Mały ogródek basowej cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Re: Mały ogródek basowej cz.3

Post »

MagdaMisia pisze:Gosiak pistacja czadowa, podobnie jak Chianti :)
Wierzę ,Madziu , na słowo , bo ja bezkrytyczna jestem , jeśli o lilie chodzi... :oops: Jeszcze wszystkie nie rozkwitły , a ja szwendam się z kapownikiem po "cudzych" ogródkach i spisuję , co bym chciała jesienią dokupić...Choroba to straszna.... :;230
Pozdrawiam,Małgorzata
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
orinoko01
200p
200p
Od: 21 cze 2009, o 22:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Filmik z ogrodu Małgosi w wersji rockowej :wink:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Ale czad!!! :tan :tan Podkład muzyczny świetny, bo te kolory takie energetyzujące :uszy Jak się nazywa lilia, która na filmiku występuje tuż po pokrzywie? :wink: Małgosiu - do czego ci potrzebna pokrzywa?
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Jak zwykle piękny filmik Marku. ;:63 ;:63 ;:63 . Z Gosi to już prawdziwa liliowa królowa ;:180
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
x-d-a

Post »

Świetny filmik, piękny ogród ;:63
Kolekcja lilii - imponująca :P
Gratulacje dla Gosi i Marka ;:138
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie zrobiłam sobie przerwę w pracy i co widzę??
Marku jesteś wielki! ;:196 ;:138 Warto było czekać , choć w moim przypadku to bardzo trudne. :oops:
Widzisz , mimo ,że o muzyce zgadaliśmy się na samym końcu - świetnie zmontowałeś ten film! :heja
A zdjęcie i tak wykombinowałeś... ;:78 :;230

Teraz bardzo dokładnie widzę , jak dużo jeszcze pracy przede mną....ale mam bałagan....nie tylko budowlany....Wszystko przez to ,że nie do końca jeszcze teren zagospodarowany...

Dominiko z lilią mam pewne wątpliwości , jak je rozwieję - podam Ci nazwę...
Po co mi ta pokrzywa?To jest tak .Nie należę do osób pedantycznie dbających o porządek, co na filmie świetnie widać...Jak koło niej przechodzę - to sobie o niej przypominam , ale nie mam rękawiczek ,żeby ją wyrwać.Jak , np., idę po rękawiczki , to albo zajmę się czymś innym , albo ktoś z rodziny mi głowę zawróci i ....zapominam o niej. I tym właśnie sposobem urosła już taka wielka. :;230

Krysiu , fakt , mam sporo lilii , ale jaki w nich bałagan!Większość z tych , które pokazał Marek rośnie jeszcze w "przechowalni" i czeka ,aż moi panowie uporają się z pracami budowlanymi.A wiesz świetnie - jak to jest.Można dłuuuugo czekać.

Dalu , myślę ,że byłabyś bardzo rozczarowana , gdybyś go na żywca zobaczyła!Daleko mu do ogrodu , a do pięknego
to ....jeszcze dalej.Ale jestem dobrej myśli - do późnej starości może go uporządkuję - usiądę wtedy na ławeczce , obok starego męża , podelektuję się nim i z czystym sumieniem, szczęśliwa, będę mogła zamknąć oczy na zawsze... :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A tego Wiolu nie zauważyłaś? :;230
o kurczę no widzisz sierota ;:224 to jednak jest ciemna w miarę ekstra ;)

Ale czadowy filmik.
A nie lepiej powiedzieć, że ona tam ma być bo zbierasz na gnojówkę albo do suszenia na włosy i paznokcie ihhiih Pokrzywa w ogrodzie to skarb ;:224
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesz co? A ja byłam przekonana, że ona tam specjalnie rośnie - bo to niemożliwe, żeby u ciebie rosło coś samopas ;:224 Jak dla mnie to jesteś perfekcjonistką :uszy Oberwij, zanim ci się rozsieje - choć wiesz, gnojówka z pokrzyw działa cuda (w tym roku testuję) :;230
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

