Wisienka - mój kawałek ziemi
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hm ... to co Izuniu - chodzisz z takim delikwentem po działce i wytrzepujesz mu nasionka?chatte pisze: Częsciej jednak pomagam mu się rozsiewać jesienią - prawie po całym ogrodzie. Wtedy jest szansa, ze w jakimś kącie nie znajdą go mszyce ;)

Ale ucieszyłam się, że koperek się rozsiewa i w dodatku dobrze mu to robi!

Liska - w takim razie wiosną też wysiej koperek rzutowo, albo - przerywaj.

Krzysiu-Bishop! Prawdę mówiąc, nawet nie zwróciłam uwagi, czy mój jest rzadki czy gęsty.
Siałam go pierwszy raz w tym roku i cieszyłam się ogromnie, że mi w ogóle wyrósł!

aha! zapomniałam u Ciebie napisać - fajnie, że dalej macie całkiem sporo jarzynek.

Nie ma to jak własne. A zapasy zimowe to mogą robić tylko Ci, co mają faktycznie duużą
działkę.
Julka! Skąd wiedziałaś, że lubię konwalie?

Witaj Halinko!

Krzysiu86 - ja też uwielbiam zapach tych kwiatów. Ech... kiedy ta wiosna?

Pozdrawiam serdecznie
- ZosiaM
- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wisienko kochana nie da rady ale spróbuje jak wróce z urzędu .mam same kłopoty z działkowiczami ktoś probował w moim imieniu zdobyć pozwolenie na wycinke brzóz i teraz pisałam o usunięcie topol i napotkałam problemy przez te ogrody to nawet czasu nie mam poczekam do walnego i zobacze co dalej zazdroszcze tym co mają domek z ogródkiem ,przez te próby to kawa mi wystygła to na razie
Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
Beatko - skoro chciałaś, to masz!
Oto dzisiejsze, świeżutkie zdjęcia! Ale miałaś nosa!
Uwaga, uwaga! Z zachodu nadciąga zima! I zbliża się już do Śląska,
Małopolski i gdzieś tam jeszcze.
Na działce momentami dzisiaj wyglądało tak

Ale śnieg od razu u mnie topniał.
Natomiast trochę wyżej już zostawał

Jak wracaliśmy do domu, to momentami była istna zawierucha.
Zosiu - odezwę się do Ciebie jutro na pw, to może wspólnymi siłami dojdziemy do
zadowalającego efektu.
A teraz zmykam, bo jestem padnięta.

Oto dzisiejsze, świeżutkie zdjęcia! Ale miałaś nosa!

Uwaga, uwaga! Z zachodu nadciąga zima! I zbliża się już do Śląska,
Małopolski i gdzieś tam jeszcze.
Na działce momentami dzisiaj wyglądało tak

Ale śnieg od razu u mnie topniał.
Natomiast trochę wyżej już zostawał

Jak wracaliśmy do domu, to momentami była istna zawierucha.

Zosiu - odezwę się do Ciebie jutro na pw, to może wspólnymi siłami dojdziemy do
zadowalającego efektu.
A teraz zmykam, bo jestem padnięta.

Pozdrawiam serdecznie
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Jadziu! Ten ambrowiec i mi się bardzo spodobał. I jeśli dobrze przeczytałem, szybko rośnie? A może to chodziło o paulownię? Bardzo by mi się przydały szybko rosnące drzewka, by się troszkę odgrodzić od ruchliwej ulicy. Na razie sadzę to co mi wpadnie w ręce - bzy, forsycje, klony.
Uśmiechnąłem sie pod nosem, czytając o koperku. U mnie to rośnie i rozsiewa się jak chwast. Podobnie pietruszka. To pozostałości po moich poprzednikach. Właśnie na skopanej we wrześniu ziemi wyrosła plantacja pietruszki. Koperek rozsiewa się rzadziej ale równie ochoczo
Uśmiechnąłem sie pod nosem, czytając o koperku. U mnie to rośnie i rozsiewa się jak chwast. Podobnie pietruszka. To pozostałości po moich poprzednikach. Właśnie na skopanej we wrześniu ziemi wyrosła plantacja pietruszki. Koperek rozsiewa się rzadziej ale równie ochoczo

Wisienko już trzecią noc zarywam czytając posty od deski do deski, a dopiero jestem na 57 stronie. W weekend chyba skończę.Twój wątek czyta się jak najciekawszą, ilustrowaną powieść. Podziwiam Twoje początki "na włościach", podziwiam samozaparcie i POSTĘPY rosnące wprost proporcjonalnie do upływających dni. Współczuję Dinusiowi, oby jak najszybciej był sprawny. Pozdrawiam serdecznie i dobranoc!! 

