Witaj Igorze...cieszę się że zajrzałeś. U mnie z ciemiernikami to samo..nie jest to dobry rok dla ciemierników. . Wczoraj jednak będąc na działce podglądałam swoje..jest nadzieja na kwiatki. Listki niezbyt ładne ale jest dużo pączków...zatem nadzieja na kwiatki jest.
Miriam ...dziękuję. Ciemierniki to moje ulubione...żeby tak jeszcze podwójnego zdobyć, moje marzenia.
Witaj Elu...wiosna na całego to fakt. Jednak zmian żadnych jeszcze czynić się nie da. . Wszystko dopiero pomalutku wyłazi z ziemi, trzeba bardzo uważać aby niechcący czegoś nie wyrwać. Póki co ograniczam się ciągle do porządków pozimowych.
Ewuniu...dziękuję. . Jeśli pogoda nie spłata nam figla, myślę że ciemierniki pokażą się w pełnej krasie. Co prawda liście bardzo ucierpiały, ale jest dużo pączków. Na razie to tylko pojedyncze kwiatki.
Zenuś Ciemierniki które dostałam od Ciebie zmieniają kolor. Tak się cieszę
Mam też u siebie wiosnę, moje krokusy (oprócz białego) dopiero się wynurzają z ziemi.
Zytuś..nie ma co się martwić o ciemierniki...od korzenia odbiją. A w razie co pisałam ci że coś by się jeszcze znalazło. To ja jestem ciekawa ich koloru. W pąku nie wyglądały na białe...czy aby po rozwinięciu nie okazało się że jednak białe.
Igorze...teraz ja będę zanudzać krokusami . A co jak zrobił się prawdziwy wysyp krokusowy... . Innym za bardzo się jeszcze nie spieszy, choć już pączusie są.
Miriam..ślicznie dziękuję.
Olu...to prawda że stare liście i tak się wycina. Ale takie niefotogeniczne z tymi liśćmi.. . Wczoraj byłam na działce i następny ciemiernik zrobił mi wielką niespodziankę. Zakwitł podwójny...nawet nie wiedziałam że takiego mam. To mój pierwszy podwójny...jestem mile zaskoczona. '
Zeniu ciemierniki cudowne, takich jeszcze nie mam ale mam "zaklepane", tylko nie wiadomo czy takie będą. Krokusy też ładne takie słoneczne, skąd u ciebie tyle , u nas jest pochmurno.
Witaj Zeniu Pochodziłam po Twojej działeczce,pooglądałam kwiatuszki.Wszystko ślicznie rośnie i budzi się do życia.U mnie też wiosna na całego,przebiśniegi, krokusy i różne cebulowe ,których niestety nazw nie pamiętam.Ciemierniki odżyły po mrozach i znów pokazały kwiatki,żeby tylko już były noce cieplejsze.Pozdrawiam Cię wiosennie