W pewnym momencie to nawet róże zatańczyły w takt muzyki ;:138
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:138 fajowo ...
Ale wyszło szydło z worka, na fotkach wszystko wymuskane, a teraz się wydało, co w trawie piszczy :;230 Przynajmniej człowiek kompleksów nie ma , że tylko u niego busz :lol: żartuję oczywiście, piękny ogród, ale nie licz na to, że na starość już będzie wszystko zrobione perfekcyjnie i tylko siedzenie Ci zostanie i podziwianie ;:170
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu , lelija jest cudowna , chyba najbardziej lubię właśnie azjatki o takim pokroju.Oczywiście nie jest tak ciemna , jak na zdjęciach w necie, ale to normalne.
Pokrzywy , specjalnie na gnojówkę, rosną w warzywniaku. :D Ta to przypadek.... :;230
Wiem ,że to skarb , ale gdybym z nią nie walczyła , z ochotą zarosłaby mi całe pole, jak perz...

Dominiko , no i ci ja Ci zrobiłam ,żeby ze mnie tak łacha drzeć? ;:145 :;230 Ja ?Perfekcjonistką???? Co , którzy u mnie byli , mogliby coś powiedzieć na ten temat...
Może rzeczywiście nastawię pokrzywę na gnojówkę , bo dawno nie robiłam...Ale masz rację - zaraz specjalnie się przejdę do tej pokrzywy i się z nią rozprawię... :;230
Teraz testuję gnojówkę do pomidorów - z pomidorów , tak jak mi dziewczyny radziły.

Mariolu, Marek się pewnie napracował przy zgrywaniu tego filmu do muzyki , ale na temat gustów muzycznych zgadaliśmy się , jak już do domu się zbierał.Gdybyśmy na początku o tym pogadali - inaczej nagrywałby filmik.

Aguś, no widzisz , jak to jest?Na zdjęciach pokazuję , co chcę , a na filmie wszystko widać ...nawet mojego sąsiada :;230 :;230
Ja nie liczę na to ,że na starość nie będę miała roboty w ogrodzie ( chyba zwariowałabym bez niej) , liczę na to ,że jako tako go zagospodaruję - zgodnie z jakąś koncepcją -( jaką ? jeszcze nie wiem). :;230 :;230 :;230
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

He he... skoro tak, to daj mi kilka lekcji fotografowania tak, żeby to szydło z worka nie wychodziło :;230 Eee... chyba jednak u mnie się nie da... jeszcze. Może za rok :D

Pokrzywa z pomidorów na pomidory? Poproszę o szczegóły - ja tyle tej zieleniny wywalam...
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dominiczko - wieczorem zapodam Ci zdjęcia bałaganu - zobaczysz ,że nie tylko u Ciebie nie jest do końca pięknie... :;230

Gnojówkę robię tak , jak każdą inną - mam takie spore - 30 litrowe wiadro , i wrzucam do wody wszystkie wilki urwane z pomidorów.Capi , jak rasowa gnojówka capić powinna.Później dolewam to z wiadra do beczki z ciepłą wodą do podlewania pomidorów.Tak na oko , oczywiście...
Podlewam wieczorem, jak nie ma sąsiadów,żeby nie uprzykrzać im życia. :D
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Małgosiu,ależ bajkowe te twoje lilie ;:138
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

basow@ pisze: Ale jestem dobrej myśli - do późnej starości może go uporządkuję - usiądę wtedy na ławeczce , obok starego męża , podelektuję się nim i z czystym sumieniem, szczęśliwa, będę mogła zamknąć oczy na zawsze... :;230 :;230 :;230
Małgoś, a dlaczego chcesz się mężem delektować na starość...nie lepiej już teraz ;:224

Filmik super, wielkie gratki dla Marka, zresztą jak zwykle ;:63 Teraz to już koniecznie trzeba będzie odwiedzić Kargula i Pawlaka ich oraz sąsiadów :;230 ... tagiego widoczku, to sobie nie odpuszczę ;:108
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”