Pozdrawiam wiosennie
- bishop
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Taki fajny weekend się zapowiadal, a tu aura rzekła "basta"!
Kurcze, boli...
Kurcze, boli...
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
Jacku - to paulownia szybko rośnie.
Fajnie by było, gdybyś posadził ambrowca - ja nie mogę, bo na razie nie mam jak mu
zapewnić dobrych warunków, Krzysiu Bishop ma za mało miejsca na niego, a tak to przynajmniej
mielibyśmy go u Ciebie i obserwowalibyśmy jak rośnie, jak się zmienia, a jesienią podziwiali
jego kolory.
Może więc skusisz się i go kupisz?
U mnie przy płocie na razie posadziłam krzewy (oprócz sumaka i bzu).
Wszystkie otrzymane od wspaniałych forumowiczów.
Mój mąż bez jakiegoś projektu nie bardzo chce coś kupować i sadzić, a ja w dalszym ciągu mam zbyt małą
wiedzę, żeby pokusić się na rozplanowanie takiej wielkiej przestrzeni.
Hihi... mnie się podoba, jak coś samo mi się rozsiewa!
Ciekawe, czy pietruszka też u mnie taka miła będzie? Ale Ty piszesz o korzeniowej czy naciowej?
Bo u mnie w tym roku po raz pierwszy została posadzona naciowa.
Rosło jej jeszcze wczoraj trochę, ale zapomniałam ją wyrwać.
Reniu! No żeby przeze mnie zarywać noce?!
Faktycznie - Twój wpis jest o 2.35!
Czuję się naprawdę zaszczycona! I dziękuję za miłe słowa!
Ale ja też tak robię. Jak kogoś zaczynam odwiedzać, to chcę najpierw wszystko przeczytać, zobaczyć i poznać.
No ale potem robią mi się zaległości u tych, do których już zaglądam ... Tego czasu ciągle mało ...
A tu następny "nocny Marek"
Ech ... ja zawsze żałuję, że potrzebuję 8-7 godzin snu, bo inaczej jestem nie do życia.
Chciałabym tak jak Einstein - spać tylko 4 godziny. Ale miałabym wtedy dużo czasu na czytanie
wszystkich tych ciekawych rzeczy na forum!
Niestety Krzysiu - zima upomniała się o swoje prawa ... Wczoraj jak wracaliśmy z działki, zaczęłam
liczyć, ile jest dni do wiosny. I byłam zła na siebie, że to zrobiłam, bo ilość dni mnie załamała ...
Lisko - a ja tak śpieszyłam się ze zdjęciami, żeby być pierwszą, która pokazuje atak zimy!
A Tobie zdjęcia się nie podobają ...
U mnie dzisiaj jest tak

Fajnie by było, gdybyś posadził ambrowca - ja nie mogę, bo na razie nie mam jak mu
zapewnić dobrych warunków, Krzysiu Bishop ma za mało miejsca na niego, a tak to przynajmniej
mielibyśmy go u Ciebie i obserwowalibyśmy jak rośnie, jak się zmienia, a jesienią podziwiali
jego kolory.
Może więc skusisz się i go kupisz?

U mnie przy płocie na razie posadziłam krzewy (oprócz sumaka i bzu).
Wszystkie otrzymane od wspaniałych forumowiczów.
Mój mąż bez jakiegoś projektu nie bardzo chce coś kupować i sadzić, a ja w dalszym ciągu mam zbyt małą
wiedzę, żeby pokusić się na rozplanowanie takiej wielkiej przestrzeni.
Hihi... mnie się podoba, jak coś samo mi się rozsiewa!

Ciekawe, czy pietruszka też u mnie taka miła będzie? Ale Ty piszesz o korzeniowej czy naciowej?
Bo u mnie w tym roku po raz pierwszy została posadzona naciowa.
Rosło jej jeszcze wczoraj trochę, ale zapomniałam ją wyrwać.

Reniu! No żeby przeze mnie zarywać noce?!

Czuję się naprawdę zaszczycona! I dziękuję za miłe słowa!

Ale ja też tak robię. Jak kogoś zaczynam odwiedzać, to chcę najpierw wszystko przeczytać, zobaczyć i poznać.
No ale potem robią mi się zaległości u tych, do których już zaglądam ... Tego czasu ciągle mało ...

A tu następny "nocny Marek"

Ech ... ja zawsze żałuję, że potrzebuję 8-7 godzin snu, bo inaczej jestem nie do życia.
Chciałabym tak jak Einstein - spać tylko 4 godziny. Ale miałabym wtedy dużo czasu na czytanie
wszystkich tych ciekawych rzeczy na forum!
Niestety Krzysiu - zima upomniała się o swoje prawa ... Wczoraj jak wracaliśmy z działki, zaczęłam
liczyć, ile jest dni do wiosny. I byłam zła na siebie, że to zrobiłam, bo ilość dni mnie załamała ...

Lisko - a ja tak śpieszyłam się ze zdjęciami, żeby być pierwszą, która pokazuje atak zimy!

A Tobie zdjęcia się nie podobają ...

U mnie dzisiaj jest tak

Pozdrawiam serdecznie