Ogród Gosi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Gosi

Post »

Aniu ja pewnie nie zapomnę, ale nie wiem czy będzie mi się chciało. Postanowiłam sobie kiedyś, że nie będe sadziła roslin, które wymagaja wykopywania. Nie tylko ze względu na lenistwo, ale bardziej z powodu braku miejsca do przechowywania. Ale co roku łamię sie i kupuje nowe cebule i bulwy. Może w końcu dojde do tego jak je perzechować.

Jolu, ale masz dobrze. Ja też chciałabym taki urlop. A długo jeszcze będziesz miała wolne? Faktycznie jak przychodzi czas ogrodu to czas strasznie szybko biegnie i nie nadążam. Powiem szczerze, że to jeszcze przez to forum, bo w domu staram się też wszystko robić jak najszybciej i pędzę do komputera.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
grabek
200p
200p
Od: 26 lut 2010, o 17:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, jestem na wychowawczym, ale od września Weronika idzie do przedszkola, a ja wracam do pracy :evil:
Moje królestwo
Zapraszam serdecznie do mnie:-) Jola
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu to naprawdę Ci wspólczuję. Miałam tak samo. Ja mogłabym nie pracować. I tak jest czym zajmować sie w domu. Ciesz się zatem każdą chwilą spędzoną z dziećmi i w ogrodzie. To fajnie, że przynajmniej całe lato masz dla siebie.
Byłam w Twoim ogródku, ale nie otwierają mi sie zdjęcia w pracy. Wejde później.
Awatar użytkownika
Agatra
500p
500p
Od: 23 lis 2009, o 17:03

Post »

Ojej , no Gosia jest przecież sposób, żeby mieć drugi urlop wychowawczy. Prawda? :twisted: I średnią krajową poprawisz i w domciu pobędziesz. :;230 :;230 :;230

Melduję się w przerwie pracy na ranczo. Zaraz tam wracam. Jest zmiana. Zaczyna to wyglądać jak teren wokół domu a nie jak chwastowisko. I zostałam obdarowana aronią, kaliną i czeremchą.
:wit Kasia
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Małgosiu wszystko w ogródku zadbane i pięknie kwitnie.Sasanki od zeszłego roku nie wychodzą mi z głowy.Są przepięknej urody i to w każdym kolorze.Postanowiłam też je zdobyć i posadzić.
Te kępy mogą się przyśnić.Pozdrfawiam.
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Margo2 pisze:Aniu ja pewnie nie zapomnę, ale nie wiem czy będzie mi się chciało. Postanowiłam sobie kiedyś, że nie będe sadziła roslin, które wymagaja wykopywania. Nie tylko ze względu na lenistwo, ale bardziej z powodu braku miejsca do przechowywania. Ale co roku łamię sie i kupuje nowe cebule i bulwy. Może w końcu dojde do tego jak je perzechować. .
Gosia ja mam ten sam problem, ale jak tu nie mieć tulipanów hiacyntów, żonkili itp
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

Soczewka pisze:Gosia ja mam ten sam problem, ale jak tu nie mieć tulipanów hiacyntów, żonkili itp
ale po co wykopywać tulipany hiacynty i żonkile?...myślę że Gosi chodziło o takie którenie zimują..
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasia to zakładaj wątek i wklejaj zdjęcia. Lubię patrzeć jak coś tworzone jest od nowa. Będę śledziła też postępy z budową.

Moniko, Józef ma rację. Chodziło mi o dalie, mieczyki i inne ciepłolubne. Tulipany niektórzy wykopują, ale ja nie. Cebulki są tak tanie, że można na jesieni dokupić nowe. A wiele tulipanów dobrze zimuje. Tylko niektóre należałoby wykopywać.

Aniu, dziękuję za uznanie, ale chyba na zdjęciach nie widać działkowego bałaganu. Niestety są miejsca za które jeszcze się nie wzięłam. Np. nie wyrzucam gałęzi, które wiosną wycinam, tylko tnę je na mniejsze kawałki wiążę i zostawiam na podpałkę do kominka. Rewelacyjna sprawa. Tylko niestety trochę roboty z cięciem i wiązaniem. Dlatego to jeszcze nade mną wisi i śmieci działkę.
Awatar użytkownika
basjak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A mnie udało się już drugi rok przechować dalie w mieszkaniu, w bloku. Każdą karpę włożyłam osobno do woreczka ( siatki, w których sprzedają pomarańcze czy ziemniaki), wszystko razem do papierowej dużej reklamówy i w najchłodniejsze miejsce w mieszkaniu. Moje zimne miejsce to niewile poniżej 20 stopni. Przeżyły wszystkie, już posadziłam.
:wit
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Witam, chciałam powiedzieć, że jesienią też nie wykopałam krokosmii i teraz w ogóle ich nie mam, bo zjadły mi je nornice. Chyba zwariuję. ;:223 ;:223 ;:223
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
mamba9991
1000p
1000p
Od: 13 paź 2008, o 19:00

Post »

No i raz na 3 lata wypadałoby i te żonkile podzielić i przebiśniegi i szafirki, śnieżyce, cebulice, co tam kto ma, zeby im cebulki nie drobniały, np na tej mojej działce wykopuję cebulki tulipanów wielkości ziarnka grochu, które się zapadły ze 40 cm pod ziemię, taki kwiatek nie zakwitnie :( Od 10 lat tak same liście mają podobno...
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Z tym wykopywaniem i wkopywaniem tulipanów, to trzeba by dyscyplinę wprowadzić - u siebie wykopywałam, zaznaczałam, segregowałam, no i co z tego wyszło? Wybuchowy koktail...
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Takie koktajle mogą być bardzo ciekawe :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mamba, Izuś Ja postanowiłam, że nie będę co roku wykopywała. Może co 3 lata? :roll:

Aniu ja takie koktajle to tez lubię. Nie musi być wszystko pod kolor.

Stasiu naprawdę współczuję Ci tych nornic.

Basiu ja jeszcze spróbuję w jednym miejscu przechować w tym roku. Mam pod połową domu taka wolna przestrzeń. Może ona jest cieplejsza od garażu.
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

Margo2 pisze:Aniu ja takie koktajle to też lubię. Nie musi być wszystko pod kolor.
ciekawe co sięstało z Anią..zamknęła wątek..nie pisze na blogu a koło domu ni żywej duszy..dziś przejeżdżałem dwa razy...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”