Zieloni przyjaciele Kati
- Leśny Duch
- 1000p
- Od: 10 lut 2009, o 12:40
ech a ja marzę o lisie.. tricolorkę mam obiecaną ech jaka jestem szczęśliwa:D
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- katarzyneczka
- 1000p
- Od: 1 mar 2009, o 17:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A ja marzę jeszcze o australis, gracilis, pubicalyx silver pink i linearis...... 

Pozdrawiam Katarzyna
Moje wątki Zapraszam;)
Moje wątki Zapraszam;)
- kati-1976
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 wrz 2008, o 22:07
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak się chce rozmnożyć(nie -rozmrozić),należy zamrozić?

Dobrze to ujęłaś Kinguś.
Dokładnie tak..... chyba,

Jeśli ktoś ma ochotę na eksperymenty, to proszę bardzo.

Moje doniczkowce i sukulenty
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
"Cały kłopot polega na tym, że głupcy są pewni siebie, a mądrzy pełni wątpliwości"
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Oj ja tam nie będę polować na razie na te hoje. Ale kto wiekatarzyneczka pisze:Mi też ostatnio właśnie wpadła w okokrzysiek86 pisze:Wiesiołki super![]()
![]()
![]()
![]()
Podoba mi się ta hoja linearis. Ma bardzo ciekawe ulistnienie![]()
jej listki są zdecydowanie ciekawsze od tradycyjnych hojek i pięknie się prezentuje. Chyba też muszę na nią zapolować

Najpierw anturium muszę ustrzelić

- kati-1976
Izunia, w hojach i ich ukorzenianiu nie jestem niestety ekspertem.
Niektórzy ukorzeniają w wodzie a inni w ziemi. To też zależy podobno od hoi.
Wiem,że hoja lubi wyższą temp. podczas ukorzeniania (ok 25*C). Ja zawsze swoje delikatnie zanurzam w ukorzeniaczu
Niektórzy ukorzeniają w wodzie a inni w ziemi. To też zależy podobno od hoi.
Wiem,że hoja lubi wyższą temp. podczas ukorzeniania (ok 25*C). Ja zawsze swoje delikatnie zanurzam w ukorzeniaczu

- kati-1976
A moje teraz przeżywają stresa w związku z porządkami świątecznymi 

- treissi
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja dzisiaj też cały dzień sprzątałam i teraz to już do łóżeczka chętniebym wskoczyła. Dobrze, że M ma nocną zmianę to się wyśpię
Chociaż pewnie mała do mnie przyjdzie, no i oczywiście pies
Ja przy okazji mycia okien umyśliłam sobie małe przemeblowanie na parapecie w kuchni i na korytarzu i nie wiem jak to się stao, że nie mogłam kwiatków pomieścić - a przecież tyle samo ich było co wcześniej

Ja przy okazji mycia okien umyśliłam sobie małe przemeblowanie na parapecie w kuchni i na korytarzu i nie wiem jak to się stao, że nie mogłam kwiatków pomieścić - a przecież tyle samo ich było co wcześniej

- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Ja to od poniedziałku zaczynam generalne porządki
Mycie okien, pranie itp a w piątek pieczenie placków
Już zakupy porobiłam więc teraz w głowie mi tylko sprzątanie i pichcenie 
Moniś to ciekawe ale tak czasami się zdarza ja wcześniej miałam tak gęsto na parapecie w kuchni a dzisiaj ściągałam kwiatki żeby je pooglądać i podlać i jak poustawiałam je z powrotem to już całkiem inaczej wyglądał parapet

Moniś to ciekawe ale tak czasami się zdarza ja wcześniej miałam tak gęsto na parapecie w kuchni a dzisiaj ściągałam kwiatki żeby je pooglądać i podlać i jak poustawiałam je z powrotem to już całkiem inaczej wyglądał parapet

- Leśny Duch
- 1000p
- Od: 10 lut 2009, o 12:40
hm przydałoby się i u mnie posprzątać, to fakt. Najchętniej wpuściłabym trąbę powietrzną, która załatwiłaby to za mnie ;)
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- kati-1976
Ja robiłam przemeblowania ogólnie na parapetach. Próbowałam ograniczyć liczę doniczek i zestawić je w miarę kolorystycznie,co wiązało się z przesadzaniem. Nie wiem jak ja to zrobiłam,że podobnie jak u Ciebie Moniś brakło wkońcu miejsca.treissi pisze: Ja przy okazji mycia okien umyśliłam sobie małe przemeblowanie na parapecie w kuchni i na korytarzu i nie wiem jak to się stao, że nie mogłam kwiatków pomieścić - a przecież tyle samo ich było co wcześniej

Ja naprawdę potrzebuję jakieś oranżerii

- treissi
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Ja wczoraj zasówałam jak głupia ze sprzątaniem, bo moja babcia marudziła pod nosem, że okna nie pomyte na niedziele palmową, itp. Ale jak zaczęłam kombinować to sobie narobiłam jeszcze gorszego bajzlu (zachciało mi się przemeblowania w szafkkach). I w zasadzie skończyło się na umytych oknach i popranych firankach - chociaż na święta i tak planowałąm kupić inne, bo te mi się już znudziły
Mam jakieś zboczenie i często zmieniam firanki, bo nie lubię długo mieć takich samych 

- koniczynka
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06