszę powiedzieć... w odniesieniu do szczegółów i wnętrza ogrodowego... że dzięki Tobie, i ja staram się inaczej patrzeć na ogród... bo nawet mały szczegół może bardzo dużo zmienić... często wchodzę do sklepu i wydze coś co mi się podoba... ale mówię nie... "to do Twojego ogrodu nie pasuje"... Staram się żeby wchodząc do niego czuło się jedność i spokój bo i tak same roślinki wprowadzają bogactwo...czasem też przesadne... ale roślinkom póki co odmawiać jeszcze nie umiem :lol:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale dorodne lilie :shock:
A jakie mają olbrzymie pąki.
Ja w tym roku zakupiłam parę cebulek i teraz czekam na ich kwitnienie. A przede wszystkim na zapach, bo starałam się kupować pachnące.
Powojnik boski.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit dalu fuksja z lobelią - super kompozycja. Moja taka lichutka. Czy lobelia lubi słońce? Masz super ogród!!!
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Świetne zdjęcie lilii z ogrodniczką :D Okazy masz wspaniałe, no i oprawą do tego- dołączam do pochwał dla mebli i wszelkich detali. Zazdroszczę nasturcji, bo u mnie nie wzeszły :roll:
x-d-a

Post »

Tosiu, dzięki ;:196
Lobelia raczej nie lubi cały dzień pełnego słońca - moja jest posadzona z fuksją i słońce ma tylko rano i wieczorem :P

Gosiu, ja jesienią i wiosna posadziłam kilkadziesiąt cebul lilii i teraz z niecierpliwością czekam na ich kwitnienie ;:65 Denerwuje mnie jednak coraz bardziej to, że coraz częściej okazuje się, że inne lilie kupowałam, a inne dostałam :evil:

Alu, jeśli tylko będziesz w moich okolicach - serdecznie zapraszam do mojego ogrodu :lol:
Ja na początku też kupowałam każdą roślinkę, która mi się podobała, ale teraz nauczyłam się rezygnować z takich, które nie pasują do mojej koncepcji ogrodu...Podobnie z dodatkami :wink:

Ewo, rzeczywiście w tym roku wiosna była bardzo wilgotna i roślinki były bujne i dorodne...Chętnie zajrzę do Twojego ogrodu, który na pewno jest piękny :P

Isiu, bardzo chciałabym wiedzieć, jak nazywa się ten powojnik, bo to zdrowa i ładna odmiana :D

Grzesiu, pozostałe roślinki też są piękne i za każdym razem jak je podziwiam, myślę o Tobie ;:196
Poranną kawkę piję już w ubranku; w piżamie ganiam po ogrodzie zaraz po przebudzeniu - często nawet ok. szóstej. Bardzo lubię ogród o poranku...

Asiu, nie mam nocnych zdjęć z lampami ogrodowymi, ale pokażę niebawem różne lampki i lampiony z mojego ogrodu.

Geniu, Krzysiu Ewuś, Agnieszko, ja i mój powojnik bardzo Wam dziękujemy za miłe słowa ;:167

Aniu, nasturcje sieje co roku, bo bardzo lubię energetyczny kolorek ich kwiatów; a lilie - to moja miłość :)

Kochani, wróciłam po dwóch dniach podróży i wizyt. W czasie weekendu byłam na wielkim zjeździe mojej rodziny od strony Mamy. Było nas przeszło 100 osób :!: Niesamowita uroczystość :lol:
Ale po powrocie okazało się, że w ogrodzie jest już bardzo sucho, no i znowu podlewanie....Wody :!: Deszczu :!:

Różyczki okrywowe zaczynają kwitnąć:

Obrazek

I takie tam widoczki:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Dom zanurzony w zieleni...marzenie :-)

Wiesz, to mój pierwszy sezon, kiedy zauważyłam u siebie to, o czym piszesz - że rezygnuję z niektórych rzeczy, które albo nie pasują do koncepcji ogrodu, albo są zbyt ekspansywne, albo po prostu mnie rozczarowały...robi siepostępy :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

O... to to :lol:
Też zauważyłam u siebie ten objaw :roll: może po części spowodowany brakiem miejsca, a może rozsądkiem, o którego nadmiar nieczęsto się podejrzewam...
Wiesz, Dalu... u Ciebie zieleń ma ten smaczek... wszystko zdaje się być dokładnie przemyślane... i mam wrażenie, że Twój ogród odzwierciedla Ciebie ;:196
Piękny, dojrzały... pozwalający odzyskać wewnętrzną równowagę...
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

gorzata76 pisze:Piękny, dojrzały... pozwalający odzyskać wewnętrzną równowagę...

Ekhm...zbudować wewnętrzną równowagę :;230
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Piszecie o zakupach, rezygnacji z niektórych zachcianek w ogrodzie - nic dziwnego, dojrzewamy wraz z ogrodem :P
Dalu, gdzie kupowałaś swoje lilie??? Ja zamawiałam w Lilypolu i jak na razie odmiany mi się zgadzają :wink:
Tylko jedna nie wyszła z ziemi, rozgrzebałam tam, znalazłam pojedyncze kiełkujące łuski cebuli,
coś mi się wydaje, że nornice jeszcze wiosną zrobiły sobie tam ucztę.
Ta róża, to Fairy?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

Daluś pięknie wyglądasz wśród lilii ;:63 ,mam chyba identyczne,czy Twoje mają taki meszek na pąkach :?: .
One są bardzo masywne i wysokie ;:108
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Dalu ! Piszesz, że lilie to Twoja miłość i zastanawiasz się, czy odwzajemniona...Ja jestem na tym samym etapie ! Przedtem miałam jedną, dopiero wiosną tego roku posadziłam kilkadziesiąt cebul. Wszystkie wzeszły i zachwycają kwiatami. Będę kupować wiecej, a Ty? Skoro w pierwszym sezonie są ładne, to chyba czują się u nas dobrze... A Tobie ładnie wśród tych lilii !
Nie wiedziałam ,że masz ogródek ziołowy. Muszę pomyśleć o czymś takim u siebie.
Podobają mi się pełne lekkości białe krzesła w kąciku letnim.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Dalu -powiedz mi czy latem jakoś przycinasz swoje okrywowe ?
Wydaje mi się że nie, bo pisałaś że trudno się do nich dostać....
Moje Boniki mają już pęki przekwitłych kwiatów.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”