W moim ogródeczku ... Halina ;-) 2009r cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
grazka_j
1000p
1000p
Od: 8 paź 2007, o 23:50

Post »

Pozdrowienia niedzielne Halinko Ci przesyłam. Jadę zaraz zobaczyc na działkę. :D
grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

W moim ogródeczku Halina

Post »

Ja też Halinkopo raz pierwszy posiałam koralika zobaczymy co z tego będzie
miłego niedzielnego popołudnia życzę ;:3
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Halinko, czytam, że szykuje Ci się pikowanie pomidorków, super :D mam nadzieję, że będą Ci pięknie rosły :D A błoto na działeczce niestety przeszkadza w pracach, ale miejmy nadzieję, że będzie ładna pogoda i słoneczko szybko osuszy ziemię :D Zyczę Ci miłego niedzielnego wieczoru :D i serdecznie pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Witam serdecznie, życzę miłej niedzieli i dziękuję za wizytę :D

Romo, jetem bardzo ciekawo, co mi z tych nasion "Koralika" wyrośnie :lol:
Posłuchałam, dobrych rad Izy - chatte, że "Koralika" trzeba posiać koniecznie :D a w jego prowadzeniu, kieruję się wskazówkami Agnieszki - AGNESS, a właściwie doświadczeniami mamy Agnieszki :P

Agnieszko, ojjj to błotko w pracach ogrodniczych strasznie przeszkadza :( Planowałam popracować na działeczce we wtorek, ale chyba nic z tego, bo u nas leje deszcz :cry:
Agnieszko, nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale pomidorki, które już wzeszły (ok. 2 cm) z ciepłego parapetu, przestawiłam na zimny, żeby za bardzo je nie wyciągnęło :?:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Halinko, nie posiałam koralika i teraz troche żałuje, wiem, ze masz dobre serce i poczęstujesz, ja posiałam odm.baron b.slabo mi wzeszła, musialam dosiac ozarowskie ladnie ida, ale pikowanie to jeszcze za tydzień.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
x-o-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 3 cze 2007, o 20:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko

Witam przy niedzieli. U nas też dzisiaj wieje i błotko jest bo prawie całą noc lało.
Ja już swoje koraliki popikowałam, mają już trzecie listki. Ale doczytałam się u Ciebie, że trzeba je przestawić w chłodne miejsce :roll: A z tym u mnie gorzej bo mieszkam w bloku, mam mało parapetów i wszystkie zajęte :;230

Przyjemności życzę

Ewa
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Halinko - od wtorku zaczyna się ogólnopolskie obsychanie :wink: . Już się szykuję do podjęcia prac.
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

No to czekamy cierpliwie na te ogólnopolskie obsychanie :wink: u nas dzisiaj padało i słoneczko odpoczywało :roll: chyba miało wolna niedzielę :lol:

Halinko, ja też pierwszy raz sieję pomidorki...koraliki. Zaraziłam się od Forumek i nie ma na to siły :lol: :lol:
Zobaczymy co mi z tego eksperymentu wyjdzie ... :?

Pozdrawiam cieplutko ;:168
Awatar użytkownika
judyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 14:08

Post »

Halinko pytałaś u Raczki o malinę Polana.
To malina jesienna-powinno się ją wyciąć po zbiorach przy ziemi.
Teraz też możesz wyciąć-najwyższy czas.
Możesz kilka pędów zostawić, skracając je o 1/4 długości-wtedy wypuszczą odnogi i będą owocować nieco wcześniej. Ja tak zrobiłam kilka lat temu, ale teraz mam letnie maliny..więc i tak mam wcześniej (w lipcu) owoce. A jesienna może sobie owocować później :wink:
Letnie odmiany tniemy inaczej :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Halina Kwak pisze:
Izuniu, pomidorki wysiałam 6 marca i one urosły tak gdzieś na 2 cm. Mają drugie listki, ale małe. Wczoraj zmieniłam im miejsce pobytu, z ciepłego na zimny parapet. Czekam, żeby drugie listki się ładnie rozwinęły, żebym mogła pikować ... pierwszy raz w życiu :shock:
Ciekawe jak jeszcze długo będę musiała czekać, hihihi :lol:
W tym roku będę już pamiętała o zdjęciach, tylko, niestety, będą robione komórką, bo synuś aparat zabrał do Turcji :(
Wysiewałaś 6 marca i urosły tylko na 2 cm? :shock: Ja wysiałam ok. 150-go i wybujały od razu na jakieś 8cm! Az się zaczęłam zastanawiać, czy to pomidory?
Moze różnica wynika stąd, że Ty siałaś gęsto, a ja punktowo, no i ja wysiałam zwykłe pomidory, a Ty - jak dobrze zrozumiałam - koralika?
Jak Twoje pomidorki są takie niewielkie, to może jeszcze nie ma potrzeby wynosić je do chłodu? ...
Jak chodzi o zdjęcia, to miałam na mysli zdjęcia ogrodu - przez cały sezon :D
Awatar użytkownika
ktoś
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lis 2008, o 10:15

Post »

Halinko poczytałam sobie z przyjemnością o pomidorach i malinach . I tak sobie myślę : kurcze ,gdzie by to jeszcze posadzić ? Uwielbiam zapach krzaczków pomidorów i chyba wetknę kilka między liliowcami :roll: :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Halinko pytasz o przeniesienie pomidorków w chłodne miejsce, myślę, że jaszcze są maluszki i może niech jeszcze postoją w ciepełku, jak już popikujesz i będą się zbyt mocno wyciągać, to do chłodu :D
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Halinko ja też jak u mnie trochę przewieje ziemie to tez będę sadzić warzywa, jak na razie tak samo mokro :(

Miłych snów życzę ;:168
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Kochani, dziękuję, że o mnie pamiętacie :lol:

Joluś, u mnie cały czas leje :cry: to nie wiem czy coś w tym tygodniu da się na działce posadzić :?: ale jestem dobrej myśli :lol:

Agnieszko, jutro rano pomidorki wracają na ciepły parapet :D ... dziękuję ;:180

Danusiu, moje pomidorki będą rosły w towarzystwie: nasturcji, nagietków i bazylii. Ponoć, to przyjazne dla nich towarzystwo :P

Zerknij do: "Orzechowym zakątku Ines" http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 7&start=70 tam jest ciekawa tabela "Sąsiedzi na grządce warzywnej"

Izuniu, posiałam za gęsto :oops: Całe opakowanie "Koralika" wysiałam do małej doniczki, ale już przerzedziłam i jutro wracają na ciepły parapet :lol:

Judyto, dziękuję ślicznie za cenne informacje o malinach, zrobię tak jak mi radzisz :D

Aniu, nooo, to "czekamy cierpliwie na te ogólnopolskie obsychanie" :wink: ... u mnie cały czas leje :cry:
Też jestem ciekawa, co to z tych nasion wyrośnie :? ale mam nadzieje, że chociaż jedenaście krzaczków się dochowam - tyle zaplanowałam ich posadzić :P

Aniu, z całego serca zapraszam na poczęstunek :lol:
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Halinko zaczynamy nowy tydzień .Miejmy nadzieję ,że będzie słoneczny i bardzo cieplutki .Miłego dnia :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”