Zielone zakątki w moim domu - Ewelina
- Aszka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 wrz 2008, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
no nie wiem, chociaż ja sama zauważyłam,że jak poświęcam im mniej czasu lepiej rosną.Ale tych jest kilka.O resztę trzeba dbać i one chyba czują,że to lubisz i odwdzięczają się...
7 list.2007 napisałaś,ze jak się ma zły dzień a zajmie roślinkami to od razu lepiej się czuje [taki mniej więcej sens].To prawda
7 list.2007 napisałaś,ze jak się ma zły dzień a zajmie roślinkami to od razu lepiej się czuje [taki mniej więcej sens].To prawda
- koniczynka
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
koniczynka pisze:długo czekałaś aż ci zakwitnie ?bo ja swoją mam już dwa lata i nic
Kwitną przeważnie dobrze wyrośnięte dwuletnie rośliny potomne. Kwitnienie może przyśpieszyć włożony do kielicha rozety kawałeczek jabłka (sic!) , gazy powstające podczas jego fermentacji pobudzają Aechmeę do wytworzenia kwiatu .natija pisze:jestem ciekawa tez czy dlugo czekalas,az zakwitnie ?
O uprawie AECHMEI poczytajcie też tu : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=8469
- koniczynka
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Do kielicha rozety- gdy zauważę , że nie ma w nim już wodykoniczynka pisze:dziękuje za odpowiedz tylko napisz mi jeszcze jak często ją podlewasz ?ale nie do kielicha tylko ziemie .

- koniczynka
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Kontakt:
Oto kolejni mieszkańcy moich zielonych kątków i zakątków:
Najpierw - SAINTPAULIA MINI ( Fiołek afrykański miniaturowy, odmiana o pełnych , fioletowych kwiatkach)

Dalej egzotyczna roślinka - ALBIZIA JULIBRISSIN (Albicja ), szczęśliwie przeżyła zimowanie w mieszkaniu, a teraz jest już przycięta i mam nadzieję ,że się rozrośnie i latem będzie stanowiła ozdobę tarasu

Wdzięczne Dzwonki - CAMPANULA WONDER
a obok kwitnąca właśnie REBUTIA MARSONERI

Przy okazji zapraszam do odwiedzenia mojego wątku " Kaktusy i sukulenty" :
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... sc&start=0
Najpierw - SAINTPAULIA MINI ( Fiołek afrykański miniaturowy, odmiana o pełnych , fioletowych kwiatkach)

Dalej egzotyczna roślinka - ALBIZIA JULIBRISSIN (Albicja ), szczęśliwie przeżyła zimowanie w mieszkaniu, a teraz jest już przycięta i mam nadzieję ,że się rozrośnie i latem będzie stanowiła ozdobę tarasu

Wdzięczne Dzwonki - CAMPANULA WONDER

a obok kwitnąca właśnie REBUTIA MARSONERI

Przy okazji zapraszam do odwiedzenia mojego wątku " Kaktusy i sukulenty" :
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... sc&start=0
- Leśny Duch
- 1000p
- Od: 10 lut 2009, o 12:40
Jakie piękne kwiaty!:) miaturka urocza. Mam nadzieję, że moja podobnie zakwitnie:) a kwiat na kaktusie imponujący:D A mimozę cały czas próbuję wyhodować, ale nie chce mi kiełkować:(
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- Leśny Duch
- 1000p
- Od: 10 lut 2009, o 12:40

Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie