Kolorowy ogród Geni - 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

e-genia pisze:Jolu nie mam zrobionych zdjęć funki oprócz tych które pokazałam no i to
Obrazek
To jest chyba bardzo wyrośnięta roślinka ... myślę , ze sięga gdzieś do 1 metra.
Śliczny duży kwiat.,, a morze tak go powiększyłaś :?:
Pierwszy raz takie cudo widzę.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Grzegorz B

Post »

Geniu, jako, że już była najwyższa pora na rewizytę, tak więc pozwoliłem sobie wstąpić i w tę dość brzydką noc popatrzeć, cóż tam kryje się w twym ogrodzie.
Jakie było moje zaskoczenie, jak zajrzałem, miałem być chwilę, ale musiałem zobaczyć wszystko od deski, do deski, bo żal było odchodzić z niedosytem.
Cóż mogę napisać, jak stworzyłaś ideał ideału, w tak barwnym miejscu, to i tęcza przygaśnie, zawstydzona ogromem promiennych barw, które łuną rozchodzą się, wabiąc oczy przechodniów.
Wielką sztuką jest stworzenie ogrodu, gdzie mimo tylu nasadzeń, nie odczujemy przesytu, całość będzie spójna. Tobie się udało, stworzyłaś barwny azyl, przebywając w tak optymistycznym grodzie nie sposób być pochmurnym.
Masz takie bogactwo gatunkowe i odmianowe, że nie sposób wymienić tego co mnie poraziło doskonałością. Wszystko jest znakomite, a ilość różnobarwnych irysów mnie powaliła, tego jest od groma i jeszcze trochę. A przecież hortensje tulipany, canny, ostróżki, naparstnice ... itd, są również godne, aby o nich wspomnieć.
Zauważyłem, że jeszcze dokupiłaś różaneczniki i też w wielu barwach, nie mam pojęcia gdzie to wciśniesz, ale jak już wciśniesz, to z góry wiadomo, że będzie to wielki sukces.

Oj późno się zrobiło, pora ;:41 .

Geniu, wiesz masz genialnie urządzony ogród, REWELACJA !!!. Na pewno będę zaglądał tutaj i podziwiał go, bo wart jest ukazywania.

Życzę dużo zdrowia ;:31
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Zyto. Ta biała funkja mogła mieć około 50 cm może troche wiecej, ale masz rację byłajuż bardzo rozrośnięta i podzieliłam ją jesienią na kilka mniejszych część wydałam.
Genia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grzesiu bardzo się cieszę , że mój w końcu odwiedziłeś mój ogródek. Ale od tych pochwał piecze mnie buzia i uszy. Naprawdę sądzisz, ża nie przesadzam z ilością roślin na tak małej powieżchni. Mój mąż mówi ,że jestem jak sroka i wszystko muszę mieć. A dla rododendronów też znalazłam miejsce już w maju ładnie tam kwitły wprawdzie nie mam zdjęć ale w tym roku zrobię / byłam na wakacjach/
Genia
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

zyta -sądząc po kwiatach Gienia ma funkię babkowatą Hosta plantaginea . Żeby się upewnić : kwiaty pachną?
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz rację kwiaty pachną i są bardzo duże
Genia
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czyli to jest to. Zastanawiałabym się jeszcze, czy to czysty gatunek, czy odmiana 'Grandiflora'. U gatunku kwiaty duże - do 10 cm, u odmiany - olbrzymie, znalazłam, że nawet 13 cm :D .
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chciałam Wam pokazać moje nabytki zrobione w ostatnich latach ale nie wiem czy jest sens bo nie mam skanera i robiłam zdjęcia.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
To ostatnia to juka czerwona ale przetrwała tylko jedną zimę w nastempnym roku w marcu jak w nocy było -7 a w dzień +7 zaczęła gnić i już jej nie mam
Genia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie mam pojęcia jaka to odmiana funkii ja jej kawałek dostałam jeszcze na tamtej dzialce. Nie mieżyłam kwiatów ale czy to by coś dało na rożnych ziemiach różnie wszystko rośnie
Genia
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ojej, juki szkoda, ładna... Czerwonej jeszcze nie widziałam. Języczkę masz z nasion? Pytam, bo w tym roku spróbowałam wysiać, zobaczę wiosną, co z tego będzie.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu języczkę kupiłam małą odnóżkę w doniczce .Jest teraz olbrzymia więc mogę wiosną kawalek Ci przysłać, Zresztą ja już ją wcześniej dzieliłam i wydawałam
Genia
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Geniu, miło znowu Cię zobaczyć na forum :wink:
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Gieniu. Mam nadzieję, że juz u Ciebie w porządku. Ale sliczna ta czerwona yuka-tez pierwszy raz taka widzę. nawet pojecia nie miałam, że sa inne kolory niz białe. Gdzie ją nabyłaś? w jakimś specjalistycznym ogrodniczym?/ Pomarzyc moge . Pozdrawiam serdecznie i zdrówka życzę. :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Krzysiu dziękuję

Giga tę czerwoną jukę kupił mi mój mąż na urodziny w sklepie ogrodniczym w Toruniu .ale myślę ze ona nie miała szans w naszym klimacie chyba zeby trzymać w donicy i chować na zimę do piwnicy . Zgniła i nie zostało po niej nic od tej pory nie widziałam takiej u nas
Genia
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Witaj Geniu.
Przemaszerowałam przez Twój ogród, prawie cały.
To co mnie zachwyciło, to wiosenne zdjęcia.
Widać że Twój ogród tętni życiem.
Na dokończenie spaceru muszę zarezerwować jeszcze trochę czasu, a i sporo zdjęć mi się nie otworzyło. :cry:
Może następnym razem się uda.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”